Last news in Fakti

9 Февруари, 2017 13:25 12 508 53

Русия: Румъния е пряка заплаха

  • русия-
  • заплаха-
  • румъния

Кремъл вижда Букурещ като преден пост на НАТО

Русия определя Румъния като преден пост на НАТО и пряка заплаха, поради разположените на нейна територия елементи от противоракетния щит на САЩ, съобщи Ройтерс.

От САЩ са вложили $ 800 млн. в частта на щита, разположена в Румъния. От там твърдят, че неговата цел е да предпази Европа от ракетни удари от Иран. Русия обаче го счита за пряка опасност.

„Позицията на румънското правителство, да превърне страната в преден пост, е ясна заплаха за нас“, заяви Александър Карашенко. Той е представител на руското външно министерство. Той обвини румънските власти, че насърчават антируска реторика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    50 83 Отговор
    Аман от руски параноици във всеки виждат заплаха и сами си търсят врагове.

    Коментиран от #10

  • 2 Жужи

    26 56 Отговор
    Това са най-обикновени антиджуджешки ракети. Само джуджетата трябва да се страхуват от тях.
  • 3 НРБ

    50 13 Отговор
    Всяка уважаваща се държава има национална политика.
    С изключение на населението живеещо във все още наричащата се България , територия.
    Затова и ще изчезне до 40-50 години, ако така вървят нещата.
  • 4 ЪРП

    63 30 Отговор
    САМО ЩЕ СПОМЕНА ,ЧЕ ТАЗИ РАКЕТНА АМЕРИКАНСКА БАЗА Е НА ОКОЛО 60 КМ. ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ И НАЙ-ВЕРОЯТНО РАЗПОЛАГА С ТЕРМОЯДРЕНО ОРЪЖИЕ.........!!!!!!!!!

    А, ОСВЕН ЧЕ РАЗПОЛАГА, ПОРАДИ ФАКТА ,ЧЕ Е ТАМ, Е И ЦЕЛ №1 ЗА ЯДРЕН УДАР НА РУСИЯ, А ПУТИН ИМ ГО ЗАЯВИ НА РУМЪНЦИТЕ В ПРАВ ТЕКСТ ОЩЕ КОГАТО Я ОТКРИХА ОФИЦИАЛНО!!!!!!!!

    ИЗВОДИТЕ ДА СИ НАПРАВИ ВСЕКИ ХОМОСАПИЕНС В БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА........С МИНИМАЛНО КОЛИЧЕСТВО СИВО ВЕЩЕСТВО В ГЛАВАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-((

    Коментиран от #6

  • 5 кроко

    30 66 Отговор
    На братушките като не им харесва ПРО-то да не реват много а да си махнат ракетите от западните граници които са насочени към нас.

    Коментиран от #7

  • 6 onq s konq

    29 54 Отговор

    До коментар #4 от "ЪРП":

    Руснаците говорят за "елементи на противоракетен щит",което включва радари,телекомуникации и обслужващ персонал,ти обаче се изживяваш като военен специалист от Пентагона и точно определяш че става въпрос за ракети базирани на територията на Румъния,и по-конкретно на точно 60км от Козлодуй!Да не си случайно 1-ви братовчед на Сноудън или ДА!И по-важното:КАК МОЖЕ ОТБРАНИТЕЛНО СЪОРЪЖЕНИЕ СЪС ЯСНОТО НАИМЕНОВАНИЕ "ЩИТ"/пък бил той и ракетен/ ДА БЪДЕ ЗАПЛАХА?Явно ВОЕННИЯ РУСКИ КОМПЛЕКС е яко огладнял и си търси "противник",но ако Путин не съумее да го озапти,накрая ще си го намерят ...по не особено приятен начин.

    Коментиран от #22

  • 7 кроко

    34 16 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Съскащия, не е ли по-логично американците ако искат да се бранят срещу евентуална заплаха от Иран и Северна Корея, да обграждат тях с ракети, а не Русия?

    Коментиран от #11

  • 8 Kcaniba

    42 21 Отговор
    Амана от продажници!!!
    Румъния слага ЧУЖДИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ракетни системи на териториятя си!!
    Такова унижение е нямало дори по време на СССР!!!
    А местните, козяшки подлоги се радват!!!
    На коее????
    Слаба ракия сте - евтиинаа!!!
  • 9 Монах на Просветлението

    38 14 Отговор
    Мдааа...реално всичко е повече от ясно. Ако т.нар. ПРО беше насочена наистина срещу Иран, то тогава противоракетните й установки нямаше да са позиционирани в близката до Москва Румъния, а в непосредствена близост до Иран - примерно в Турция. :)

    Всичко останало е ала-бала за наивници.
  • 10 ссс

    17 42 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Аман-заман, америкаците искаха да си разположат ракетите срещу СевернаКорея в крим че е по-близо от румъния, ама руските военолюбци го откраднаха от Укрйнаа и сега Румъния им виновна! Американците имат право да се бранят от който си искат където си искат!
  • 11 onq s konq

    25 52 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    Ей кроко...ДО КОГА С ОГРАНИЧЕНИТЕ СИ РУСОФИЛСКИ МОЗЪЦИ ЩЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ,ЧЕ МОЖЕТЕ ДА НАДХИТРИТЕ ПРО-ЕВРОПЕЙСКИ НАСТРОЕНИТЕ БЪЛГАРИ?!Не американците,А ВСИЧКИ СТРАНИ ЧЛЕНКИ НА НАТО ИСКАТ ДА СЕ БРАНЯТ ОТ РУСИЯ!ВКЛЮЧИТЕЛНО И БЪЛГАРИЯ.ВКЛЮЧИТЕЛНО И АЗ И ФАМИЛИЯТА МИ!А твоята "логика" си я пробутвай на "червените дружинки по места" и на събрания на сбирки на "борците против фашизма"...ако са останали още!

    Коментиран от #12, #13, #33, #34

  • 12 кроко

    35 14 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Леко уточнение, че виждам как усещаш симптомите, но бъркаш причината за болестта - не си проевропейски настроен, ти си проеврпейски наг.зен, което води до разтройство и мислиш че Русия те растройва! Има разлика между настроен и разстроен!
  • 13 русначето

    40 15 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    още навремето дядоти казваше че не буди мечката че като стане гората щетисе види малка та затва с кон лиси с магаре ли си слушаи по старите хора и си мьлчи нищо хубаво неси казал още тази година пьк и миналата беше сьщият

    Коментиран от #15

  • 14 Иво

    28 9 Отговор
    Много лошо че, Румъния слага ЧУЖДИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ракетни системи на територията си,това усили конфронтация и Русия насочи свои ракетни комплекси на вражески обекти.
  • 15 onq s konq

    17 41 Отговор

    До коментар #13 от "русначето":

    БЕШЕ ВРЕМЕТО...Когато руснаци даваха акъл на българи когато бяхме под руско иго,НО НЕЩАТА ПРИКЛЮЧИХА БЕЗВЪЗВРАТНО.А тая твоя мечка за която говориш наистина е дълбоко заспала,след като Запада й измъкна из под носа целия Източен блок,за чието "завоюване" Сталин пожертва милиони войници!А иначе не очаквай от мен да чуеш хубави неща за такива като теб нито тая,нито следващата година:)
  • 16 666

    17 24 Отговор
    Щом ушанките вият срещу ПРО щита, значи върши работа
  • 17 мъжкар

    31 17 Отговор
    Американците с извратената си политика ще дойде ден когато ще предизвикат третата световна война.Като толкова се "притесняват от Иран" защо не изградиха този така наречен щит съвместно с Русия.Руснаците им предложиха но те отказаха с което дадоха ясна заявка за конфликт с Русия.Аз искрено се надявам един ден наистина следвайки своята политика за СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО америка да атакува Русия и тогава вече ще станем свидетели на нещо невиждано и нечувано ще наблюдаваме краха на Америка под ядрените оръжия на Русия.А такива като КОНЯ има пожелавам до тогава да са емигрирали там.Руснаците имат достатъчен потенциал да ликвидират целия свят ако решат.Те са световна сила и скоро всички в Европа и по света ще се съобразяват са Руската държава.
  • 18 БайМиле

    22 7 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: От САЩ са вложили $ 800 млн. в частта на щита, разположена в Румъния. От там твърдят, че неговата цел е да предпази Европа от ракетни удари от Иран"

    Нерде Иран,нерде Румъния....
  • 19 РАКЕТЧИК

    16 20 Отговор
    УШАНКИТЕ ВИЯТ НА УМРЯЛО SM 3 НЕ ПРОЩАВА !!!

    Коментиран от #23

  • 20 ЪРП

    20 7 Отговор
    СПЕЦИАЛЕН ПОЗДРАВ ЗА "ОНЯ С МУЛЕТО" С ЛЕКАТА ДЕМОНСТРАЦИЯ КАК АМОРТИЗИРАН И "НЕВЪОРЪЖЕН" РУСКИ СУ24 НА 2 ПЪТИ БЛОКИРА ВСИЧКИ СВРЪХМОДЕРНИ СИСТЕМИ НА... ДОНАЛД КУК ..."Корабът снабден със система "Егис" (Aegis), която е специално предназначена за унищожаване на вражески самолети и ракети......."
    СПЕЦИАЛНО ЗА "ОНЯ С МУЛЕТО"!!!

    http://www.blitz.bg/svyat/s-kakvo-orzhie-su-24-vtsepeni-ot-uzhas-moryatsite-na-quotdonald-kukquot-v-cherno-more_news262371.html

    https://frognews.bg/news_110266/Moriatsite-na-Donald-Kuk-pak-mokriha-gashti-ot-Su-24
  • 21 ключаря

    28 11 Отговор
    Ей, американофили, четете:
    В началото на “Студената война” – 1947 г. - Алън Фостър Дълес -първият шеф на ЦРУ заявява:
    ...“Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ:
    1.За измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят.
    2.Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви...
    3.Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия.
    4.Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата.
    5.Ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността.
    6.Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици.
    7.Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат.
    8.Така ще разклащаме поколение след поколение-ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта.
    9. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител.
    10.Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”...
    Коя година сме сега?На коя територия живеете?Познахте ли се, а американофилчета?

    Коментиран от #26

  • 22 Павел

    17 10 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Ето как може ПРО щит да бъде заплаха.В армията няма защитни или нападателни оръжия. Има само защитно или нападателно поведение. В случаят с Россия като гледам няма много войскови контингенти пос вета - малко в Сирия, на още 2 места малки знам. Но не и големи, като на НАТО. А НАТО частите постоянно провокират руснаците с приближаването на контингенти около Россия. Това естественно не харесва на Россия - права е, изкарала е заради такива неща 2 огромни страшни световни войни... Напълно са прави руснаците да не вярват на красиви думи. И тази "защитна" щит база, в един момент може освен да е информационно разузнавателен или кординиращ цзентър, да сеокаже въоръжена с доста мощни радиолокационни смущаващи съоръжания, заглушители, освен това могат да се разположат и съвременни ракетни и други съоръжения там. ти ходил ли си да видиш за какво става дума? Не? Откъде знаеш, е няма нищо с цел нападение там? Аз вече вярвам само на очите ушите си. не вярвам ан слухове съвсем... Много интонации интереси има в слуховете. А и лъжи има по света много. Иди разгледай ПРО-то и тогава ни кажи какво мислиш...?

    Коментиран от #28

  • 23 кроко

    11 7 Отговор

    До коментар #19 от "РАКЕТЧИК":

    а едно тролче си заработва центчетата с различни никове....
  • 24 ключаря

    13 6 Отговор
    Умълчахте се нещо, да не би защото сте се познали?
    " Простащина и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове. Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става… Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест."
  • 25 ключаря

    18 6 Отговор
    И да видим в посткомунистическите ни години -
    ...А след 1980 год. президент Р. Рейгън казва : "АЗ ЩЕ НАУЧА НАРОДИТЕ НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА ЩО Е ГЛАД!"...
    ...През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: “Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив”...
    А какво каза Чръмп/защото всички англоговорящи са нечленоразделници за мене/ само преди няколко дни - „Ние всички можем да правим грешки, но това беше огромна грешка. Ние никога не трябваше да влизаме в Ирак. Ние дестабилизирахме Близкия изток …“.
  • 26 гост

    13 6 Отговор

    До коментар #21 от "ключаря":

    Браво! Пусни им го обаче в линк към американски, официално, признат и сериозен сайт, за да го възприемат.... ако разбира се знаят английски.

    Към коня:
    "ПРО-ЕВРОПЕЙСКИ НАСТРОЕНИТЕ БЪЛГАРИ" Кой са? Къде живеят? Какво работят? За какво мечтаят? И каква част са от населението на България? Отговори си и може малко да ти се избистри картинката!

    Кроко:
    "проеврпейски наг.зен" ю Добро попадение! :)
  • 27 ключаря

    12 5 Отговор
    До гост 26

    Не, бе човек, аз не искам да се наддумвам с тях, макар, че в крайна сметка така се получава.Тъпото е, че може би са млади пичове, а точно срещу тях е насочено всичко.И ги "бият" с тяхната сила и енергия.Вместо тя да работи за самите млади хора.Скоро няма да ни дават да си пишем така свободно, дано нещо жегне промитите им мозъци.Аз и хиляди като мен са свидетели как с всички средства беше издънена и изкорубена нашата държава.И не от нас, не сме си виновни сами.Срещу нас бяха хвърлени милиарди и долари и мозъци.
    За да можем сега да четем подобни писания.Този път дори не може да се каже, че на нас българите все някой ни е виновен.Удариха не само България.Сега се гърчи и Унгария, и Чехия, и Румъния.

    Коментиран от #30

  • 28 кроко

    15 4 Отговор

    До коментар #22 от "Павел":

    Този щит си е цяла система от радари за засичане, ракети за неутрализиране и ракети, да го кажем, за "отговор". т.е. може да се ползва какво за защита, така и за нападение и превенция на ответен удар. Именно това не им се нрави на руснаците, все пак те нямат разположени ракети около САЩ за да се защитават от Пакистан, например!
  • 29 ключаря

    10 4 Отговор
    Боли като разбереш как са рязали от плътта ти хиляди пиявици, въоръжени с най-модерна техника и много пари.
  • 30 гост

    11 4 Отговор

    До коментар #27 от "ключаря":

    Пропагандата е може би най-ефикасното оръжие, но за да може да го използваш, трябва да са изпълнени някой условия, като:
    - липсата на опит и база за сравнение, за която ти говориш;
    - заличаване и/или преиначаване на историята;
    - унищожаване жаждата за знания и заинтересованост у индивида;
    - създаване на фалшива реалност;
    ...всъщност ти си ги изредил в цитата си, коментиран от мен.

    Чалга поколението е загубено. Там живота, ще им е учител. Те вече навлизат в него. Интересно дали разминаването реалност/представа би генерирало нужда от промяна на възгледите и от наваксване откраднатите знания?

    Странни са ми обаче хората съвременници на живота преди и сега, които върло защитават сегашното падение на България. Които прехвърлят отговорността за сегашното състояние към тези, които строиха някога заводи и училища, а не към тези чиято цел последните 27г. бе именно унищожаването на България!

    ...айде, младите са бели листи, ама на някои дърти бая е играла гумата. Бая гънки са изправени. Толкова всъщност, че дори не могат да го осъзнаят като проблем.
  • 31 Абе

    7 16 Отговор
    Путлерова Раша кой я бръсне за стотинка, да си гледа там в ръждясалото канче и да не" лее "мозък на всеки.

    Коментиран от #32

  • 32 КОЛКО КНИГИ СИ ЧЕЛ ЧЕТЕНЕТО ОГРАМОТЯВА

    14 8 Отговор

    До коментар #31 от "Абе":

    АБE ЗНАЙШ ЛИ КЪВ ГРЕЗДЕЙ ТИ ГОТВИ НА ТЕБ И НА ДЕЦАТА ТИ ДЕМОКРАЦИЯТА.ОЩЕ СЯ СИ РОБ АМА НЕ ГО ЗНАЙШ ЩОТ НЕ ЗНАЕШ СЪЩНОСТТА НА РОБИЯТА.СЛЕД ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ АКО СИ ОЖИВЯЛ И НЕ СА ТЕ ГРЪМНАЛИ НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ ША ПЛАЩАШ ДА ДИШАШ И ДА .ЕРЕШ ЩОТ ЗАМЪРСЯВАШ ДЕМОКРАТИЧНИЯ РАЙ.

    Коментиран от #36

  • 33 Да го тура на Катъра

    12 7 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Не можах да разбера Кон!
    Говориш от името на цялото стадо коне или имаш фамилия, в която всички сте овчари?
    Иначе както вина ги си №1 по негативни оценки. Чудя се на ентусиазмът ти! Преди малко гледах някъде по статиите негативни върху твое мнение от типа на "- 200". Ти си уникален бе! Направо си велик!
    Не разбра ли че не трябва да се изказваш нито по икономически нито по военни теми. Стана ясно, че нямаш образование и подготовка... - Защо държиш да ти се чуе мнението като то в крайна сметка не струва и 5 ст.
  • 34 ВРЕМЕ Е ЗА ДЕЛА

    12 6 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    АМИ ТИ И СОЛОМОН ПАСИ -РЕВЛьОТО ХВАЩАЙТЕ ПУШКАЛАТА И БЕГОМ МАРШ НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ АЗ ША ВА ЧАКАМ АМА ОТ ДРУГАТА СТРАНА А СКАНИРАМ ЛИ ВИ О.РАНИТЕ ЗАДНИЦИ ЗНАЙТЕ ЧЕ ША ВА ВЛАЧА ЖИВИ НА 9 МАЙ ПО ЧЕРВЕНИЯ .
  • 35 Ник

    12 6 Отговор
    Има нещо което ме притеснява, а виждам че не се коментира!
    Това ПРО в действителност чие е? - Американско или Румънско?
    Май е Американско! - Което какво означава? - Означава че се контролира от Американци на чужда територия!
    Това довежда до следващите въпроси:
    - Ако ПРО-то е Американско и се контролира от Американци, кой ще го отнесе ако Американците решат да го ползват, без съгласието на Румъния?
    Ясно, е че Руснаците без да се замислят ще изпратят дъжд от ракети, а после ще прегазят Румъния с цялата си мощ.
    Те няма да питат съгласни ли са били Румънците или не! - Просто ще минат през тях в рамките на 1 седмица. Самите НАТО признаха, че Русия е в пъти пред тях когато става въпрос за дислокация на големи количества техника и хора.
  • 36 УДО

    7 10 Отговор

    До коментар #32 от "КОЛКО КНИГИ СИ ЧЕЛ ЧЕТЕНЕТО ОГРАМОТЯВА":

    Сомо индивиди със сърпове и чукове в главите си ли имат време за губене?

    Коментиран от #39

  • 37 Minielectro

    3 8 Отговор
    Тая страна без врагове не може да съществува.
  • 38 въх

    7 11 Отговор
    ушанките се по.раха от НАТО , панираха се и дрънкат оръжие - през ден ги вдигат в бойна тревога хахахааааа!
  • 39 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #36 от "УДО":

    Човека, който си коментирал е много прав в написаното. Уви, трудно разбирате какво е написал.
    Скоро ми попадна интересен американски документален филм, засягащ студентските заеми там. Заемите, които теглят младите хора в САЩ са много близки то тези, които отпускат всякакви кредитни институции у нас. Те покриват една част от обучението, но се оказва, че веднъж хванал се на хорото и изтеглил заем, много скоро разбираш, че всъщност заема покрива около половината от средствата за семестъра. Така огромна част от тези студенти отпадат още на първата и втората година. Лошото е, че както е у нас всички заеми, точно за този тип заеми в САЩ няма т.н. банкрут/фалит на физическо лице, а продължаваш да си си роб на банката до живот. Става въпрос за около 1 млн. студенти с такива проблеми....намери си филма.
    ДА!
    Просто планът за новото заробване тече с пълна сила навсякъде, дори в уж най-демократичната страна. Много са слепците, които не го виждат през избодените си очи.

    Коментиран от #40

  • 40 УДО

    7 12 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Важното е, че твоите очи са си на място,нали така? Не се притеснявай за другите,КОМУНЯГИТЕ ни ги отварят от както сме се родили.Друго не ми е ясно-защо в устите ви е все САЩ? Все там е най-лошо,а всички червени крадци драпат като луди за Щатите.Нищо ,че сме без очи и кьорави го виждаме.

    Коментиран от #41

  • 41 гост

    11 4 Отговор

    До коментар #40 от "УДО":

    Комунягите ги няма от 27 години. Останали са да дрънкат само в изпразнените глави на "демократизираните". Интересно, когато най-накрая го усетите, дали ще можете да разберете какъв ви влиза - комунистически или демократичен?
    ... а крадците, които ни продадоха живота са ти тука пич, не са в САЩ. Просто тук им е ролята и за тоя цирк им плащат им плащат в зелено. Тези, които визираш нямат нищо общо със стотиците хиляди, дори над милион комуняги, които някога съградиха държавата. Тия са си просто продажници....или може би според теб са демократи, щото отстояват интересите на САЩ?
    Един въпрос:
    Превнелиев, какъв е според теб:
    Комуняга, според историческа обосновка?
    Русофоб, според изказвания и позиция?
    Демократ, по убеждения?
    Защитник на българските интереси, може би?
    Как го определяш в своите представи?

    Коментиран от #43

  • 42 когато истината боли

    9 14 Отговор
    на всички русофилчета ще кажа:щом им харесва Русия да ходят там, ние сме свободна държава и няма да ги спираме.
    но да спрат веднага да говорят от името на българския народ,защото народа избра Европа.
    това е. щото ако не бяхме избрали това още повече хора щяха да продължават да вземат по 500лв и да бръщолевят в несвяст че едно време беше по-хубаво. другия път

    Коментиран от #45, #46

  • 43 плафонте

    7 11 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Този рефрен, че комунистите изградили държавата издава ниско самочувствие. Дори ида допуснем, че са били един милион идеалисти, а не както си беше 900 000 кариеристи, то въпроса е: Другите три милиона работоспособни българи не са ли създавали? Не мисля. И за да ме разбереш ще ти го обясня по друг начин. дядо ми навремето построил къща -гредоред. Минаха се години, промениха се изискванията за земетръс, въпреки поддръжката се появиха проблеми и се наложи масивно строително укрепване. Други мои познати направо си сринаха къщите от този тип и построиха нови. Трети ги зарязаха. Та така е и с промишлеността на една държава-едни заводи попаднаха в добри чорбаджийски ръце, бяха реновирани и модернизирани, оцеляха. Други "чорбаджии" нарязаха заводите си на скрап. Трети построиха нови. Колкото до свободата-това е друга бира. И тук съм сериозен-жална му майка на този който се опита отново да ме вкара в "социалистическия лагер". Тридесет години "живях" там. Тридесет години живея в т.н. от вас "империалистически" свят. Мога да направя сравнение и то не е в полза на "Лагера". Но за разлика от другите няма да отида на Терминал 2. Късно ми е. Тук ще полагаме кости и кой-кого.

    Коментиран от #48, #49

  • 44 ключаря

    12 6 Отговор
    Абе гост42, на кого казваш да върви където и да било.След като си се родил след мен.Чети и слушай, какво е било преди тебе, а не промитития си мозък.
  • 45 НАЙ ОПАСЕН Е ПРОСТИЯ НЕОБРАЗОВАН ЧОВЕК

    14 6 Отговор

    До коментар #42 от "когато истината боли":

    НЕВЕЖО ИНДИВИТЧЕ ЕВРОПА Е ГЕОГРАФСКО ПОНЯТИЕ И НЕ ТИ Е РОДИНА.РОДИНАТА Е ДРУГО НЕЩО .ТОВА Е МЯСТОТО КЪДЕТО СИ РОДЕН КОЕТО ОБИЧАШ СЪКРОВЕНО С ЦЯЛАТА СИ ДУША И СЪРЦЕ БЕЗ ДА ТЕ ИНТЕРЕСУВА МНЕНИЕТО И ЛУКАВИТЕ СЪВЕТИ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ИЛИ АТЛАНТИЦИТЕ ШУШНЕШТИ НЕПРЕКЪСНАТО ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ И ДВУЛИЧНО КРАДЯЩ ЦЕЛИЯ ПЕЧЕЛИВШ ДЪРЖАВЕН БИЗНЕС НА СТРАНАТА НИ.
  • 46 ссс

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "когато истината боли":

    Извинявам се забравих да си напиша ника ссс
  • 47 Мирко

    8 2 Отговор
    Мислех че е ясно и на децата, но като гледам коментарите може би трябва да се обясни:
    НАТО е военна ораганизация създадена не с друга цел, а именно да се противопостави на СССР, а сега РФ.

    Съоръженията изграждани към така наречения "Щит" са просто ракетни установки на и управлявани еднолично от САЩ. Дали ще я използват за земя-въздух ракети или за Томахоук е въпрос на обурудване което миже да се промени в рамките на 2 дена.
    Т.е. Това е като руснаците да си пистроят ракетни установки в Мексико (и да пратят танкове по границата, при бъдещата стена)

    Коментиран от #53

  • 48 гост

    11 4 Отговор

    До коментар #43 от "плафонте":

    Може би казваш, че промишлеността и селското стопанство, тоест икономиката бе унищожена щото е била минала времето си или щото е зависело от по места от местните собственици? Ами изобщо не си прав според мен, просто защото парите, които се вкарваха преди бяха за изграждане, а след 89 капитала, който се наливаше отвън отиваше в джобовете на палачите на България именно с цел разсипването на тази страна и унищожаването на конкурентноспособноста й. Примера с дядо ти няма нищо общо!
    Не казам, че останалите 3 млн. не са изграждали, но именно твърдението ти за 900 000 кариеристи издава ниско самочувствие и комплексираност. Знаеш, че системата не позволяваше ръководен кадър да не е комунист. Аз съм ръководен кадър от много време, не съм би по онова време, но много добре знам какво става сега, когато отсъствам дълго време. Особено, когато излязат казуси встрани от ежедневието. Бригада без бригадир е просто група тип орел/рак/риба - непродуктивна.
    О.К.
    P.S. Не се заблуждавай, че живееш в "империалистически" свят". Отдавна България е колония, не държава! Може да го разбереш по износа на роби и потока/краденето на националните богатства.
  • 49 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #43 от "плафонте":

    И сега вървим по кости събеседнико, и то повече от когато и да е било. По бързо обезлюдяване е имало само при европейската чума в средните векове. И дано повече никога българин да застане срещу българин. Никой не иска да връща комунизма, а само тези неща от него ,които бяха полезни,и са характерни за всяка една неколониална държава. Пазари,суровини,кадри ,национална сигурност, образование, възпитание и култура, понякога наложени и с не толкова демократични средства ,но фундаментални, и отдалечаващи ни от колониалния статут. Ако останем в това положение, ще свършим за броени години. Статистиката е красноречива и безпощадна. Държава без живи хора, в Европа,но някаква друга Европа.

    Коментиран от #50

  • 50 УДО

    5 11 Отговор

    До коментар #49 от "Гост":

    По времето на соца имаше САМО ЕДНО хубаво нещо-с много,много голям риск за живота ДА ИЗБЯГАШ от нрб.Всичко друго можеш да го разказваш на другарите от позитано 20.
  • 51 ключаря

    8 1 Отговор
    Вчера Путин на нарочна конференция обясни защо противоракетният щит е заплаха.Обградената от всякъде Руска мечка разсъждава единствено правилно, както от своя, така и от която и да било друга гледна точка.Обясни правилно на роден руски: увеличаването на защитната мощ на една от двете противопоставени групировки/САЩ/НАТО - Русия/нарушава стратегическия БАЛАНС - едната страна става по-силна.
    Това е зомбирани русофобчета - нищо не рзбрахте от програмата на шефа на ЦРУ Алън Дълес от 1947 да ви доведе до олигофреничното състояние в което сте в момента.Вие си знаете само едно - Западът прави качествени стоки/ коли,GSM-чета и други залъгалки/дава по-високи заплати и изобщо хората от Запада живеят като бели хора.Пък хората от Русия са още в соца - не са мръднали и на копейка.Само оръжията им станали по-добри, че и то според вас не е сигурно.
    Сега, забелязахте ли? - от едната страна стои една страна, само една - Русия, а от другата - половината останал свят, та и ние БЪЛГАРИТЕ - "барабар Петко с мъжете".Е ако някой от вас посерковци-русофобчета го запитат за кое ще отдели първо пари - за оцеляване или за по-качествена "Лада".При това съпоставима със западните возила "Лада" би срувала 25000 евро, ядрените ракетки малко повече.
    Разбира се, че не е толкова опростено - и те си имат корупция, наследена от соца, западняците нямат такава, те си имат усвояване на обществени поръчки и т.н.
  • 52 Antiradev

    0 7 Отговор
    Абе българи, май, не посещават този форум! Крайно време е слугите на москва да си ходят при путкин, след като толкова им харесва неговият строй!
  • 53 духай го

    1 3 Отговор

    До коментар #47 от "Мирко":

    Нато се противоставеше на така наречения Варшавски договор,а не на СССР.И тогава и сега НАТО беше в десетки пъти по-силен технологично и във въоръжение от наборните войници на Империята на злото ,които мечтаеха за 5 дневен отпуск и картон с цигари Стюардеса.Точно тогава служех на границата.Къпеха ни веднъж седмично със студена вода и скъсаното бельо се разиграваше на руска рулетка.Явно СССР яко ти е влязъл в г.за.Стискай здраво .
Новини по държави: