Last news in Fakti

5 Февруари, 2017 21:56 1 428 8

Марин Льо Пен призова французите да последват примера на Brexit и Тръмп

  • марин льо пен-
  • франция-
  • президентски избори-
  • национален фронт-
  • кандидат-
  • президентска кампания

Френският крайнодесен лидер откри кандидатпрезидентската си кампания на митинг в Лион

Марин Льо Пен призова французите да последват примера на Brexit и Тръмп - 1
Снимки АП/БТА

Френският крайнодесен лидер Марин Льо Пен приветства излизането на Великобритания от ЕС и победата на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ, в своята реч, по повод официалния старт на кандидатпрезидентската ѝ кампания в град Лион, съобщи "Франс 24".

Речта на Льо Пен беше чута от около 4000 привърженици на нейната партия Национален фронт, които се събраха за двудневен конгрес на партията, който приключи днес.

"Невъзможното изведнъж стана възможно", обърна се Льо Пен пред своите поддръжници, припомняйки изненадващите резултати след референдума за излизането на Великобритания от ЕС и от президентските избори в САЩ.

"Други държави ни показаха пътя", заяви кандидатът за президент и допълни: "Пробуждането на тези народи е историческо и бележи края на една ера. Ветровете на историята се промениха!"

Лидерът на Националния фронт обеща да организира собствен референдум за излизането на Франция от ЕС още през първите 6 месеца от президентския си мандат, ако бъде избрана.

В своята реч, в края на двудневния партиен форум, Льо Пен заяви, че глобализацията и имиграцията са зли близнаци, които унищожават идентичността и просперитета на Франция.

Тя обеща, че ще постави Франция на първо място. "Франция не дължи нищо на никого“, категорична бе тя.

Някои анализатори и социолози, позовавайки се на резултати от допитвания до общественото мнение, виждат в лицето на 48-годишната Льо Пен победител на първи тур от президентските избори на 23 април. Същите проучвания обаче показват, че е малко вероятно тя да спечели гласовете на избирателите по време на балотажа на 7 май, когато срещу нея ще застане само един противник.

Марин Льо Пен призова французите да последват примера на Brexit и Тръмп


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 9 Отговор
    Тая е луда не е си пила хапчетата .
  • 2 Кики

    6 4 Отговор
    Франция е силна и богата страна, и може да си позволи излизане от ЕС. Но България не трябва и да си помисля за излизане, защото сме слаба и бедна страна с лоши управляващи. По принцип един съюз е като едно семейство,и когато се разпадне не е добре за никой.

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 3 ссс

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    Аз съм натрупал достатъчно лев и не ми дреме . Даже имам и богато наследство но мен не ме интересува . Купувам къща на палма и хич не ми пука . Даже ще си закарам и БМВто . m3 f 80 450hp . Като го карам по бавно на 6-та до 120 ми гори 5-6 литра . То ако го оставя тука да не го карам и ще му заминат лагерите Ново съм го купвал ей сега есента.

    Коментиран от #5

  • 4 Мисли с главата

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    Кики бягай на училище,че ще натрупаш мн неизвинени...
    България не е слаба и бедна страна!!! Но че има слаби и крадливи и надупени на всички посоки политици е друга тема!!
    Колкото до франция дали дължи нещо на другите нещо да попитаме и нейните ошушкани колонии....така би било честно.
  • 5 ссс

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "ссс":

    Само да уточна че БМВ-то ми е е М3 F80 модел 1:43 на Minichamps! Много е икономично! И комично!
  • 6 Сноудън

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    Кики, ти замислял ли си се колко големи са пенсиите БГ и знаеш ли какви са заплатите на евро депотатите и знаешли, че и те някой ден ще се пенсионират и вместо да увеличим пенсията на българина ще трябва да плащаме за пенсиите на "Сульо и Пульо"!
    Заплатата на един "Евро депуата" е 18 370,84 Euro - кой я плаща бе глъмар!
    В Европейската Комисия работят 24 хиледи, преводачи, скретари и и портиери ако жеш и техните заплати не са по 350 левчета!
    На тези "лапачи" кой ще плаща пенсиите - такива като теб и не само, Десито, Стоян Гергиев оня с Млето където неможе да си върже и обувките!

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Сноудън":

    Едва ли на Кики не му е ясно това! Според мен иска да каже че смисъла е в икономическия съюз и по принцип е прав, но дефакто греши за ЕС - доказано че работи против малките и защитава само интересите на големите. Най-разумно би било да си имаме балкански съюз, но не знам кой ще е навит да се хване с бедни и крадливи к...лета, като нас?
  • 8 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ЕДИН ПО ЕДИН И ЕВРОПА ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ А НАС НИКОЙ НЕ НИ ПИТА. .
Новини по държави: