Last news in Fakti

8 Февруари, 2017 14:44 1 638 4

Нужни са спешни действия за мигрантите в ЕС

  • мигранти-
  • бежанци-
  • квоти-
  • ес-
  • европа

ЕК отчита застой в квотите за мигранти в Европа

Нужни са спешни действия за мигрантите в ЕС - 1
Снимки: БТА/АР

Европейската комисия обсъди деветия доклад за изпълнението на квотите на ЕС за разселването на мигранти. Отчита се, че процесът е в застой и са необходими спешни действия, заяви на пресконференция зам.-председателят на ЕК Франс Тимерманс.

По неговите думи досега 14 хиляди сирийци, приети в Турция, са получили възможността за разселване в ЕС и така половината от квотите са изпълнени. От мигрантите, приети в Италия и Гърция, подлежащи на разселване, са били преустроени едва 12 хиляди души.

Тимерманс заяви, че ЕК може да съди държавите, които не спазват квотите, но засега комисията предпочита политическия подход. Зам.-председателят на ЕК призова държавите от ЕС да оказват натиск една на друга за изпълнението на квотите.

Разселването изисква политическа воля от всички държави в ЕС. Ако някой вярва, че миграционната политика ще се подобри само с укрепването на външните граници и с преговори с държавите, откъдето произхождат мигрантите, греши, коментира Тимерманс. По неговите думи ЕС е морално задължен да закриля хората в нужда.

Нужни са спешни действия за мигрантите в ЕС

Представените днес от ЕК данни сочат, че досега България е приела 29 мигранти, изпратени от Гърция. От Италия и от Турция у нас не е пристигнал нито един мигрант по квотите на ЕС.

По повод заявените намерения на Унгария да задържа всички кандидати за убежище в центрове от закрит тип до решението за предоставянето на статут или до отказ за предоставянето на закрила, Тимерманс изрази очакване първо ЕК да бъде запозната със законопроекта. Според него при всяко положение всяко законодателство трябва да бъде съобразено с европейските правила за защита на търсещите закрила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошбиян

    7 1 Отговор
    Изпратете 5 млн армия в сирия за да изтрепат талибаните и всичко ще приключи...цялото цивилно населения да се премести в зони контролирани от асад и всичко друго растрел по територията

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тошбиян":

    Те ако искаха , да го бяха направили! Ако искаха да се отърват от тях, щяха да мислят как трайно да решат проблемите, които причиняват тези миграции, в какви срокове трябва да започнат да се връщат и т.н. Но не искат.

    Искат равномерно да населят Европа с мюсюлмани, затова натискат за квотите, затова продават оръжие на ИДИЛ, затова приемат от цял свят мюсюлмани, дето са тръгнали за Европа и прилагат всякакви врътки за да забавят връщането им.
  • 3 иии

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: По неговите думи ЕС е морално задължен да закриля хората в нужда. Брей тези свине у.раха цяла Европа,защото били в голяма нужда. Колко "нужда" може да приеме България, като имате в предвид циганска нужда...
  • 4 ИЗМЕТ

    0 0 Отговор
    Всичко е пито-платено , виждаме това което трябва да стане ,а именно исляма да завладее територии чрез имигранти и чрез размножаване-копи пейс , един вид инкубатор. Всички е наясно ,жените на тези талибани няма да работят ,а само ще се възпроизвеждат себе си подобни .Затова Орбан ядосан на Сорос и компания ..
Новини по държави: