7 Февруари, 2017 04:15 18 212 30

Хитлер е бил погребан в Парагвай през 70-те години?

  • хитлер-
  • погребан-
  • парагвай-
  • германия-
  • бягство-
  • фюрер

Смъртта на Хитлер не дава покой на много хора и до ден-днешен

Хитлер е бил погребан в Парагвай през 70-те години? - 1
Снимка: shutterstock

Адолф Хитлер – главата на Третия райх, който въвлича света в кървава война. Дори десетилетия след края на Втората световна война има спекулации кога е умрял фюрерът и къде.

На повърхността изплува нова версия. Бразилски журналист – позовавайки се на свидетелските показания на двама души – твърди, че Хитлер е погребан в бункер в Парагвай през 70-те години на миналия век, пише Mendozaopina.

Тази версия е в противовес с официалната, според която Адолф Хитлер се самоубива в столицата Берлин при настъпването на съюзническите войски.

Една от основните допирни точки на конспиративните теоретици е, че фюрерът успява да избяга, като най-споменаваните дестинации са Чили и Аржентина.

Бразилският журналист Марсело Нето твърди, че Хитлер умира на 5 февруари 1971 година, а по-късно е погребан в Асунсион.

Според него е възможно и други нацисти да са избягали към Южна Америка в края на войната, когато изходът е ясен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соломон Вагенщайн

    140 29 Отговор
    ЮДЕИТЕ ГО УНИЩОЖИХА !!!!! ЕВРОПА Е В КОЛАПС,ЗАЩОТО ГО НЯМА ЗАЩИТНИКА НА АРИЙСКАТА РАСА ! ВЕЧНА ПАМЕТ НА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР!
  • 2 ссс

    12 53 Отговор
    Ехеей, къде са путинофилите, айе тряаа да работя!
    Значи Сталим му е помогнал да избяга, правилно самосанкции за Русия!

    Коментиран от #14

  • 3 Инструмент на ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ!

    74 5 Отговор
    Основите залагат САЩ още при приключването на Първата. Тя завършва 1918. Германия и Русия подписват пакта но САЩ не? Опа?! Защо? Алан Дълес момче на Федералния Резерв и тясно свързан с Уол стриит и Прескот Буш /да дядото на днешният стария Буш/ - металодобивни, със Форд - химическа индустрия, масла, Англия -добрата мила и сладка кралица. Мислят как да вдигнат Дойчо щото да отпочне отново.И тъй САЩ подписва пакта в 1920г. Където замисъла от 1918 да се лиши Германия от шансове да води война както до сега, се ЕЛИМИНИРА от САЩ. Как е възможно без ВОЙНА та това е най-доходното перо на Демокрацията. Смърт и разрушения, заеми и дългове и години задължения! Кук всеки веч го знае то тъй вуни та се не трае! Холокоста казват бил не Германски а на Хитлеристите, а защо да е Германски като сценария и финансирането бе от САЩ! Цялата отговорност е на този който създаде задейства кървавата баня! САЩ по време на войната затвори границите за евреите! Хуманно? А днес евреите повтарят - Год блес Америка? Нима това е най-интелигентната нация?!

    Коментиран от #4

  • 4 Сталинатор

    40 4 Отговор

    До коментар #3 от "Инструмент на ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ!":

    Освен всичко изброено, това си е начини да накарат богатите евреи с парите да се преместят от Европа е САЩ и да им ползват парите.
  • 5 mediator37

    38 6 Отговор
    Не спряхте да му ровите кокалите , всеки ден някакви партенки за Хитлер или Райха. Как не ви омръзна ?
    Мацвате някаква гранясала простотия да разлаяте кучетата и ни гледате сеира.
  • 6 Васичка Атанасова

    25 37 Отговор
    Денис не Хитлер а Сталин започва втората световна война
    прочетете книгата Ледоразбивача от Виктор Суворов
  • 7 Kcaniba

    42 7 Отговор
    САЩ и Грит Брит са искали тази война - ВСВ!!!
    1933-1939 Хитлер развива такава индустрия, която е нямал никой в Европа!!! Пита се от къде това икономическо чудо!!!??
    Съсипана След Първа Световна, Германия плаща контрибуции, репарации и т.н.!!!!
    Хляба струва миллиони дойчемарки!!!!
    И идва Хитлер - и о чудо!!!
    После судетите, въоръжават го, благодарение на Чембърлейн, и хайде на Изток - Полша, Русия!!

    Коментиран от #10, #19

  • 8 ИН ВИТРО

    33 3 Отговор
    Как е умрял въобще няма значение,по важното е,че др.Менгеле,откривателят на инвитрото,който над 30 год след края на войната опложда половин Южна Америка с нацистка сперма със сигурност е направил това с такава взета от всички висши водачи на райха които както знаем хич не са прости!
  • 9 plama

    25 6 Отговор
    със сигурност не се е самоубил,човек с безкрайни възможности,с двойници,с поддръжници в целия свят,защо да го прави?никой от приближените му не е видял лицето му когато са го изкарали от бункера,щом те не са видели....
    със сигурност си е живуркал някъде на топличко...
    дано само не се е размножавал,няма оправдание да убиваш масово хора,макар че сега на всеки българин му е писнало и си вика"защо няма един като Хитлер",но това няма да ни оправи нищетата(икономическа и духовна)
  • 10 НикиД

    31 5 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    по-голяма глупост не бях чел, макар че тази налудначава теория съм я срещал и на други места. кои са тези които са го въоръжили Хитлер.....? и пак те са вдигнали Германия на крака след 1933, така ли.... възходът на Фюрера и на Германия от онези години показва, че един обикновен човек, без икономическо образование, но с решимост и воля и с няколко прости стъпки успява да вкара в релсите една банкрутирала и обезверена страна и да я превърне в суперсила за няколко год. често съм чувал да казват разни дегенерати ,че Хитлер бил луд.... е вие като сте много нормални, що не можете да постигнете и една десета от това.
  • 11 onq s konq

    14 6 Отговор
    Аз пък мисля че е още жив

    Коментиран от #13

  • 12 БАЙ ГАН4О

    6 8 Отговор
    Абе , какво говорите онзи ден пихме кафе с Хитлер и ми разправи всичко с подробности,така , че стига с тези импровизации
  • 13 dragula

    17 3 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    В сърцата ни, да.
  • 14 ссс

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "ссс":

    Искам да изкажа благодарнос на двамата сложили ми плюсчета! Радвам саче оценавате коло много се излагам!
  • 15 венци

    15 5 Отговор
    Виктор Резун,по-известен като Суворов е мошенник и не е никакъв историк.Книгите му са абсолютни измишльотини.Не се подвеждайте по тъпотиите му!
  • 16 messerschmitt 109

    19 3 Отговор
    единствената вина на хитлер е това че много е барзал!!!
  • 17 messerschmitt 109

    17 3 Отговор
    единствената вина на хитлер е това че много е барзал!!!
  • 18 The real BMW

    19 0 Отговор
    Гледах едно предаване по Хистъри ченъл в което едни иследователи разследват случея на базата на разсекретени документи и различни свидетелски показания от хора които не се познават помежду си и са от различни държави.Казват ,че Хитлер е излетял преди края на войната с последния самолет излетял от обсаден Берлин а в бункера си е имал негов двойник а той е имал много такива защото е бил малко паранойк и в предвид многото неупешни атентати срещу него.Последният при операция Валкирия извършен от Полковник Клаус Щауфенберг.Установиха ,че е отишал в Испания и от там с подводница в Аржентина там е имало немска колония и много други нацисти са избягали там също и са си направили град в Мюнхенски стил на архитектура който стществува и до днес.Там откриха едно имение в гората до което няма път единственият път е по вода има рампа за хидро план и наблюдателни вишки а също установиха че има и бункер под имението намериха в гората венстилационни отвори.Така ,че това което сме учили по история ще се окаже ,че е лъжа.
  • 19 Крилья Советов

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Аз въобще не съм съгласен, че Хитлер прави икономическо чудо или нещо такова. Също не съм съгласен, че бил, видиш ли, обикновен човек. Още повече не мога да се съглася, когато не му признават качествата и достойнствата, които иначе биха били признани и на най-големия некадърник. В Германия и Австрия пък, в стремежа си да се справят с популярността на бившия нацистки водач, дори публично го осмиват и подиграват, което показва колко ги е страх от идеите му повече от 70 години след края на ВСВ.

    Има достатъчно данни какъв е бил Хитлер и в австрийската армия, а именно смел човек, станал ефрейтор. Точно като на всеки човек са му били присъщи някои слабости, които впоследствие излизат наяве. Има достатъчно данни как германските индустриалци го подкрепят, за да създаде и работни места, и ново бъдеще за индустрията, и ново начало за изтормозения германски народ. Впрочем, кризата в Германия е била доста жестока - когато Хитлер идва на власт евреите в цял свят му обявяват бойкот на немските стоки и дори война. Немската индустрия пък започва да работи на военен режим чак през 43-44 година, когато Германия започва да губи войната.
  • 20 И Краля е жив

    4 5 Отговор
    Все още излизат и такива случаи в пресата,как млада девойка, след леко алкохолно-наркотично приключение, разказва как при нея се явил "Елвис" съвсем жив, и правили луда любов до зори. И даже и детето е от него. Та що и Хитлер да не е жив, важното е някой някъде да каже нещо,и то става вярно.
  • 21 kaizrshtrabe

    9 4 Отговор
    много жалко че фьрера загуби войната.нямаше дасе мъчим да влезем нито във европа нито в шенген нито пък да ходим във гурбет германия щеше да доде тук толкова просто нито щяхме до гласуваме за тъпите депутати нито дани лъжат и грабят и високи пенсии щяхме да взимаме можеби по1000,2000 марка гладът е по силна от свободата по добре богат слуга от колкото гладен господар. може би"
  • 22 Скорпион29

    5 6 Отговор
    Хитлер е омряла важното е кога ще омре Борисов
  • 23 НикиД

    6 5 Отговор
    и стига с тия глупости, с тия двойници и южни Америки. има достатъчно свидетели - адютанти, секретари ,телефонисти, които са били с Фюрера в последните седмици и са били свидетели на това как се е превърнал в развалина виждайки какво се случва с Германия. всичките тези партенки, че бил избягал, са еврейски измишлъотини целящи да го изкарат предател и страхливец дори и в смъртта. мнозина от подчинените му са предложили да го измъкнат, включително и Хана Райх - най-известната жена пилот е настоявала да го изведе със самолет, но той е отказал категорично. това, че продължава да се рови в тази тема, показва колко се страхуват и колко го мразят някои дори и днес 70 год след края на войната.
  • 24 Скорпион29

    6 7 Отговор
    Абе, тоя боклук и компанията му са уморили 50 милиона човека майки,бащи,деца,братя сестри цели семейства тука му се кланят някакви бързал бил,щели да взимат по 1000марки ще взимате к....Плана за Бълканските народи в частност славяните е било пълно заличаване геноцид комина да пуши целогодишно докато не остане нито един славянин.
  • 25 Терцел

    3 4 Отговор
    Ако нямаше ХИТЛЕР няма BMW
  • 26 Пиночет

    7 7 Отговор
    Вечна слава на нашия велик Фюрер! Завинаги с нас, идеята е жива, няма да капитулираме!
  • 27 Петър Михайлов

    8 4 Отговор
    Всички които величаят Хитлер и режимът му не са ходили войници, не са участвали в учения и със своята бедна фантазия не могат да си представят взрив в близост до тях освен за Нова година.
  • 28 goni

    1 2 Отговор
    Абе, оставете го Хитлер! Аз, разбрах че според един известен учен Сталин е още жив!!! Нямал никакво намерение да умира щото бил открил, как да се преражда!!!:) Последното му прераждане е под формата на Доналд Трамп!:) Според известният благодетел Сорос това е защото не просто иска да унищожи демокрацията и конкретно САЩ, а Уолстриит!:) Борсата реагира положително и цените на всички акции се дигнаха!:)
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Morgoth

    6 1 Отговор
    Мдам, Елвис е още жив, грипа се разнася от кемтрейлс, ХАРП прави заметресения и ни държи в подчинение на гущероподобни евреи, а един мармот завива шоколадите :)