2 476 12

Размяна на територии между Сърбия и Косово?

Предложението е на Дейна Рорабахър - председател на Подкомисията за Европа, Евразия и възникващи заплахи към Комисията по външни работи на Конгреса на САЩ

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Дейна Рорабахър, председател на Подкомисията за Европа, Евразия и възникващи заплахи към Комисията по външни работи на Конгреса на САЩ, изпрати писмо до президента на Сърбия Томислав Николич. В него се предлага размяна на територии от Южна Сърбия за Северно Косово като решение за намаляване на напрежението в тази част на Балканите, предаде Б92.

"Вместо негативни примери като изпращане на влак с провокационни символи в Косово, може би е по-добре и от взаимен интерес да се обмисли размяна на територии, което би довело до по-голям брой сърби в Сърбия и по-голям брй косовари в Косово", пише Рорабахър.

В писмото си до Николич конгресменът отбелязва, че "този вариант е възможен" и "не би трябвало да се игнорира".

В долината Прешево в Южна Сърбия, която обхваща общините Прешево, Буяновац и Медведжа, живеят предимно етнически албанци, а четири общини в Северно Косово са с преобладаващо сръбскоОще по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Д'Мин
  Отговор
  1 16:27  05.02.17
  А защо да не присъедините цяла Сърбия към Косово, ваща ******!
 • незнайко
  Отговор
  2 16:40  05.02.17
  От момента на разцепването на Сърбия след 1990 година, няма мир в тази област. САЩ постигнаха целта си.
 • КРОМАЗА
  Отговор
  3 18:00  05.02.17
  Поредната долнопробна американска проститутка ,която има наглостта да ни дава съвети .
 • Хан Крум
  Отговор
  4 18:26  05.02.17
  Всичко там е Българско ,веднага ни го върнете !Казах!

 • Гост
  Отговор
  5 18:37  05.02.17
  А защо многоуважаваната госпожа не даде някой от щатите на косоварите, за да има мир и разбирателство....да не взимат от Сърбия!!!!
 • VMORO
  Отговор
  6 19:16  05.02.17
  Поредната проява на некомпетентност от страна някакъв си щатски чиновник. Моля ви, не се месете повече на Балканите! Много сте далеч и нищо не ви е ясно. Вдигайте си дувара по южната граница, хапвайте си ГМО-та и си гледайте кефа. Последният компетентен американски президент по темата "Балкани" се казваше Удроу Уилсън. Вземайте пример от него, белкем научите нещо полезно. А съдбата на Югославия е напълно заслужена и логична - мъчителен и кървав разпад на изкуствено създадена и поддържана от Великите сили страна. При това винаги враждебна спрямо България. Бог вижда!
 • све
  Отговор
  7 19:23  05.02.17
  Хора, научете истинската история! Без абанците, всички ние сме един народ, в различни епохи разделян от римляни, гърци, австрийци, немци и американци. СЕТЕТЕ СЕ ЗАЩО
 • VMORO
  Отговор
  8 19:41  05.02.17
  Не сме близки нито лингвистично, нито антропологически със съседите си. Не пробутвай фалшиви пропаганди!
 • Morgoth
  Отговор
  9 19:45  05.02.17
  Разгеле някой се сети! Още когато се създаде тази измислена държава им се чудих чии идиотизъм определи границите по административно, а не по етническо деление. Тия хора се мразят не по местожителство, а по цвят, бит и религия.
 • стоян георгиев
  Отговор
  10 23:20  05.02.17
  тва трябваше да стане отдавна.северно косово за бояновац и медвежа,но и преди го предложиха но сърбите не го приеха.

  Коментиран от #11

 • ЗЧЧ
  Отговор
  11 17:06  07.02.17

  До коментар #10 от "стоян георгиев":

  защо не предложат Калифорния на Мексико ? току виж Мексико сами си издигнали стената :)
 • ОХО
  Отговор
  12 17:18  07.02.17
  Публикувано във факти.бг: В долината Прешево в Южна Сърбия, която обхваща общините Прешево, Буяновац и Медведжа, живеят предимно етнически албанци, а знае ли някой как са населени предимно с етнически албанци тези райони и Косово , разбира се с изтласкване на сърби от там по най наглия начин !

Напиши коментар:


Публикувай