Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 21:17 1 498 6

Дутерте хвърля корумпирани полицаи срещу терористи

  • филипините-
  • полицаи-
  • родриго дутерте

Нестандартно наказание във Филипините

Президентът на Филипините Родриго Дутерте обвини 228 полицейски служители в престъпления и корупция, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Според Дутерте полицейското управление в Манила е „прогнило до ядрото си“. Според него полицаите са замесени в употреба на наркотици и изнудване. Като наказание, Дутерте прати полицаите на служба на остров Бастиан. Смята се, че там действа терористичната групировка Абу Саяф.

„Имам нужда от полицаи на юг. В Бастина има липса на полицаи. За това и полицейското управление там е под постоянна обсада. За това всички вие ще бъдете част от отряд, който ще се грижи за сигурността на юг. Ако не искате да ходите там, идете при вашите командири и пискайте да напуснете.

Ако оцелеете, се върнете тук. Ако загинете, ще кажа на офицерите ви да ви погребат там. Няма да харчим за вашите погребения. Това е решението ми“, заяви Дутерте.

В момента във Филипините цели масова акция срещу наркотрафика. Вече няколко политици бяха обвинение в сътрудничество с трафиканти. Дутерте е критикуван от организации за правата на човека за извънсъдебни убийства. Той отрича обвиненията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OMG WTF

    6 15 Отговор
    И на нас ни трябва един такъв президент, а не като руменобузото пилотче.

    Коментиран от #2

  • 2 платен соросоид

    5 12 Отговор

    До коментар #1 от "OMG WTF":

    Как се нарича мъж, управляван от една жена? Мъж под чехъл.
    Как се нарича мъж, управляван от две жени? Заврян зет.
    Как се нарича мъж, управляван от три жени? Румен Радев.
    *ba dum tss*
  • 3 The real BMW

    7 2 Отговор
    Много правилно!
  • 4 хошемин

    12 0 Отговор
    Браво на жълтуркото, и тука трябва да е така без да се обиждат полицаите . вел подкуп бой,бой,бой и накрая кат онуй манго дет секъл бадемитиии , кряааццц!!!
  • 5 Кики

    2 1 Отговор
    Възхищавам се от начина по който работи Дутерте. Така трябва. Та Той дори задминава колегата си Ким Чен!
  • 6 незнайко

    2 0 Отговор
    Светът започва да се осъзнава за грешките си. Наркотиците са ОТРОВА за развитието ни. Родриго Дутерте вече се е ОСЪЗНАЛ. Браво за което.