8 Февруари, 2017 08:42 934 0

Съдът решава дали забраната на Тръмп е дискриминационна

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • мюсюлмани-
  • съд-
  • забрана

Съдът решава дали забраната за пътуване дискриминира мюсюлмани

Съдът решава дали забраната на Тръмп е дискриминационна - 1
Снимка: БТА/ AP

Апелативният съд в Сан Франциско изслуша аргументите за и против забраната на Доналд Тръмп за влизане на хора от седем страни с предимно мюсюлманско население, съобщиха американските медии.

Дни след встъпването си в длъжност американският президент подписа указ, с който забрани достъпа на мюсюлмани. Аргументът му бе, че по този начин ще защити страната от радикалния ислям.

Окончателното решение дали да остане в сила временното блокиране на изпълнението на указа ще бъде взето по-късно тази седмица.

При изслушването аргументите в подкрепа на правото на държавния глава да издава подобни укази бяха представени представител на министерството на правосъдието. Обратната позиция защити прокурор от Вашингтон, който се опита да убеди съдиите, че указът на Тръмп е дискриминационен.

Групата от трима съдии в Сан Франциско изрази скептичност спрямо аргумента на Белия дом, че забраната е крайно необходима за националната сигурност.

Адвокатите на двете страни изложиха аргументите си в телефонна конференция, като изслушването бе публично. То бе включвано пряко в ефира на няколко американски телевизии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА