Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 10:47 906 8

Тръмп ще се срещне с лидерите на НАТО през май

  • сащ-
  • нато-
  • доналд тръмп-
  • среща-
  • май-
  • брюксел-
  • лидери

Американският президент ще се срещне с лидерите на НАТО в Брюксел

Тръмп ще се срещне с лидерите на НАТО през май - 1
Снимка: shutterstock

Американският президент Доналд Тръмп ще се срещне с лидерите на НАТО през месец май, съобщи „Политико“, позовавайки се на официално съобщение на алианса. Срещата на високо ниво ще се проведе в белгийската столица Брюксел.

Държавният глава е провел телефонен разговор с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, в който е потвърдил силната подкрепа на Вашингтон.

От Белия дом обявиха, че САЩ и НАТО ще продължат съвместната си работа и сътрудничество на фона на предизвикателствата пред сигурността в световен мащаб.

След избирането на Тръмп за държавен глава сред лидерите на НАТО и европейската общност се надигнаха опасения и тревоги, че Вашингтон може да обърне гръб на алианса.

Някои изказвания на президента наляха масло в огъня, включително и поздрава към Великобритания, че е напуснала Европейския съюз. Тръмп разкритикува и няколко страни-членки на НАТО, че не правят достатъчно за общото благо.

Междувременно германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че е спокоен за американската политика към НАТО и обединена Европа. Думите на германския дипломат идват след срещата му с високопоставени представители на американските власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 3 Отговор
    Нали ви казвах по рано че всичко ще се нареди и ще бъде окей. 100 процентово инфо , мюслитата през лятото ще ги гонят от Европа помнете ми думата.
  • 2 Трол

    7 0 Отговор
    От заглавието става ясно,че Тръмп ще се среща със самия себе си.
  • 3 ссс

    0 8 Отговор
    Тази новина не е много весела за местната русофилня, но какво да се прави ще я преглътнат все някак си. Не съм много учуден, че руските тролчита ги няма никакви тук и мълчат кът ..... аре от мен да мине, пак няма да казвам като какви мълчат те и така знаят.

    Коментиран от #4

  • 4 да го кажем направо

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "ссс":

    Следи хронологията съскащия--Тръмп става президент януари..провежда няколко разговора със световните лидери,подписва много спорни закони и е супер активен в политиката...И...чак май месец ще се среща с НАТО-това е супер лошата новина за соросоидите и козяшките лизачи-факт!!!--ама то трябва поне малко да мислиш.....А не само НПО лозунги...

    Коментиран от #5

  • 5 ссс

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "да го кажем направо":

    Че ей го май месец, ще дойде за 0 време и честно да ти кажа на мен ми е през маткапа с кой там и за какво щял да се среща другаря Трамп. Аз се кефя от факта, че такава среща ще има и заради нея местните путиноиди от сега се напрягат яко и нервно пушат от страни.
  • 6 Kcaniba

    4 1 Отговор
    Козяк е в напрегнато с състояние!!!
    Памперс ли да слага!??
    Да живее ли Американско-Укрска Дружба!!??
    Мъчат ги!!! Много въпроси!!))
  • 7 Сноудън

    4 1 Отговор
    Чака до май да се разпадне ЕС, пък после ... Я камилата, я камиларя!
  • 8 ХАСАНЕ

    3 1 Отговор
    То стана мода лудите да управляват света-- отначало беше Путин ,след това Асад, по едно време Ердоган и сега Тръмп..Сащ вика ако ще се състезаваме по лудост нашия ще е най-големия