Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 12:00, обновена 6 Февруари, 2017 12:02 1 079 0

Пуснаха 20 от 22-мата чеченци, задържани във Виена

  • виена-
  • чеченци-
  • австрия-
  • оръжия

Първоначално лицата са били заподозрени за криминална дейност

Пуснаха 20 от 22-мата чеченци, задържани във Виена - 1
Снимка: БТА/АР

Австрийските власти освободиха 20 от 22-мата чеченци, задържани с оръжие в себе си в столицата Виена, информира APA.

В петък лицата бяха задържани с автомат, пистолет и голямо количество патрони по сигнал на местни жители. Те съобщили за голяма маса хора, събрали се в квартал Флоридсдорф.

Заподозрените обяснили, че просто се разхождат и че празнуват сватба. В снега, на мястото на сборището, били намерени пистолет и автомат и веднага били извикани специалните сили за борба с тероризма "Вега".

От полицията във Виена споделиха, че въпросните лица са били задържани заради съмнения, че участват в криминална дейност и улични банди, но няма поводи за притеснения, че сред тях има терористи. На 16 от 22-мата мъже е било осигурено убежище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: