4 Февруари, 2017 17:10 836 2

Антитерористична операция в Истанбул

  • турция-
  • истанбул-
  • ататюрк-
  • летище

Полицията издирва трима души, избягали от проверка на летище "Ататюрк"

Турската полиция издирва трима заподозрени, които са избягали от проверка на летище "Ататюрк" в Истанбул. Охраняващите летището полицаи се усъмнили в един микробус, който не се подчинил на нареждането да спре за проверка на контролния пункт на входа на летището. Полицаите стреляли в гумите на микробуса, за да го спрат, но шофьорът завил и колата изчезнала.

Според турските медии по време на инцидента в колата пътували трима души. Пътниците също изчезнали.

Във връзка с инцидента са изпратени екипи на специалните сили за борба срещу терора. Полицията провежда мащабна акция за разкриване на съмнителния микробус и пътниците му. Има подозрения, че може да е опит за нападение на атентатор самоубиец.

Медиите припомнят терористичния атентат на терминала за международни линии на летище "Ататюрк" през юни миналата година, при който загинаха 44 души, а над 237 души бяха ранени. Тогава терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорността за атентата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Morgoth

    1 0 Отговор
    Когато се говори за анти-терористична операция трябва да знаем какво значи "терорист". Американците разшириха този термин до "всички които са срещу нас", но турците последната година съвсем се престараха и сега всички които са срещу Ердоган са терористи. Та това което разбирам е единствено, че в Турция са гонили някакви хора ... както правят всеки ден.
Новини по държави: