5 Февруари, 2017 09:24 917 3

Тръмп не отстъпва за антимигрантския си указ

  • доналд тръмп-
  • указ

Министерството на правосъдието на САЩ официално обжалва съдебното решение

Тръмп не отстъпва за антимигрантския си указ - 1
Снимка: БТА/АР

Министерството на правосъдието на САЩ официално обжалва съдебното решение, което временно блокира изпълнителната заповед на президента Тръмп за затягане на имиграционната политика, предаде Си Ен Ен.

Искането на федералното правителство за временно спиране на решението, произнесено предишния ден от съдия Джеймс Робарт в Сиатъл, щата Вашингтон, е внесено снощи в Девети окръжен федерален апелативен съд в Сан Франциско.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп прогнозира, че неговото правителство ще спечели обжалването на съдебната заповед, която временно спира ограниченията на имиграцията, наложени от президентския указ, предаде Ройтерс.

В името на безопасността на нашата страна ще спечелим, заяви Тръмп пред репортери във Флорида, малко след като министерството на правосъдието внесе в апелативен съд уведомление, че възнамерява да обжалва съдебната заповед, издадена от федерален съдия.

Вчерашният ден отново бе белязан от протести срещу антимигрантския указ на Тръмп, който блокираше достъпа на граждани от няколко мюсюлмански държави до САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 авар

    7 2 Отговор
    Абе тези хора да си стоят по домовете - работа в Америка нямат!
    От какъв зор трябва да сме толерантни към различните!
    Това е срещу природата на човека. От край време силния манипулира слабия, болния е изяждан от здравия и тн. Това са нормални природни принципи, които са ни заложени! Защо за бога ни карат да сме толерантни към сбърканите, различните и цветните?
  • 2 незнайко

    4 1 Отговор
    Хиляди протестирали в Лондон срещу Тръмп. Това са емигрантите в Лондон. Да се прибират американците си у тах и да мирясва света! Никой не е длъжен да им гледа гей парадите. В СВЕТА НЯМА ЖИВОТНИ ГЕЙОВЕ. Само Тръмп може да се справи с това.
  • 3 КРОМАЗА

    5 2 Отговор
    Най-накрая един истински БЯЛ, ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН президент на който му стиска да се разправи със всичката хомосексуална сволоч напираща към америка. БРАВО на тоя пич. Мен лично никой не може да ми нарежда да приютявам ,храня и плащам на някакви м....ли в къщата си.