9 Февруари, 2017 17:08 1 339 0

Шефът на ЦРУ на ключово посещение в Анкара

  • майк помпео-
  • цру-
  • турция-
  • анкара

Стратегическо посещение в турската столица

Шефът на ЦРУ на ключово посещение в Анкара - 1
Снимка: БТА/ AP

Новият директор на ЦРУ Майк Помпео е на ключово посещение в турската столица Анкара, отбелязва „Хюриет“. То идва часове след проведения телефонен разговор между Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган.

Шефът на разузнавателното управление ще се срещне с турския държавен глава, както и с началника на националната разузнавателна служба на Турция (MIT) Хакан Фидан.

Визитата в Турция е първата чуждестранна на Помпео. Очаква се основен акцент в разговорите да бъде сирийският конфликт, борбата срещу „Ислямска държава“ и създаването на безопасни зони в Сирия.

По време на телефонния разговор Тръмп подчерта, че Турция е важен стратегически партньор на Съединените американски щат. Помпео бе посрещнат от турски официални лица на летище „Есенбога“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: