605 2

Антитерористична операция в Истанбул

Полицията издирва трима души, избягали от проверка на летище "Ататюрк"

Анатоли Стайков

Турската полиция издирва трима заподозрени, които са избягали от проверка на летище "Ататюрк" в Истанбул. Охраняващите летището полицаи се усъмнили в един микробус, който не се подчинил на нареждането да спре за проверка на контролния пункт на входа на летището. Полицаите стреляли в гумите на микробуса, за да го спрат, но шофьорът завил и колата изчезнала.

Според турските медии по време на инцидента в колата пътували трима души. Пътниците също изчезнали.

Във връзка с инцидента са изпратени екипи на специалните сили за борба срещу терора. Полицията провежда мащабна акция за разкриване на съмнителния микробус и пътниците му. Има подозрения, че може да е опит за нападение на атентатор самоубиец.

Медиите припомнят терористичния атентат на терминала за международни линии на летище "Ататюрк" през юни миналата година, при който загинаха 44 души, а над 237 души бяха ранени. Тогава терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорността за атентата.

Турция

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 17:30  04.02.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • Morgoth
    Отговор
    2 08:46  05.02.17
    Когато се говори за анти-терористична операция трябва да знаем какво значи "терорист". Американците разшириха този термин до "всички които са срещу нас", но турците последната година съвсем се престараха и сега всички които са срещу Ердоган са терористи. Та това което разбирам е единствено, че в Турция са гонили някакви хора ... както правят всеки ден.

Напиши коментар:


Публикувай