10 Февруари, 2017 08:25 1 338 1

Тръмп в сърдечен разговор с Китай

  • доналд тръмп-
  • си цзинпин-
  • китай

Първи негов разговор със Си Цзинпин

Тръмп в сърдечен разговор с Китай - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е провел сърдечен телефонен разговор с китайския лидер Си Цзинпин, съобщи „Вашингтон Пост“.

От Белия дом обявиха, че Тръмп е одобрил политиката за единен Китай. Между двете страни имаше напрежение, след като Тръмп проведе разговор с президента на Тайван, още преди да встъпи в длъжност. Впоследствие той се осъмни и в политиката за единен Китай.

Двамата лидери са говорили по редица теми. Тръмп е уважил желанието на Цзинпин да уважи единната политика на Китай. Двамата лидери са обменили най-добри пожелания за своите граждани. Отправени са били и покани са съвместни визити. Тръмп и Цзинпин са изразили желание за разговори и в бъдеще.

През вчерашния ден Тръмп изпрати специално писмо до лидера на Китай. В него той честити на народа настъпването на Лунната нова година. Разговорите се провеждат часове преди срещата на Тръмп с японския премиер Шиндзо Абе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антиконти

    1 0 Отговор
    Лидери ли???Диктатори звучи малко по-вярно!!!!