14 Февруари, 2017 07:03 3 894 24

„Руските връзки“ взеха първа жертва в Белия дом

  • майкъл флин-
  • белия дом-
  • сащ-
  • русия-
  • съветник-
  • оставка-
  • санкции-
  • доналд тръмп

Флин е обсъждал махане на санкциите срещу Русия на тъмно

„Руските връзки“ взеха първа жертва в Белия дом - 1
Снимка: БТА/ AP

Съветникът на Доналд Тръмп по въпросите за националната сигурност – Майкъл Флин – подаде оставка, съобщи Би Би Си. Причина са разговори с руските власти, за които не е информирал американските.

В американския печат се появи информация, че Флин е обсъдил с руския посланик наложените санкции срещу Русия – и дори премахването им – преди Тръмп официално да встъпи в длъжност.

От американското министерство на правосъдието предупредиха, че Майкъл Флин може да е уязвим на изнудване от страна на Кремъл. Високопоставени демократи призоваха той да бъде уволнен.

Разговорът е бил проведен преди „смяната на щафетите“ между Обама и Тръмп. Незаконно е американски граждани да правят дипломация в ролята си на неофициални лица.

Временно на поста е назначен генерал-лейтенант Джоузеф Келог. Със случая се зае и ФБР, за да провери съдържанието на разговорите.

Майкъл Флин е действал активно в противоречие с решенията на президентската администрация на Барак Обама.

Връзките на Флин с Русия станаха повод за скандали още по време на предизборната кампания на Тръмп. Пенсионираният генерал се изказва позитивно по въпроса за партньорството с Путин в областта на антитероризма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мсимов

    4 11 Отговор
    полезни идиоти,така наричат в русия тези които им сътрудничат от запада

    Коментиран от #6

  • 2 Бай хой

    10 8 Отговор
    Такааа, хамериканските демократи вече сериозно клатят властта и в самите сащ. Дали ще постигнат това което сториха по целия свят. Справка навсякъде където има политически кризи и нестабилност. Дет се вика с техните дъ рокс, връз техните кратуни.
    Веднъж като се пусне от бутилката духа после иди го моли сам да се затвори.
  • 3 Kcaniba

    9 7 Отговор
    В такъв случай извода е следен: силите произвели десетки оранжеви, розови, революциите на розите и други революци, ще спретнат революция и в САЩ!
    Честито на печелившите!!!!
  • 4 кроко

    6 11 Отговор
    Щом е с руски наклонности да си го вземе Путин в Русия, тъкмо става за пропагандист, ще говори по тамошната телевизията, колко са лоши американцие и какви са убави русняците, а и на Сноудън няма да му е скучно.
  • 5 Стоян Георгиев

    7 7 Отговор
    нека и наглите хамериманци да разберат на свой геъб що е то туй намеса в политическия живот. да ядат и те хурката.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ссс

    6 8 Отговор
    Великата мечка отново мачка. И то на краврски терен.
  • 8 ссс

    6 5 Отговор
    Според идиотската логика на русофилчеата от Факти бг, тоя генерал е враг на Русия, понеже те тук ни обясняваха, че санкциите не само не вредят на руснаците напротив, даже били полезни. Значи правим извод, генерала е лош щом е искал да премахне полезните санкции, а Трамп е убав за това, че е свалил генерала. Руските тролчита да не мълчат кът дуди и оплюването на генерала да започне сега.
  • 9 Тошбиян

    7 4 Отговор
    Саш и съюзниците им да се изтрепят и ще стане вечен мир на земята

    Коментиран от #10

  • 10 кроко

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "Тошбиян":

    Тоши ти да не си пиян? Дай поне някаква версия как това може да стане, САЩ и съюзниците им се изтрепват и настъпва вечен мир.
  • 11 onq s konq

    5 7 Отговор
    Щом симпатизира на ушанките - ВЪН !!!!Много правилно !!!

    Коментиран от #12

  • 12 Дресьор на кранти

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Според теб Борисов ,колко пъти е информирал парламента и останалите власти за договорките с черния господар?
    Щом се кланя някому а не на народът си "ЗАТВОР" -доживотен!

    Коментиран от #13, #14

  • 13 onq s konq

    7 7 Отговор

    До коментар #12 от "Дресьор на кранти":

    Борисов никога не е работил против държавата за разлика от този изменник !!!

    Коментиран от #15

  • 14 кроко

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Дресьор на кранти":

    Отдресирай първо себе си после мини на кранти
  • 15 Дресьор на кранти

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Хайде бе?
    - Я се сети какво каза пред Американската Търговска палата 12.10.2015. Има го и на запис, където обяснява че толерира американския бизнес за сметка на страната. Било го срам да чете договорите, но не го е срам да защити националния интерес.

    - Виж изказването на Бъчварова от 18.01.2015
    Цитирам:
    Нека да не забравяме, че Борисов е премиер, който спря три големи енергийни проекти – на газопровод, нефтопровод и ядрен проект. Това е силно политическо действие, което няма как да не бъде оценено от нашите партньори.
    „Може би си спомняте, че в началото на юни, когато бяхме в опозиция, с Борисов имахме срещи на високо ниво в Щатите. Тогава била високо оценена неговата откровеност. От сегашните визити видяхме как България е отново на картата на европейските и световни интереси.

    Коментиран от #17

  • 16 кроко

    6 3 Отговор
    Реално погледнато не е говорил в качеството си на длъжностно лице, така че не виждам как е нарушил на обанана на режданията. Говорил е като гражданин, а си подава оставката за да няма поводи за съмнения - поне не са гьонсурати като хилъри.

    ссс, напиши още някой коментар с чужд ник, че много малко си говориш със себе си.

    Коментиран от #18

  • 17 onq s konq

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "Дресьор на кранти":

    Просто не разбираш от политика!Всички ходове на Борисов са премислени до съвършенство и то в ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН

    Коментиран от #19

  • 18 Бай Хой

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    Ти толкос ли си прос ? Няма тука частно лице , длъжностно лице , след като е облякъл генералския мундир , а и е съветник на Трамп той е длъжен да се съобразява къде какво приказва ! Верстанден ?
  • 19 Дресьор на кранти

    7 4 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Нищо съвършено няма в загубата на националния интерес.
    Сега запомни думите ми от днес:
    След 3 години България ще купува ток и ще купува руски газ през Турски Поток. Ще загуби транзитните такси които печелим в момента именно заради съвършената политика на абсолютния тъпанар от Банкя!
    Запомни думите ми! След 3 години ще бъдеш още по- беден и ще се кланяш още повече на чалмите заради Борисов!
    Запомни тези думи от този ден на 2017год.

    Коментиран от #22

  • 20 Диди

    2 5 Отговор
    Флинт е дал клетва да служи на народа,няма право да води такива разговори.Решението да го премахнат е правилно.

    Коментиран от #21

  • 21 Ха ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Диди":

    ДИДИ Е НА КОН
  • 22 ами ние

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дресьор на кранти":

    Това щеше да се случи ако тиквата беше останал на власт поне до края на мандата, но сега някои неща ще се променят, те вече започнаха да се променят макар че все още не си личи така явно. Тъй че не вярвам да стигнем до внос на ток, за газта е друг въпрос, но ако следващото правителство и сегашният президент си изиграят добре картите България може да дръпне напред в енергийния сектор. Руснаците не ни приемат като врагове и Путин само чака удобния момент за по-сериозно сближаване. Предвид участието ни в ЕС и НАТО, както и абсолютно продажното и неадекватно управление в БГ в периода на тиквата руснаците са по-предпазливи и ще действат по-прикрито и бавно, обаче ако следващите управляващи ясно заявят че искат повече близост и подобряване на отношенията със сигурност няма да се бавят. Така че в крайна сметка много зависи накъде ще задуха вятъра в БГ.

    Коментиран от #23

  • 23 Дресьор на кранти

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ами ние":

    Дано аз да греша но не ми се вярва - за съжаление!
    Според Парижкото споразумение за изменението на клемата от края на 2015год. излиза така, че след 3 години тоест 2020 ние ще трябва да затворим централите на въглища. Тези централи формират 45% от производството на ток в страната. Да се преоборудват на газ .... няма да стане! В същото време нови централи не се строят и не е предвидено... И Белене да започнеш да строиш след 3 години малко ме съмнява да може да влезе в експлоатация. Това означава, че няма да има от къде да се компенсира 45% от производството и следователно няма да имаш никакъв избор освен да купуваш ток.
    Относно газта ситуацията е същата!
    В момента ние получаваме газта през тръбата от Украйна, която скоро ще бъде затворена. Благодарение на тази тръба ние получаваме транзитни такси грубо за около 70 млн. на година.
    Когато спрат "кранчето" на Украйна и пренасочат горивата през Турски Поток, то ние вече не само че няма да получаваме комисионни за транзит, но и ще плащаме и на Руснаците и на Турците. Ситуацията е по същият начин и с Гърците. Не те, а ние ще им плащаме и повече никога няма да видим транзитни такси - Факт!
  • 24 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    тъмп е егати и смешника.за месец управление и му се срути цялата концепция.блокираха му решенията изгониха му съветника ,смениха му мнението за русия...остава да му образуват и едно дело и да си ходи .