Last news in Fakti

8 Февруари, 2017 11:33 2 075 17

Да превърнем ЕС в ядрена свръхдържава

  • ярослав качински-
  • ядрено оръжие-
  • право и справедливост-
  • ангела меркел-
  • санкции-
  • русия

Лидерът на управляващата партия в Полша Ярослав Качински се обяви за ядрен паритет между Брюксел и Москва

Да превърнем ЕС в ядрена свръхдържава - 1
Снимка: БТА/АР

Лидерът на управляващата партия в Полша "Право и справедливост" Ярослав Качински се обяви за ядрен паритет между ЕС и Русия.

На фона на растящото напрежение в отношенията между Изтока и Запада следва да бъдем готови за „гигантски разходи“ около нарастването на ядрения потенциал, заяви Качински в интервю за "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Полският политик се застъпи и за фундаментални реформи в ЕС. "Само така ще успеем да спасим съюза", твърди Качински. По думите му ЕС е бил много успешен, но са допуснати две сериозни грешки - „Лисабонският договор и миграционната политика“.

Според Качински е нужно засилване на статута на отделните държави и съкращаване на пълномощията на ЕС. "Трябва да се защитим от моноцентризма. Германия от печели от него, другите – не“, казва Качински и обвинява лично канцлера Ангела Меркел за проблемите.

Качински твърди, че логиката на събитията говори в полза на помощ за бежанците, но "само по родните им места. Масовият им прием повече прилича на „ликвидация на основите на християнските ценности“, заключава Качински.

Полският лидер подкрепи санкциите на ЕС срещу Русия и се обяви за тяхното удължаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    10 1 Отговор
    Айде на ядреното въоръжаванеее....
  • 2 goni

    5 2 Отговор
    Е, нема що! Увапцаме я! Дано не му се вържат на поляка! Другите страни от ЕU как могат да се разбират с комшиите си! Да се разберат и те! Стига са демонизирали Русия! Забъркаха яка каша в Украйна и искат всички задружно да я сърбаме! Да, ама е гореща! Преди да я изсърбаме много трябва да духаме!:) И защо не поискат помощ от приятелчетата си САЩ и Канада?! За протокола!" Fac EU"! Спомняте ли си на коя особено интелигента и овластена дама принадлежат думите?! Да де! Тя после се извини! Още по-кофти е че не само въпросната дама вече не е във властта, а и Хилари не можа да стане президент! И сега имат наглостта да обвиняват Меркел че водела погрешна политика! Като разбраха че Бай Доналнд няма да дава без пари извадиха призива: Всички да защитим интересите на Полша! Ако, зависеше от тях сега щяхме да сме част от Османската империя! И не ми разправяйте за Владислав Варненчик! По-добре ми разкажете за това колко пъти Полша е играла със същата Империя не само срещу Русия, а и срещу нас!

    Коментиран от #4

  • 3 полски гей

    8 5 Отговор
    На тоя му се приискало ядрено оръжие, да ама няма. Тъпите поляци са яли доста бой и има още много да ядат щото хем са лекета, хем са некадърници.

    Коментиран от #14

  • 4 Kcaniba

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Няма никакво демонизиране на Рксия братле, ние сме приятели с руснаците и се стараем даже да сме като тях. Ето , те си имат ядренно оръжие и ние също искаме да сме като тях и да сме защитени някак си от космическите пришълци и от други външни врагове. Нищо лично , само дружба и приятелство желаем да водим с Русия.

    Коментиран от #12

  • 5 КЪЦИ

    6 2 Отговор
    Пълен глупак
  • 6 Бай хой

    7 5 Отговор
    Да събира всички така натечени евролидери, на самолета и както предния път.
  • 7 Drujina Polska

    3 0 Отговор
    mnogo fashisti v taq Polsha,Netanqhu moje da gi razredi malko, a i nqkoe drugo evreisko selishte da im postroi-da si znaqt. ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Раптор

    4 2 Отговор
    Ядрен паритет е достижима идея при положение, че поканят Русия в ЕС и и делегират достойни права в съюза. Определено ЕС ще устои и на хилядолетия даже.
  • 10 goni

    3 0 Отговор
    Абе, Раптор!:) Ти направо "уби коча с лопатата"!:) Това Русия в EU e направо по-малко възможно отколкото да приемат в него Бряг на слоновата кост!:) Такива като сенатора Маккейн и силите стоящи зад тях се будят посред нощ облени в пот сънувайки подобен кошмар!:) Не е необходимо да бъдеш прорицател за да предположиш що за чудо ще е подобен съюз! Никакви САЩ дори обединени със всички останали не могат да сравнят с подобна икономическа сила! Е, затова нема да стане!:)

    Коментиран от #11

  • 11 раптор

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "goni":

    А кои са те да ни казват какво ще става? По-вероятно е да си прав, но би било прекрасно решение за прекратяване разпада на европейските нации. Ще се съобразяваме ние с разни червендалести дебелаци намиращи се от другата страна на океана.
  • 12 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Няма проблеми, тролче, ако могат да си ги изкарат балистичните ракети и ядрените глави от задния джоб и да правят приятелство!
    Въпроса е че има и по-евтини и лесни начини, реалистични и достижими в близко бъдеще, а от глупости в стил аладин и вълшебната лампа няма нужда!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 The real BMW

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "полски гей":

    Много точно казано.
  • 15 семи проф

    0 0 Отговор
    Англия и Франция от Европа я имат 500ядрени бойни глави...Русия има над 8000....как Европа ще ги стигне Ще дойде скоро време Този поляк да съжалява за това исказване като ще прави същата гримаса от ужас

    Коментиран от #16

  • 16 Карли

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "семи проф":

    КАЧИНСКИ,,,,,,,КАЧИНСКИ, КАЖИ СИ АДРЕСА , ЗА ДА ТИ ПРАТИМ БЪЛГАРСКА ЗЕЛЕВА ЧОРБА ЗА ИЗТРЕЗНЯВАНЕ ПРИЯТЕЛЮ. и ТЕБ ТЕ ГОНИ ПАРАНОЯТА, МАКАР ЧЕ ЗА КУКУНДЕЛА МЕРКЕЛ СИ НАПЪЛНО ПРАВ.
  • 17 Тошбиян

    0 0 Отговор
    И като се появи на небосклона нло и като промени познатите физически закони и принципи и ядрените оръжия стават блокирани
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания