Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 08:22 1 347 0

Юнкер се пошегува неуместно с президента на Азербайджан

  • жан-клод юнкер-
  • азербайджан-
  • ес-
  • шега-
  • илхам алиев-
  • брюксел

ЕС и Азербайджан обсъдиха двустранното сътрудничество

Юнкер се пошегува неуместно с президента на Азербайджан - 1
Снимка: БТА/ AP

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се пошегува с президента на Азербайджан Илхам Алиев, предаде „Ройтерс“.

„Благодаря ви, пожелавам ви хубав ден“, каза Юнкер на репортери в края на пресконференция „Сега ще се срещна с президента на Азербайджан, така че приятната част на деня приключи“, допълни Юнкер.

Илхам Алиев отиде в Брюксел, за да обсъди с европейските власти новите тръбопроводи, които ще пренасят азерски газ за Европа. Баку иска да стъпи на европейския пазар от 500 милиона души. В същото време ЕС иска да намали зависимостта си от руския газ.

В Азербайджан обаче Алиев – който е на власт от 2003 година – е обвиняван за нарушаване свободата на изразяване и потъпкване свободата на медиите.

От Баку не направиха коментар за шегата на Юнкер. От Европейската комисия обявиха, че са било обсъдено икономическото сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: