Last news in Fakti

13 Февруари, 2017 19:44 1 009 19

Европа е силна само, ако Берлин и Париж преуспяват

  • ангела меркел-
  • бернар казньов-
  • германия

Тя беше на среща с френския премиер Бернар Казньов

Европа е силна само, ако Берлин и Париж преуспяват - 1
Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа може да просперира само когато Германия и Франция просперират, съобщи ДПА.

„Ние обменяме идеи за икономическа политика, както Германия и Франция са преплетени през тесни търговски отношения. Европа може да е силна само, когато двете страни просперират икономически“, заяви Меркел.

Тя говори по време на обща пресконференция с френския премиер Бернар Казньов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    17 5 Отговор
    Берлин и Париж са силни само ако смучат от Европа!

    Коментиран от #3

  • 2 впвв

    15 2 Отговор
    Абе тая на тъпа ли се прави? Приела 100000000000 бежанци - храни ги - пои ги - на помощи са и щяла да просперира икономически! Това няма как да стане като събира хора от 3-тия свят в Европа! Товари на кораб и разтоварвай в открито море - така ще се просперира икономически! Помощи на този дето не може и е болен! Тези дето стават за работа ако не работят няма да ядат и така се прогресира икономически! А не да взимаш парите от сорос и да се правиш на луда жертвайки родината си и цяла Европа! Тъпа бабка си ти Меркел!
  • 3 ссс

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Смучеш ти, а Берлин и Париж могат да си силни и без твоята Европа.
  • 4 Тошбиян

    8 4 Отговор
    Правилно райха отново възкръсна само че сега войната е финансова и нацистите пак нападат русия чрез санкций целта е да докопат ресурсите хората там осъдени на геноцид но хуманен.....сталин трябваше да изтреби всичките германци като настъпваше към берлин без пленници цялата раса и ген германски унищожени и такова население да няма а на германска територия да насели руснаци и сега руснаците да са над 500млн
  • 5 Мършата

    9 11 Отговор
    Ас сам признателен и много благодарен на Ангела Меркел и на Германия щото ми дадоха работа и парици, дето тука не съм сънувал! От тези парици си купих беемве, което ми стана национален герой! Добре че е Германия, че ако не беше, като влезеш в магазина броиш стотинките, а презрян комуняга пълни чанти, от пари където от мене ги е открал! СЛАВА ГЕРМАНИИ!!!
  • 6 нтнтнт

    10 2 Отговор
    Абе Мърша - толко ли си ограничен! Аз си купих БМВ комби и го ползвам за товарно! Изобщо не ми е била целта на живота да си купя и да карам БМВ! Ето такива тъпаци като теб дето просперитета им се свежда до това да карат БМВ и да си пазаруват свободно от магазина е добре да си останат извън България! Тук и без теб си имаме достатъчно хора със селско мислене като твоето! Така че един по-малко в твое лице е чудесна новина! За мен целта на живота е много по-голяма но тъпаци като бате ти Бойко - кака ти Меркел и други мърши които ти така разпалено хвалиш ме отдалечават от нея!
    -
    Седи си у немско тук такива като теб не ни трябват!

    Коментиран от #7, #12

  • 7 кроко

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "нтнтнт":

    За БМВ то не си прав колега аз като се движа с Х 5 тица и аз ли съм тъпак .През соца имах Лада и тя не може въобще да се сравнява с бавареца и руският премиер Медведев и той има като моятв кола.
    https://www.youtube.com/watch?v=-SKBEXbw04o
  • 8 МунчоТе

    9 0 Отговор
    Те я изсмукаха.Вече не им трябваме.Вече го казаха.
  • 9 jambazina

    8 0 Отговор
    А другите сме бушмени и нема нужда да просперираме така ли? А ваща . . ..
  • 10 Диди

    3 6 Отговор
    Като ви чета коментарите,оставам учудена,че вие малко знаете за Германия,и въпреки това говорите отрицателно за държавата. Първият пост пише,че Берлин и Париж са силни,само защото смучат от Европа. Вторият пост пише,че след като в Германия има 1млн.бежанци,Германия нямало как да има успех в икономиката. Тошбиян пише,че санкциите са биле наложени с цел,Германия да се докопа до ресурсите на Русия. До НТНТНТ,ти какъв фасон си,че злобееш към човек,който е работил,купил кола и си пазорувол...Нахалството ти стига до там,че го наричаш тъпак и да бил останал в чужбина а не в България.Това е злоба и завис. Имал си BMW,но си го ползвал като товарно.Може и така,щом е от десета ръка.А що се отнася до селското мислене,то селяните са с по умни разбирания от твоите.
  • 11 Volvo

    4 1 Отговор
    Tapi sme za kakvo nie robstvo za evrogei4etata nie trqbva da enteresuvame na6ite interesi dano da svur6i tazi gulpost evropeiski siuza
  • 12 Мършата

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "нтнтнт":

    Ограничен ли? Аз съм свободен! Тази свобода ми я дадоха германците! Не КОМУНЯШКИТЕ изроди, а германците! Ти ли ще ми казваш къде да стоя бре! Кой си ти да ми казваш къде да стоя?! Къв си ми ти на мене бе?! То от КОМУНЯШКОТО (твоето) по селско мислене има ли бре? Ходих в Германия за три месеца и събрах пари да карам тука две години! Защо ли? ЗАЩОТО ТАМ ИМА ДЕМОКРАЦИЯ и съответствено ПРОГРЕС И РАЗВИТИЕ! Тука има прекалено много корумпирани силно днмодирали КОМУНЯШКИ КЕНЕФИ и кирливи ушанки и като следствие изостаналост и мизерия! Осъзнай се! Погледни икономиката и демографската катастрофа предизвикана от КОМУНЯГИТЕ и кирливите ушанки!

    Коментиран от #14

  • 13 Бай хой

    3 3 Отговор
    Хвала на такива свободни мръши дето имат пълната свобода да мият чинии, слогуват на възрастни хора и плюят на истинската свобода и независимост.

    Преди време един велик Български ум е казал - О нерзумний и ...
  • 14 Имал едно време една държава

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мършата":

    Гледал съм демографията. До 1989 разцвет и привечер парковете и градинките се пълнеха с деца. След 89г. с почти същите губернатори, но ни продадоха на другият Крал. Та новият Крал със старите васали и губернатори ,заформиха истинска мафиотско-мутренска вакханалия. И нормалният човечец трябваше да избира ,между това да го рeкетират и пребиват мутри, да оцелява, да създава деца ,или просто да напусне територията.Как мислиш какво се е случило, та от 168 000 деца преди 1989 до 59 000 и от тях 48 % българчета.
  • 15 Диди

    0 1 Отговор
    Разцвет нямахме до 1989г.ние нямахме развитие,тепърва се мъчим да излезем от разпадъкът,в който живяхме под руското иго.Ще минат много години докато успеем.За това развитие,което искаме да имаме ще са ни нужни много усилия,като ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕМ ОТ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ,КОЙТО НИ Е КАТО ВРОДЕН...МАНТАЛИТЕТЪТ НИ.Начинът по който мислим,разсъждаваме,чувството за неотговорност към всичко.Ако това не променим,ще ни е много трудно,и няма защо да плюем държави,които са успели в развитиено си.

    Коментиран от #16, #17, #18, #19

  • 16 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Както обикновенно, с тотално неадекватен коментар. Ако не беше "разпадъка през руското иго", какво щеше да се разпара за всички тези години демокрация, бе диди? Толкова ли е трудно да проумееш че се смениха господарите, наместниците им тук са част от бившата власт, но вече защитават други цели - собственото си благосъстояние и чуждите интереси, всичко за сметка на България.
  • 17 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Колкото до Германия и Франция, за да им расте икономиката, трябва да им расте вътрешното потребление и износа, нали така? За целта им трябват повече потребители и работници и по възможност с ниски нива на заплащане за да са конкурентни. Имат висок стандарт; не раждат деца; изнасят производствата в Китай за по-евтино; ползват подизпълнители по другите европейски държави - пак за по-евтино, щото им оставят печалба колкото да кретат, без възможност да се развиват самостоятелно; обаче им трябват хора. Като допускат други страни до пазара на труда си и хората се изнасят на там, този растеж не е ли за сметка на другите страни?
    Като прокарват изгодни за тях регулации чрез законодателството на ЕС, на които те могат да издържат понеже са богати и подготвени, си пробутват стоките и услугите по другите страни - това не е ли за сметка на местните производители? Не страдат ли и хората, които си губят работата и търсят препитание в други страни?
    Като приемат санкции срещу Русия, за която България и Гърция имат голям износ, не съсипват ли умишлено чуждата икономика?
    В тези две страни има много фирми от хранителновкусовата промишленост, които изнасяха за Русия и когато фирмите са в затруднено положение, немците ги пупуват. А в Гърция го правят още от началото на кризата. Когато фалират, им отварят място на русия пазар за тяхните боклуци, щото в Германия ядете абсолютни боклуци - така ли е?
    Ако отвориш която и да е от насоките за кандидатстване по програми на ЕС за биз
  • 18 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Ако отвориш която и да е от насоките за кандидатстване по програми на ЕС за бизнеса, ще видиш че там ИЗРИЧНО е казано да не се включват други пазари освен този на ЕС, когато се прави бизнес план за кандидатстване. Т.е. ако можеш да издържиш на европейският пазар, проекта ти ще мине. Ако смяташ да правиш нещо за да изнасяш за Русия, автоматично си аут? А уж сме в демокрация?
    Примери още може да се дадат, но айде сега пробвай да ме обориш че Франция и особенно Германия не преуспяват именно за сметка на другите от ЕС.
  • 19 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    И между другото, цирикат не защото Тръмп им затрашава малоумните еврогейски ценности, а защото не иска да играе играта им на санкции срещу Русия, играта да изтощят конкуренцията им вътре в Европа и след това да махнат санкциите и да се намърдат на руските пазари.
Новини по държави: