8 Февруари, 2017 16:13 1 729 2

Бойци на ДАЕШ отказват да се бият в Ирак

  • ислямска държава-
  • бойци-
  • ирак

Те се оправдават със здравословни проблеми

Много чуждестранни бойци в редиците на групировката Ислямска държава отказват да участват в боеве в Ирак. Някои от тях се оправдават със здравни проблеми, съобщи International Business Times.

Данни за това са били открити в един от освободените квартали в иракския град Мосул. Открити са документи, в които един от белгийските бойци заявява, че не може да участва в боеве. Той се оправдава с болки в гърба. Френски боец пък заявява, че не иска да се бие в Ирак. Той настоява да го върнат във Франция, където сам да извърши терористичен атентат. Атентаторът допълва още, че е болен, но не може да представи бележка.

Открити са бележки на двама бойци от Косово. Те отказват да участват в сражение. Вместо това искат да бъдат трансферирани в Сирия. Има данни за бойци, оплакващи се от главоболие, за да избегнат боевете.

В силните си дни, Ислямска държава привличаше хиляди чуждестранни бойци в Ирак и Сирия. През последната година обаче групировката загуби големи части от своята територия. Това се отразява и на морала на бойците. Вече има притеснение, че те може да се върнат в Европа.

Преди месец се повиха сведения за завръщането на голяма вълна косовски терористи. Един от тях беше и популярен командир в групировката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пол

    0 0 Отговор
    Джихадисти, оставете това еврейско диктаторско учение! То е създадено, от германски посланник евреин, за да се манипулират арабските племена и да се прогонят англичаните и да се заеме влиянието им от германците. това не оспява особенно тогава, но вие използувате този трактат убивайки невинни и създавайки тиранична диктатра където няколко човека тиранизират останалите, а вие сте техни маши. Не е добер това! Рано или късно халифата ви и да го създадете ще бъде унищожен. досега съм викал и връщал хиляди пъти астероиди за да натресат тиквите вредни на разни диктатори, но заради невинни твари не е правено. Но явно третата световна война ще свърши с планетата и живота тук и тя чука на вратите от алчни империалисти. Е, ако оцелее земята и хората ще се види какво ще става? Но ако стане диктатура на тариикатите над хората, планетата ви обещавам ще лбъде унищожена. Няма назначен ден за Страшният съд - той зависи от делата на човеците и астралните примитиви духове. Колкото повече зло сеят, по-вероятно е да бъде спрян зверилника. От вас също зависи дали ще сте Човеци или зверове? Когато изчезнат зверовете и прелюбодейците с деца и друго, ще настане идеален свят. Дали ще го има е въпроса? Не слушайте вашите кукловоди, те искат властта за себе си! такива не носят добро на хората по света....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания