Last news in Fakti

5 Февруари, 2017 11:35 1 223 4

Съдът потвърди: Указът на Тръмп не важи

  • доналд тръмп-
  • указ

Съд в Сан Франциско отхвърли иска на министерството на правосъдието за незабавно възстановяване на действието на президентския указ

Съдът потвърди: Указът на Тръмп не важи - 1
Снимка: БТА/АР

Апелативен съд в Сан Франциско отхвърли иска на министерството на правосъдието за незабавно възстановяване на действието на президентския указ за имиграцията, предадоха световните агенции.

Съдът поиска щата Вашингтон и правителството на президента Доналд Тръмп да представят допълнителни аргументи до понеделник следобед.

Вчера министерството на правосъдието обжалва решението на федерален съдия, което временно блокира изпълнителната заповед на президента Тръмп за затягане на имиграционната политика.

Решението на апелативния съд означава, че юридическите битки около указа ще продължат поне и през следващата седмица, отбелязват агенциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KCANIBA

    9 2 Отговор
    На съда никой не му е давал думата както е казал Дони Трамп така ще бъде и тва е точка.
  • 2 те ми да да ама не

    7 0 Отговор
    И какво излиза, че щатитте се управляват отнякакви си районни съдилища !? За какво са им партии, сенатори и президент ? Като има казус да питат някой районен съдия той да викне там няколко реднека за заседатели и да решават. Така е при американската демокрация !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.