Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 09:27 1 372 0

Сапфирен юбилей на кралица Елизабет II

  • елизабет ii-
  • юбилей-
  • великобритания-
  • сапфирен-
  • трон

Най-дълго управлявалият монарх

Сапфирен юбилей на кралица Елизабет II - 1
Снимка: БТА/ AP

Кралица Елизабет II отбелязва своя сапфирен юбилей – 65 години на трона, съобщи „Скай нюз“. Тя е най-дълго управляващият монарх на Великобритания.

Юбилеят ще бъде отбелязан в „Грийн парк“ в Лондон и в Кралския дворец, но за сапфирения юбилей не са предвидени празненства в национален мащаб.

Кралицата застава на престола през 1952 година след смъртта на баща й Джордж VI. Десетилетия наред тя е символ на националното единство.

Пътуванията на Елизабет II ѝ печелят любовта на поданиците ѝ. Тя е посрещана с топлота и ентусиазъм при всяко свое посещение извън Кралството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: