Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 19:16 2 741 8

Меркел на път да загуби изборите

  • германия-
  • избори-
  • ангела меркел

Социалдемократите в Германия с повече подкрепа за пръв път от години

Социалдемократическата партия би победила консервативната партия на Ангела Меркел, ако изборите в Германия се провеждаха днес. Това показва проучване, поръчано от Bild.

Според проучването Христиандемократичния съюз има подкрепа от 30%. Това е спад с 3% спрямо последните проучвания. В същото време социалистите имат симпатиите на 31% от избирателите. Това е първият случай от години, в който партията на Меркел изостава в своята подкрепа.

Радикалната партия „Алтернатива за Германия“ има подкрепа от 12%. Социалистите не са печелили парламентарни избори от 2002 г. Изборите в Германия са насрочени за септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наш'та мама

    12 2 Отговор
    Успех, Анжела, да се изложиш дано повече и от мен!
  • 2 хилъри пари пере

    13 2 Отговор
    С г-жа Обанана те чакаме в клуба!
  • 3 меркелизъм

    17 2 Отговор
    А дано а дано !!!! Прав й път към провала !
    За съжаление обаче последствиятаот бедствието, кото навлече на Европа са сериозни и ще се плащат дълго втеме, ако не и завинаги !
  • 4 Marinov

    8 2 Отговор
    А Дано я ОТВЕЯТ !!!
  • 5 Диди

    2 6 Отговор
    Момчета,моля да разсъждавате малко и тогава да коментирате.Меркел направи грешка в това че допусна хиляди бежанци в Германия безконтролно,затова политиката в Германия прави всичко възможно да отпратят тези които нямат право да останат.Тя мислеше,че останалите държави в ЕС ще приеме бежанци според възможността си но този проблем не си реши.Тя призна че е направила грешка.А що се отнася дали ще спечели..мисля,че тя пак ще спечели.Шулц няма шанс срещу нея.Жалко че направи грешка н бежанците,иначе тя е абсолютно добра в политиката.
  • 6 Червен интернационал

    2 4 Отговор
    Хонорарите след 18,00 на ул.Позитано 20
  • 7 Kcaniba

    1 2 Отговор
    Баба Фрау, работеща срещо общоевропейски ценности, срещо Германия, има очите и да ни гледа и наглостта да вярва, че ще спечели!???
    Подлогата на Банана е предател!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Лъчо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    По нищо не отстъпва Меркелита от родните политици в бранша е гърбави и бесепари и червени и сини и други... досега ни мачкаха яхаха пречеха заопаваха с простотиите си, сетга щели дан и градят и оправят? Е Меркел е същата... Да си докара африканци и арабчета да и работят! Ала 98 % НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ, А ДА ПОЛЗУВАТ НАГОТОВО? баба Шмеркел ще бачка на банцига и ще храни 10-те чаавета на някоя африкана или арабия! Да се научи да цени живота и труда на другите!
Новини по държави: