1 845 14

ЕС заедно за санкции срещу Русия

Европейски дипломати искат повече натиск над Москва

Снимка: БТА/АP
Снимка: БТА/АP
Росен Стойчев

Европейски дипломати подкрепиха удължаване на санкциите срещу Русия, съобщи WBOC.

В момента в ЕС няма яснота, за това какви са плановете на новия президент на САЩ Доналд Тръмп, относно бъдещите му отношения с Русия. Европейски външни министри обаче обявиха, че икономическите санкции срещу страната трябва да останат. Това ще бъде факт, докато руското правителство не започне да изпълнява ангажиментите си по примирието в Украйна.

„Не мога да кажа, че администрацията на САЩ стои зад това мнение. Мога да кажа обаче, че европейците го подкрепят“ , заяви върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи Федерика Могерини.

„Великобритания не смята, че има причина за отслабването на санкциите. Ние трябва да поддържаме натиска над Русия“, заяви британският външен министър Борис Джонсън.

Външният министър на Литва Линос Антанас определи ситуацията в Украйна като „изключително непредвидима“.

„Там ситуацията може да ескалира във всеки един момент. Санкциите трябва да бъдат запазени. Поне ние не виждаме причини за тяхното сваляне. Не мисля, че има подобрение. Трябва да продължим така“, заяви Антанас.

„Не мисля, че Америка ще промени своята насока. Ако това стане обаче, ЕС ще трябва да играе по силна роля. Миналото е показало, че когато има вакум, някой се появява и го заема“, заяви датският външен министър Андерс Самуелсен.

Очаква се удължаване на санкциите срещу Русия през март.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • До Росен Стойчев
  Отговор
  1 14:46  06.02.17
  Росене, този Гей в ляво няма думата в ЕС, смени снимката!

  Коментиран от #3

 • Сноудън
  Отговор
  2 15:00  06.02.17
  1. Санкците са добре за Русия и зле за ЕС! Защо? 1. ЕС без нови пазари "умира" - няма развитие, за това и се бори да привлече Укрвйна с нейните 42 милина население! 2. Ядрото дн "Европа" със конкуренция неможе да се бори, то първо я "убива" и създава само потребители! 3. Русия е на път да си възвърне производсвото самите те не искат да ги тъпчат с боклуци и търсят родното производство! Русия се събуди и не иска да бъде консуматор, а производител и тя има всички ресурси! Последната надежда на ЕС е да ги върнат консумторското гето в което източна Европа!

  Коментиран от #7

 • кроко
  Отговор
  3 15:04  06.02.17

  До коментар #1 от "До Росен Стойчев":

  Гей е онзи в дясно на снимката! Този в ляво е english faggot!
 • боркур
  Отговор
  4 15:22  06.02.17
  русия е бита карта

  Коментиран от #5


 • Сноудън
  Отговор
  5 15:32  06.02.17

  До коментар #4 от "боркур":

  Свирчо, Йемен е нападнал Саудитска Арабия! Ракетите са паднали в западната част на Риад където се намира военната им база! Защо ми четат мислите тези Йеменци, сега петрола може да прехвърли 100-те $!
 • T34
  Отговор
  6 16:33  06.02.17
  Това е истинска наглост.Бивши и бъдещи колонии на Русия и налагат санкции .И какъв отговор очакват? Вероятно руската армия да тръгне на запад и да спре около Кале. А част от останалите живи европедали да култивират Сибир.

  Коментиран от #8, #10

 • hoptrop
  Отговор
  7 16:45  06.02.17

  До коментар #2 от "Сноудън":

  Прав си! Санкциите са полезни за Русия и трябва да останат, нещо повече - да се засилят до превръщането на Русия в икономически тигър!
 • hoptrop
  Отговор
  8 17:01  06.02.17

  До коментар #6 от "T34":

  Прекаляваш с препарата за вана. Мини на одеколон.
 • ХГЪ
  Отговор
  9 19:00  06.02.17
  вакуум
 • Мършата
  Отговор
  10 21:45  06.02.17

  До коментар #6 от "T34":

  Нищо няма да стане! Тече "Голямото дърдорене", плещене, тюхкане, хленчене, циврене, плакане, плюнчене! Накрая всичко това ще свърши като "Голямото взаймно лизане на гъ****ете"!
 • ССС
  Отговор
  11 21:59  06.02.17
  Тия л..на от брюкселско зеле трябва сами да ги изринем за да не си цапат руснаците ръцете с тях!!!

  Коментиран от #12

 • Сноудън
  Отговор
  12 23:26  06.02.17

  До коментар #11 от "ССС":

  Ти да не се събуди! Още малко и ще ти светне!
 • Диди
  Отговор
  13 00:14  07.02.17
  Сноудън,какви ги говориш...санкциите биле добре за Русия,а зле за Европа.Ако толкова са зле за Европа,защо те ще бъдат удължени? Пишеш,че Европа без нови пазари умира,няма развитие и затова иска да привлече Украйна. Сноудън,вземи си пийни яко ракийка,а дано те тресне малко,за да се осъзнаеш какви глупости пишеш...Според теб...Украйна е спасението за икономиката на Европа.Сноудън да не би да си смръкнал тревичка?

  Коментиран от #14

 • Сноудън
  Отговор
  14 09:05  07.02.17

  До коментар #13 от "Диди":

  Слушай, когато не чуваш петела си трай! Продъжение на санкциите искат тези които не виждат по-дълеко от носъ си! Това са неспособни политици заради които ЕС е на това дередже, пред разпад! Защо ЕС сторят у нас само Супер и Хипремаркети - за консумация! Защо първо те принждават да си затвориш производството и тогава да встъпи като "първопрвен" член в ЕС- за да те направи консуматор! АЕЦ Козлодуй бил уж затворен защото България "сама" пожелала! Дръ дрън та пляс, а Литовци да не би саи да са пожелали да си затворят и двата блока по 1250 Мвт единя и сега с опитват да съдят Русия, че станали енерго зависими и забравят, че им е подарък от врем ето на СССР! Трябва да си енерго зависим и тогава могат да те управляват както си искат, а в случай на нежелана война си и не боеспособен, не можеш да се отбранявш защото и патрони не можеш да си произвежеш, камо ли нещо друго и от глад ще умреш и ще капитулираш защото си се превърнал в един консуматор! Тези които ти плащат да пишеш глупости не са те намерили случайно, тъпанари им трябват като теб!

Напиши коментар:


Публикувай