651 5

Саудитска Арабия: Не финансираме терористи!

Изявлението е във връзка с публикации в белгийските медии

Саудитска Арабия: Не финансираме терористи!
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Постоянното представителство на Саудитска Арабия към ЕС отрича информацията, че финансира разпространяване на радикален ислям в Белгия и където и да е по света.

Изявлението е във връзка с публикации в белгийски медии, че на територията на страната и в джамиите се проповядва радикален ислям.

„Брюксел Таймс“ наскоро написа, че нараства броят на имамите, които проповядват уахабизъм, който се среща в сунитския ислям – най-вече в Саудитска Арабия.

От посолството на Саудитска Арабия в Брюксел също отрекоха да има връзка на властите с финансирането, посочвайки, че това е „грозна политическа реторика“.

В изявлението на Саудитска Арабия пише, че изводите на белгийските власти са предразсъдъци, които не отговарят действителността. Рияд настоява, че се бори с всички прояви на тероризъм.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • релито е такова
  Отговор
  1 11:52  13.02.17
  Освен С.Арабия има още спонсори на тероризма-Катар,Оман,Кувайт ,Турция...и т.н...А САЩ освен че ги спонсорират ги и зъздават-факт!
 • кроко
  Отговор
  2 12:03  13.02.17
  Не, ве, хич не ги финансирате! Само им давате материали да си правят опити с хим. оръжие в университета в Мосул - щото са ученолюбиви и любознателни! Аааа, и едни хиляди нови тойти им дадохте, ама те са по програма за развитие на транспорта на ИДИЛ, вие с мирни цели им ги дадохте!
 • кроко
  Отговор
  3 12:18  13.02.17
  Не виждам да има причина, че да не им вярваме, саудитите си помпят петрола, пълнят си джебовите с мангизи и нямат никаква полза от всякакви терористи. Това си е мое мнение и не го натяквам на никого !
 • Саудитски арабин
  Отговор
  4 14:49  13.02.17
  Ние не ги финансираме бе, ние само им даваме пари, оръжие, техника, обуаваме ги да режат главите на всичко що не се надупва на изток и т .н.
 • Kcaniba
  Отговор
  5 16:59  13.02.17
  А не бее!!! Руските хакери ги спонсорират вероятно , обучават, въоръжават!!!

Напиши коментар:


Публикувай