Last news in Fakti

5 Февруари, 2017 09:02 1 495 2

КНДР пак размаха заплашително пръст

  • северна корея-
  • южна корея-
  • кндр-
  • джеймс матис

Южна Корея "скъпо ще платят за решението си да продължават проамериканската си политика", предупреждава Пхенян

КНДР пак размаха заплашително пръст - 1
Снимка: БТА

Властите на Южна Корея "скъпо ще платят за решението си да продължават проамериканската си политика", предупреждава в днешния си брой в. "Нодон синмун", орган на управляващата в КНДР Корейска трудова партия, съобщи ТАСС.

Изданието коментира резултатите от състоялата се на 2 и 3 февруари визита в Сеул на шефа на Пентагона Джеймс Матис, който обсъди с южнокорейското ръководство укрепването на двустранния съюз.

Вестникът посочва, че проамериканската политика на Южна Корея, обявяваща се за тясно сътрудничество със САЩ в насочената срещу КНДР кампания, "свидетелства за намерението на Сеул да засили конфронтацията със съотечествениците на Север с подкрепата на външни сили". Но, както предупреждава "Нодон синмун", "САЩ и марионетните сили на Юга няма да успеят с помощта на санкции и натиск да задържат динамичното развитие на КНДР, която се опира на собствени сили".

"Властите на Южна Корея, проявяващи пълно безразличие към съдбата на корейската нация, ще трябва скъпо да платят за политиката, насочена към укрепване на съюза със САЩ и другите външни сили", резюмира изданието.

По време на посещението си в Сеул Матис заяви, че Вашингтон не смята да се отказва от задълженията си по защитата на Република Корея, особено в светлината на нарастващата ракетно-ядрена заплаха от страна на КНДР, припомня агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Хой

    4 3 Отговор
    Няма ли някой да го сложи този диктатор на мястото му умори от глад собствения си народ пезевентина му с пезевентин.
  • 2 ЧуйСвояУй

    3 0 Отговор
    За сметка на това най лицемерно си купува тайно западни коли и стоки КимЧенУй
Новини по държави: