12 Февруари, 2017 17:41 1 256 1

Швейцария подкрепи имигрантите

  • швейцария-
  • референдум-
  • имирганти

Местните граждани подкрепиха реформа за улесняване за получаването на гражданство

Гражданите на Швейцария подкрепиха на референдум предложението за улесняване на процедурата по получаване на гражданство за граждани трето поколение, съобщи Би Би Си.

Това да си роден в Швейцария не гарантира швейцарско гражданство. Повечето жители, които са от чуждестранен произход, в повечето случаи чакат 12 години за гражданство.

Сега 59% от швейцарците подкрепиха на референдум облекчаване на процедурата за получаване на гражданство. Според привържениците на реформата е безсмислено да затрудняваш получаването на гражданство за граждани, които са родени в страната.

Улеснението ще обхваща хора на възраст до 25 години. Те трябва да са посещавали местно училище поне 5 години. Те трябва да говорят свободно и някои от местните езици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    2 0 Отговор
    дайте им всичко и сложете главата на дръвника,тези свине друго не могат ,само газят с автобуси и камиони.Вижте кой в Европа извършва зверства,точно такива с гражданство и вече трето поколение ,така че бъдете готови да ви изненадат.
Новини по държави: