3 111 14

Британски дипломат иска прекрояване на границите на Балканите

Той настоява за размяна на територии между Сърбия и Косово

Росен Стойчев

Косово и Сърбия трябва да разменят територии, за да запазят дългосрочния мир по между си. Това беше заявено от британския дипломат Айвър Робъртс, съобщи Balkan Insight.

Това стана по време на представянето на неговата книга „Разговори с Милошевич“ в Лондонското икономическо училище. . Робъртс каза, че многонационалните държави са идеал, но на практиката размяната на Прешевската долина от Сърбия за земи от северната част на Косово би могло да доведе до стабилизиране на отношенията и да гарантира признаването на независимостта на Косово от страна на властите в Белград.

Той изрази надежда границите на Балканите да станат знак за разграничаване, а не за разделение. Според него това може да стане, когато националните общности се чувстват сигурни в своите етнически общности.

През вчерашния ден американският конгресмен Дейна Рорабейкър призова за разделяне на Македония между Косово и България.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 21:48  08.02.17
  Да сменят да правят каквото искат само нас да не ни гонят от ЕС и НАТО.

  Коментиран от #13

 • Ник
  Отговор
  2 22:47  08.02.17
  прави ми впечатление, че взеха да се активизират за да създават хаос тек на Балканите. Чай някой иска и тук да се развихри конфликт. Какво се случва? - Руснаците дават оръжие на Сърбите - Турците говорят че Албания е Турция и Турция е Албания - Косово и Сърбия са "на ръба" -Турция и Гърция "на ръба" - Албания и Македония "на ръба" А най накрая за Македония всички са готови да извадят Оръжие - без изключение! Големите момчета май си търсят пазар за оръжие, чрез нов конфликт.

  Коментиран от #11

 • Voz
  Отговор
  3 22:59  08.02.17
  Voinata 6te izliza ot balkanite pak sveta pisna ot vampirite
 • Stupid
  Отговор
  4 23:54  08.02.17
  Разделят първо Сърбия и Косово(!). После България и Македония(?!). После Турция и България(???!!!). А после, КВО???¿?!!!!?

  Коментиран от #8


 • 5 07:18  09.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • aaa
  Отговор
  6 09:21  09.02.17
  Ей че лесно дават ни половин Лондон и ние им даваме половин София. Какво хубаво ще бъде!
 • abv
  Отговор
  7 09:38  09.02.17
  Какво нахалство. Ингилизи и затворници ще делят България. Срам нямат ли? Къде се намират? Какви са тези политици? Няма ли да се извинят на България за думите си?
 • Павел
  Отговор
  8 09:44  09.02.17

  До коментар #4 от "Stupid":

  Как какво? После разделият ЕС на парчетии и после скарват всичките един с друг, нали са на принципа - Разделяй и владей!??? Голяма мътилка е в света да знаеш. А защо решанат да разделят хората? Кое дава правото на политицзите да решават съдбата на отделнтият човек? Не е ли време този малък неизвестен отделен човек да поиска с патлак в ръката сметка на всички политици, задето постоянно му мътят живота и го поставят във война и ядове? Не е ли по-рентабилрно народите да избият своите няколко хиляди политици паразити, вместо да се карат един с друг? Нали Левски се бореше и Трифон Палаузов и милиони други за чиста ис вята републрика? А никой не пита народа нас нито за данъци нито за нищо. Тогава защо умират такива хора когато после пак всичко си остава паразитна диктатура на мафията а собственното им паразитиране над народите? Защо е цялата тази невинна пролята кръв а света си остава все така мафиотски тоталитарен?
 • jimmy
  Отговор
  9 09:46  09.02.17
  крайно време е Россиа да спонсорира армия за освобождение на пакистанците на острова от английско робство и искане на репарации за държаният тероризм на англия извършен в Индия:)
 • ZZZz
  Отговор
  10 10:23  09.02.17
  AZ NASTOIAVAM ANGLIA I IRLADNDIA DA SI RAZMENIAT TERITORIITE!?
 • кроко
  Отговор
  11 13:46  09.02.17

  До коментар #2 от "Ник":

  Може би трудно се пълним с джангали, а при един стабилен конфликт ще настъпи продължително беззаконие на Балканите и ще е по-лесно да ни напълнят! А може би просто за пореден път ще използват Балканите като разменна монета в игричките си.
 • Лафчи
  Отговор
  12 16:25  09.02.17
  А България ще прекрояват ли?
 • ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ СЕ РАЗПАДНА
  Отговор
  13 16:12  10.02.17

  До коментар #1 от "кроко":

  ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ СЕ РАЗПАДНА И НАТО ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ !
 • 1234
  Отговор
  14 17:37  10.02.17
  Не ни трябват никакви ,,чужди"територии.Те веднъж са се отделили,ще минат няколко десетилетия,и пак ще искат да се отделят.Само ще си създадем допълнителни проблеми,който се чувства българин да се прибира в България място има,няма само мангалите да строят гета където им скимна,така новопристигналите българи ще запълнят ,,дупките"от изселилите се в чужбина. Които се чувстват ,,македонци или сърби"да си стоят там.НЕ ЖЕЛАЯ СЛЕД ВРЕМЕ ДА ИМАМЕ ПРОБЛЕМИ С ТЯХ!Те ,,великите сили"само карат хората да се карат и да воюват по между си,като са се отделили веднъж да си стоят там,имат си държава да си гледат държавата и да си създават ИСТОРИЯ,да не крадат нашата.

Напиши коментар:


Публикувай