750 3

Фалшивите новини убиват мозъци

Тим Кук призова за информационна война срещу нереалните информации

Росен Стойчев

„Фалшивите новини убиват мозъкът на човека и е нужна сериозна кампания, за да се справим с този феномен.' Това заяви изпълнителният директор на Apple Тим Кук, цитиран от „Дейли Мейл“.

Според него правителствата трябва да започнат информационна война срещу фалшивите новини. В същото време той настоява бизнесът да разработи приложения, които да ограничават разпространението на такъв тип информации.

„Живеем във време, в което някои хора гонят повече кликове, а не повече истина. По някакъв начин това убива мозъка на човек“, заяви Кук.

Той коментира и излизането на Великобритания от ЕС.

„Смятам, че ще има някои трудности. Великобритания обаче ще се оправи. Не просто ще бъде добре. Тя ще бъдат още по-силна. Това е залегнало в нейната култура“, заяви бизнесменът.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • шшш
  Отговор
  1 17:23  11.02.17
  имало ли в Ирак химическо оръжие ,както твърдяха всички западни медии--не, значи това са фалшиви новини и „Дейли Мейл“ също го твърдяха--който плаща поръчва музиката. Или фалшиви ли са новини ,когато всички наричат -имигранти с друга дума " бежанци" -ФАЛШИВИ МЕДИИ СТЕ
 • кроко
  Отговор
  2 17:57  11.02.17
  Затова ли краварските тролове са толкова ограничени - щот цял ден преписват лъжи от сайт в сайт! Чухте ли ве, да се спрете малко тука да ви набием канчетата, да ви се появят малко гънки и тогава продължавайте!
 • ууу
  Отговор
  3 11:57  13.02.17
  значи всички новини свързани с БГ-правителство и парламента са фалшиви ,защото бая мозъци са убити от техните лъжи, а останалите близо 2млн.българи напуснали държава за да спасят мозъците си от такава перспектива..

Напиши коментар:


Публикувай