1 914 1

Китайски кораби вбесиха Япония

Те са плавали край спорни острови

Росен Стойчев

Япония обяви, че китайски кораби са плавали в японски води край спорните острови в Източнокитайско море, съобщи FMT News.

Три китайски кораба са плавали около верига от необитаеми острови. Те се контролират от Япония, но и Пекин има претенции над тях.

Това става само два дни, след като новият министър на отбраната в САЩ Джеймс Матис, обяви, че спорните острови ще бъдат охранявани от съвместните усилия на Вашингтон и Токио.

От Китай обявиха, че тези коментари създават нестабилност в региона. Смята се, че корабите са престояли в региона за около 2 часа.

Япония


Още по темата

 • 5 февруари: Светът в снимки

  5 февруари: Светът в снимки

  Туристи наблюдават бой между петли в Лионянг в Централен Китай. Бразилец се наслаждава на топлата вода в океана край плажа в град ...
  5.02.2017
  822
  0
 • Китай отговори на Тръмп

  Китай отговори на Тръмп

  Пекин обвини САЩ, че дестабилизират Азиатско-Тихоокеанския регион след изявление на американския министър на отбраната Джеймс Матис за острови, които ...
  5.02.2017
  1 884
  4
 • Най-дългите и невероятни стени в света (СНИМКИ)

  Най-дългите и невероятни стени в света (СНИМКИ)

  Някои от най-дългите стени в света са построени в наши дни, а други бяха разрушени по политически причини. Всички те обаче са били създадени с една ...
  4.02.2017
  4 726
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сноудън
  Отговор
  1 15:36  06.02.17
  Росене, Йемен е нападнала Саудитска Арабия! Ракетите са паднали в западната част на Риад където се намира военната им база! Защо ми четат мислите тези Йеменци, сега и петрола може да прехвърли 100-те $!

Напиши коментар:


Публикувай