577 0

Японският премиер "четка" Тръмп с подаръци

Шиндзо Абе и Доналд Тръмп ще "топлят" отношенията между Япония и САЩ на голф във Флорида

Японският премиер "четка" Тръмп с подаръци
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Япония търси свой собствен подход за сближаване с радикалния президент на САЩ Доналд Тръмп. В края на настоящата седмица японският министър-председател Шиндзо Абе ще се срещне с държавният глава в Белия дом, след което двамата ще отлетят към слънчевата Флорида, за да поиграят голф, пише "Бизнес Инсайдър".

В петък Абе и Тръмп ще разговарят в американската столицата Вашингтон, а след това ще посетят клуба "Мар а Лаго" във Флорида, който е собственост на президента.

Даването на подаръци е неизменна част от японската култура. На предишната среща между двамата през ноември японският премиер подари на Тръмп високотехнологичен стик за голф, а според информация, този път правителството на страната на изгряващото слънце се е подготвило да инвестира в Америка, създавайки работни места.

"Надяваме се, че във Флорида двамата лидери ще задълбочат отношенията и доверието по между си", заяви генералният секретар на японското правителство Йошихиде Суга.

САЩ

Още по темата

 • Тръмп стопля отношенията с Китай

  Тръмп стопля отношенията с Китай

  Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изпратил писмо до китайския лидер Си Цзинпин, съобщи Би Би Си. Тръмп е благодарил на Си Цзинпин за ...
  9.02.2017
  1 527
  21
 • Тръмп нападна съдебната система на САЩ

  Тръмп нападна съдебната система на САЩ

  Доналд Тръмп определи американската съдебна система като „политизирана“, съобщи Би Би Си. Президентът на САЩ защити своят забрана за ...
  8.02.2017
  971
  1

Напиши коментар:


Публикувай