Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 13:40 1 111 2

Нов фаворит за президентския вот във Франция

  • марин льо пен-
  • франция-
  • избори-
  • еманюел макрон-
  • франсоа фийон

Допитване прогнозира победа на Макрон над Льо Пен на балотажа на 7 май

Нов фаворит за президентския вот във Франция - 1
Снимка: БТА/АР

Кандидатът на френските консерватори Франсоа Фийон, затънал в скандал с фиктивни длъжности на съпругата си, няма да достигне до втория тур на президентските избори тази пролет. Това показват резултатите от ново допитване до общественото мнение на социологическия институт Ифоп Фидюсиал, предаде Lenta.ru.

Според анкетата лидерът на крайната десница Марин льо Пен ще получи на първия тур 25 процента, независимият кандидат Еманюел Макрон - 20,5%, а Франсоа Фийон - 18,5 на сто.

На балотажа на 7 май Льо Пен ще бъде победена от Макрон. Тя ще получи само 37 процента, а Макрон 63 на сто, показва проучването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо

    1 0 Отговор
    Ще видим, ще видим... При надигащата се националистическа вълна във всички европейски държави много вероятно е да им излязат криви сметките.
  • 2 lava

    1 0 Отговор
    Тъпите медии и социологически агенции се оакаха и за Тръмп и за Радев и за брекзита. През цялото време ни говориха коооолко са големи разликите и с кооолко много ще загубят тези, които накрая спечелиха. Най-смешното е, че прогнозите и за трите неща до последния момент, дори в дните на провеждането на събитията бяха отрицателни и накрая всички бяха "шокирани" :)
Новини по държави: