Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 14:18 1 079 2

Трус в Турция, усетен и в България

  • турция-
  • трус-
  • българия

Епицентърът е бил край Измир

Трус в Турция, усетен и в България - 1
Снимка: БТА/AP

Два труса с магнитуд от 5.3 по скалата на Рихтер са разтърсили Турция, съобщи „Дейли Сабах“.

Трусовете са били усетени по бреговете на Егейско море, основно в провинцията Чанаккале.

Първият трус беше регистриран тази сутрин в района на Измир. Вторият е бил засечен в 12:58 ч. местно време. Трусът е бил усетен и в България. От Сеизмологичната станция в Димитровград съобщиха, че е имало вторичен трус със сила от 3.6 по Силата на Рихтер. Трусовете са били усетени в Хасково и Кърджали.

В Турция няма данни за пострадали. Няма информации за разрушения и в България. В Турция няма големи разрушения. Има данни за леки щети по сгради. Трусовете са били усетени основно по високите етажи на сградите. Данните са на обсерваторията Кандили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пнпнп

    4 0 Отговор
    Туй ХАРП бе - подарък от Америка, нали Турция е обърнала очи към Русия!
  • 2 681 БЪЛГАРИЯ

    4 1 Отговор
    Айдее почна се фесовете ги очаква както гр. Помпей . Ще хвърчат фесове и чалми това е знак на БОГА отмъщението за 500 г.робство !
Новини по държави: