1 365 2

Бойци на ДАЕШ отказват да се бият в Ирак

Те се оправдават със здравословни проблеми

Росен Стойчев

Много чуждестранни бойци в редиците на групировката Ислямска държава отказват да участват в боеве в Ирак. Някои от тях се оправдават със здравни проблеми, съобщи International Business Times.

Данни за това са били открити в един от освободените квартали в иракския град Мосул. Открити са документи, в които един от белгийските бойци заявява, че не може да участва в боеве. Той се оправдава с болки в гърба. Френски боец пък заявява, че не иска да се бие в Ирак. Той настоява да го върнат във Франция, където сам да извърши терористичен атентат. Атентаторът допълва още, че е болен, но не може да представи бележка.

Открити са бележки на двама бойци от Косово. Те отказват да участват в сражение. Вместо това искат да бъдат трансферирани в Сирия. Има данни за бойци, оплакващи се от главоболие, за да избегнат боевете.

В силните си дни, Ислямска държава привличаше хиляди чуждестранни бойци в Ирак и Сирия. През последната година обаче групировката загуби големи части от своята територия. Това се отразява и на морала на бойците. Вече има притеснение, че те може да се върнат в Европа.

Преди месец се повиха сведения за завръщането на голяма вълна косовски терористи. Един от тях беше и популярен командир в групировката.

Ирак

Още по темата

 • Газ и сблъсъци в Багдад

  Газ и сблъсъци в Багдад

  Сблъсъци между протестиращи и полиция разтърсиха иракската столица Багдад, съобщи „Дейли Мейл“. Демонстрацията беше организирана от ...
  11.02.2017
  568
  1
 • Ирак не иска да е част от международен конфликт

  Ирак не иска да е част от международен конфликт

  Ирак не иска да бъде част от международни конфликти. Това е заявил иракският премиер Хайдер ал Абади , съобщи „Нюзуик“. Той проведе ...
  11.02.2017
  537
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пол
  Отговор
  1 19:58  08.02.17
  Джихадисти, оставете това еврейско диктаторско учение! То е създадено, от германски посланник евреин, за да се манипулират арабските племена и да се прогонят англичаните и да се заеме влиянието им от германците. това не оспява особенно тогава, но вие използувате този трактат убивайки невинни и създавайки тиранична диктатра където няколко човека тиранизират останалите, а вие сте техни маши. Не е добер това! Рано или късно халифата ви и да го създадете ще бъде унищожен. досега съм викал и връщал хиляди пъти астероиди за да натресат тиквите вредни на разни диктатори, но заради невинни твари не е правено. Но явно третата световна война ще свърши с планетата и живота тук и тя чука на вратите от алчни империалисти. Е, ако оцелее земята и хората ще се види какво ще става? Но ако стане диктатура на тариикатите над хората, планетата ви обещавам ще лбъде унищожена. Няма назначен ден за Страшният съд - той зависи от делата на човеците и астралните примитиви духове. Колкото повече зло сеят, по-вероятно е да бъде спрян зверилника. От вас също зависи дали ще сте Човеци или зверове? Когато изчезнат зверовете и прелюбодейците с деца и друго, ще настане идеален свят. Дали ще го има е въпроса? Не слушайте вашите кукловоди, те искат властта за себе си! такива не носят добро на хората по света....
 • 2 11:25  11.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай