Last news in Fakti

13 Февруари, 2017 18:51 1 295 0

Туристическата индустрия в Тайван като основен икономически двигател

  • тайван-
  • туризъм-
  • индустрия-
  • икономика-
  • посетители-
  • фестивал на фенерите-
  • годината на петела-
  • туристически фестивал

Страната се радва на рекордните 10.69 милиона посетители за изминалата година

Туристическата индустрия в Тайван като основен икономически двигател - 1

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че правителството ще положи максимални усилия, за да насърчи туристическата индустрия в страната, основавайки се на тристранен план за постигане на тази цел и на превръщането на Тайван в една от водещите туристически дестинации в Азия.

„Местната туристическа индустрия е на път да се превърне в един от основните икономически двигатели на страната“, каза Цай, позовавайки се на рекордните за Тайван стойности за пристигнали чуждестранни посетители, а именно 10.69 милиона през миналата година.

Цай Ин-уен направи този коментар по време на церемонията по награждаване на Туристическия фестивал в столицата, организиран от Бюрото по туризъм към Министерство на транспорта и съобщенията. Наградите са за организации и лица, допринесли за развитието на тайванската туристическа индустрия.

По време на церемонията Цай разкри повече подробности около т.нар. тристранен план на правителството.

Първо, ресурсите в публичния сектор ще бъдат разпределени между Северен, Южен, Източен и Западен Тайван, за да се осигури балансирано развитие на всеки регион. „Това ще даде възможност на централната и местната власт да си сътрудничат по-ефективно при използването на тези ресурси“, каза президентът.

Второ, правителството ще наблегне на политиките в тази сфера, за отговори по-добре на нуждите на националната туристическа индустрия.

И на трето място, важни ресурси като разнообразните кухни, култури и живописни места на Тайван да се използват изцяло, така че да се разнообрази пазара и да се създадат по-иновативни подходи за привличане на посетители.

Туристическият фестивал съвпада с Фестивала на фенерите - един от големите ежегодни празници в страната. Тази година събитието се провежда от 11 до 19 февруари в Юнлин, Западен Тайван. В тази връзка местната власт очаква близо 10 милиона посетители, които да генерират между 8 и 10 милиарда тайвански долара.

Основният фенер на тазгодишния фестивал ще бъде под формата на 23–метров петел – кореспондиращ и с Китайския календар, според който се намираме в годината на петела


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА