634 3

Осъден терорист избягал от Белгия

Той е свързан с атентатите в Брюксел

Росен Стойчев

Приятел на един от терористите, извършили серия от атентати в Брюксел, е успял да избяга от Белгия, въпреки издадена срещу него присъда за тероризъм, съобщи Straits Times.

Халед Хатаб е бил приятел на Наджим Лашаури, който се взриви в летището в Брюксел през миналата година. Хатаб беше осъден на 7 години затвор за съучастие. Той обаче беше оставен на свобода преди разглеждането на детайлите около присъдата му.

Той е бил арестуван в Турция. Според експерти Хатаб е искал да избяга към Сирия. От Брюксел вече са поискали неговото депортиране.

Хатаб е на 26 години. Той е бил арестуван през 2014 г., след като се е върнал от Сирия. След това през 2016 г, във връзка с атентатите в Брюксел.

Все още не е ясно как е стигнал до Турция. Очаква се депортацията му.

Белгия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 19:55  08.02.17
  Никакъв шенген, дори трябва да въведем визи за навлеци от Белгия, Франция и може би още 1-2 страни като Великобритания и Германия. Тоя боклук е минал през България за да стигне до Турция - колко му е утре да дойдат такива като него и да направят някой атентат. Ако съумем да запазим не само България, а целия Балкански полуостров чист от тази измет, хората ще започнат да се ръщат в родините си и ще се оправим по-бързо и по-лесно. Да не говорим че и нормални хора от запад ще търсят спокойствие и сигурност. А нашите либерални, като деси-стоян дето се радваше на далаверата че ни дават пари за да ги населваме, да хващат пътя към френските гета, там да им се радват от първо лице!
 • шшш
  Отговор
  2 19:59  08.02.17
  все за свине говорим,представители на най мирната религия от идил-миндил , обаче ислям е мир..като убиеш майка си за това че облякла по цветна дреха от черното и това само незначителни подвизи на тези изроди от ислямска държава ...аллах акбар барабар
 • емо73канар
  Отговор
  3 20:11  08.02.17
  Ами пратете ония Белгийски гей социалист да го върне.

Напиши коментар:


Публикувай