Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 08:51 3 434 33

Русия ще ремонтира българските МиГ-ове

  • миг
Русия ще ремонтира българските МиГ-ове - 1

Русия ще ремонтира българските МиГ-ове. Това обяви пред ТАСС генералният директор на РСК МиГ Иля Тарасенко.

Той е в индийския град Бангалор, където се провежда изложението "Аеро Индия – 2017".

Ние подписахме в края на миналата година редица споразумения, договори с военновъздушните сили на България. Затова сътрудничим с тях, уточни пред ТАСС Иля Тарасенко.

В края на ноември 2016 г. правителството одобри допълнителни разходи в размер на общо 70 млн. лв. по бюджета на Министерството на отбраната, в съответствие с приетия с РМС 232/2016 Проект за инвестиционен разход „Осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29”.

Тогавашният премиер Бойко Борисов потвърди за сключен договор за ремонт на двигатели на изтребителите ни МиГ-29 с руския консорциум РСК МиГ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    9 43 Отговор
    Айде няма нужда вземете си ги по добре обратно , България няма нужда от самолети, натовските соколи ще ни охраняват въздушното пространство.

    Коментиран от #2, #31

  • 2 РЕАЛНО

    26 6 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Ку-ку...ку..ку...

    Коментиран от #19

  • 3 Мършата

    11 28 Отговор
    Тоя Миг не струва пет пари, на фона на моето беемве! Аз за 70 милиона ще купя беемве, дет ще ги отрепе тия мигове от пушъка на ауспуха, ще излетят на кремълския площад на Хуйло до паметника на Мувзулейя на Лайнин!!!

    Коментиран от #4, #10

  • 4 Kcaniba

    17 11 Отговор

    До коментар #3 от "Мършата":

    Нали поляците без лиценз, по евтино щяха да ремонтират....
  • 5 Гост

    25 1 Отговор
    И трите ли самолета ще ни ремонтират?

    Коментиран от #32

  • 6 Pokaz

    8 13 Отговор
    Хаха , показателно за зависимостта на ДС от КГБ! ЕЕЕх,няма ли да доживеем нормален живот с ред , закони и прилагането им????

    Коментиран от #7

  • 7 Kcaniba

    14 7 Отговор

    До коментар #6 от "Pokaz":

    Показателно а кое!??
    За малкото раззмътнен от парцуцата мозък!??
    Има лицензии, международни спогодби, държави производители, концерни!!!
    а КГБ и ДС е мезето ти към парцуцата, щото толкова ти е багажа.
    Толкова можете да носите...

    Коментиран от #9

  • 8 стоян георгиев

    9 17 Отговор
    лиотчика няма как да ни изненада!догодина ще ни спрат и програмите от ес благодарение на мъдрата политика на новите стари комуняги.достоини хора с достоино минало и бъдеще.после може да ревете на воля колко гадни са от ес и как ще се разпаднат щото са фашисти,а и не забравяите плевенлиев къв глупак е доакто си почива в гърция от мразещия го народ!!!както се казва на зло куче зъл прът!

    Коментиран от #22

  • 9 Реалист

    6 13 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Ей кашик пак ли не си си пил розовите хапченца? Да, ще ремонтират двигателите на тия бракми докато си купим по-модерни самолети. Нали това беше целта на Путлер като си пращаше самолетите да ни нарушават въздушното пространство "ПО БРАТСКИ"... Да им свърши ресурса. Ами след ремонта ще ги използваме за да ги пресрещаме и не им позволяваме да се разхождат над главите ни. Айде купили сме ти билет за град Серов, за общежитието...

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кака Пена

    23 4 Отговор
    Да припомня някои азбучни истини:
    1. Всяко въздухоплавателно средство трябва да има сертификат за летателна годност;
    2. Сертификат за летателна годност се издава от производителя или от упълномощено от него лице;
    3. След ремонт на фюзелажа или двигателите, задължително се издава нов сертификат за летателна годност;
    4. Ремонт на фюзелажа или двигателите се извършва от производителя или от упълномощено от него лице.
    Това е положението. Па че една израелска фирмичка от десет години се напъва да отремонтира тия двигатели - първо в Грузия, после в Полша - няма лошо, само че не може да издаде сертификат за летателна годност. А без него няма съвместни полети с други самолети от НАТО, а и не виждам кой пилот ще се качи на такъв самолет.
    Накрая - във ВВС на Германия има една ескадрила МиГ-29, наследство от ГДР. Редовно ги карат на ТО в Русия и редовно си купуват нови ракети, като изтече срока на годност на старите. Защо? Ами защото при симулираните въздушни боеве с Ф-16, миговете излезли победители в 9 от 10 случая.
  • 12 Kcaniba

    23 5 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    пари имаш ли, козяче??!!
    Трета ръка Ф-16 от пПортугалия, след четвърти основен ремонт - това ли беха по-модерните самолети??!! Морално остарели, като БеЕНВето на оняконя ли??
    (а пари за обслужване, а обучение на механиците, а производствени мощности, и тях ли от Португалия, или такива , като теб ще ги ремонтират и обслужват!!???)
    Кви братушки, кви пет лева!!???
    Айде не ми давай нивелация на члена, че станахте смешни, философи дървени!!
    Пари и акъл трябват!!
    Вие освен заучени слогани, нямате нищичко - жертви на маркетинга, за третосортни пазари!!!!

    Коментиран от #17

  • 13 бай Драган

    4 22 Отговор
    Пак ще ремонтираме "летящия Москвич" Никой не казва обаче, колко струва един летателен час на "Москвето" и колко е при другите фирми. Струва почти двойно. Да не говорим че нищо няма да ремонтират само че вземат едни пари. Целта на Русия е да НЯМАМЕ действаща авиация и да не можем да изпълняваме задълженията си към НАТО. Затова беше и големия вой, когато взехме мотори от Полша, леко се подминава факта че преди полската сделка руснаците не искаха да ни продават двигатели.

    Коментиран от #14, #18

  • 14 Кака Пена

    15 0 Отговор

    До коментар #13 от "бай Драган":

    Ти му думаш, а оно рупа ли, рупа...
    Двигатели може да си купиш и от Илиянци, но БЕЗ сертификат за летателна годност. БЕЗ сертификат за летателна годност самолет не може да лети заедно с други самолети от НАТО, ако ще да е Ф-22 Раптър.
    Двигатели от Полша не сме купували.
    Руснаците няма да ни продават двигатели, а ще ги ремонтират - подмяна на лопатки и втулки.
    бай Драгане, ти да не си на заплата в израелската фирмичка?

    Коментиран от #15

  • 15 бай Драган

    2 16 Отговор

    До коментар #14 от "Кака Пена":

    Тоя сертификат само руснаците си гледат. Преди 20 години румънците заедно с Израел си направиха модернизация на МИГ 21, после си ги караха, а онези в Масква ревяха че нямало сертификат. Впрочем от Русия освен сертификат за лошо качество и сибирски студ друго няма какво за се очаква.

    Коментиран от #16

  • 16 Кака Пена

    13 2 Отговор

    До коментар #15 от "бай Драган":

    Тоя сертификат го гледа Въздушното командване на НАТО.
    Модернизацията на румънските МиГ-21 не засяга нито фюзелажа, нито двигателя, следователно не засяга летателната годност.
    бай Драгане, ти да не си на заплата в израелската фирмичка?
  • 17 Реалист

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba":

    Ти май ни пари ни акъл имаш щом ти трябват. Не се притеснявай за парите - купил съм ти билет за ла.няната пирамида в град Серов. Кажи само къде да ти го изпратя. Там ще се възхищаваш до насита, по кашишки...

    Коментиран от #20

  • 18 Ник

    12 1 Отговор

    До коментар #13 от "бай Драган":

    Всъщност разходите ги има. Влезеш в сайта на сааб и можеш да видиш от сравнителната таблиза колко струва 1 летателен час в сравнение с грипените.
    Редно е да се замислиш, че друг вариант към момента нямаме и това е благодарение на всички правителства до момента.- без изключение!
    По лошото, е че ГЕРБ се договаря за старите Ф16 които са излезли от производство отдавна и всички по- големи държави се освобождават от тях. Това означава че ако вземем Ф16 след 10 години трябва да купуваме нови. Но Винету иска да засвидетелства лоялността си към САЩ, без значение, че това ще се отрази тежко.
    Шведите от години ни предлагат най- изгодните варианти но мусю Винету се прави на хамав. По същият начин се опитват да ни пробутат стари верижни американски машини на Националната им гвардия на цената на нови. А междувременно в последните 2 години нашето предприятие за Бронетехника в Червен Бряг бе разрушено, а машините дадени за скрап...
  • 19 ЧЕСТНО

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛНО":

    ЛУДИЯ САМ СИ ПОВТАРЯ АЗ НЕ СЪМ ЛУД А НЕ СЪМ ЛУД .ДРУГИТЕ СА СУДИ. ДРУГИТЕ СА ЛУДИ.
  • 20 БУМ БАМ

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    РЕАЛНО СИ ПЪЛЕН ШМАТАРОК КОЙТО НА КУЦ КРАК И С ВЪРЗАНА ЗА КРЪСТА РЪКА ТИ ОБЕЩАВАМ НАЧЕСВАНЕ ДЕТ ША ГО ПОМНИШ И НА ОНЯ СВЯТ.

    Коментиран от #30

  • 21 Бай село

    6 1 Отговор
    До Стоян Георгиев! А бе многознайник първо прочети статията и тогава ръси глупости! Хората са написали на чист Български език , че правителството е одобрило разходи от 70 милиона лв по бюджета на МО и тогавашния министър председател Бойко Борисов е потвърдил сключването на договора, всичко това е станало в края на 2016 г. Защо намесваш президента в неща , които са станали преди неговото встъпване в длъжност? Това не е в неговите правомощия! В статията пише , че Руснаците ще ремонтират самолетите , а ти говориш за спиране на програми от Е С, какво общо има едното с другото ? Ами да ги ремонтират тогава натовци или да ни дадат нови нали сме техен член. Какви нови и стари комуняги ти се въртят в главата , тъй ли не си разбрал, че всички партии сформирани след 89 г са рожба на славната БКП! Всички са мръсни комуняги, които се прикриват зад различни партии и ни направиха на маймуни за тия 28 г

    Коментиран от #23, #25

  • 22 321

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Ш.... ти си тотално Аут бе!
    Какви Европрограми, какъв Плевнелиев... - Върви да си изпиеш хапчетата! Статията говори за самолетите ни които ще се ремонтират от РСК Миг.
    Договора е подписан от любимият ти вожд Бойко!
    Плевню също не разбирам какво общо има в случая, както и неговата вила. Не ми обяснявай! - Не ме интересува нито Плевню, нито европрограмите.
    - ТЕМАТА Е ДРУГА!!!
    И вземи да си припомниш някои правила за правила за правописа, защото не можеш да очакваш някой да те вземе на сериозно при условие, че дори не си наясно кога се слага голяма буква и кога не.

    Коментиран от #24

  • 23 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Бай село":

    Щото е платен трол - плащат му на брой постове. И понеже тъп та вдлъбнат, няма как освен да дрънка елементарни лъжи, нямащи нищо общо с действителността. Съществото рева цяла година за „борците срещу Асад в Алепо”, но като ги изгониха от там, изрева: защо руснаците пуснаха радикалите да се присъединят към другите от идил - щото трябва нещо да приплюе по руснаците!
  • 24 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "321":

    договора е подписан от незнамкого ,но сега се дава газ да се изпълни!!!тва кво ти говори?за два месеца време и маса проблеми служебното правителство реши на кого да даде 70 милиона .както казах лиотчика няма да ни изненада,а троловете като теб пък хептен,дадох плевнелиев нарочно в поста си ,но като те гледам как кълвеш като шаран на хляб се вижда че въобще не съм се излъгал!няма проблеми като спечелите изборите ще настане убавиня ,подобна на тази при предните ви печалби,наи-хубавото е че после ще почивате 10-15 години.народа тук толкова помни горе доу!

    Коментиран от #27

  • 25 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "Бай село":

    аз хубаво я четох статията ама ти явно не си.та значи сега служебното правителство ще ремонтира миговете в русия.за два месеца правителство и хоп миговете в русия:)))!ти кво си мислиш бе селчо че хората в европа вадят картофите с бомби както теб ли?или като ги наречеш хамериканци и еврогеици и те много ша са уплашат ?та господин президента дава ясни сигнали на западните ни партниори къв му е акъла и кви му са мераците.след сигналите ще има леко предупреждение да не прави повече така и после почват с шамарите.основните шамари ще заплющят с парите дето имаме да взимаме.ето първата програма в образованието почва да гърми.сега ще ми обясняваш как тва било на боико работа и т.н. ,но фактите са си факти идват комунягите спират ни парите след като покажат че пъпната им връв започва от масква и там свършва.та селчо тва ни чака с лиотчика и не ми излизаи с приказките от селската кръчма как всички са еднакви маскари и произлизали от бкп.не е важно от къде си произлезнал ,а къв си. да го знаеш от мен селчо!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 321

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Потвърждавам предходното си изказване! - Ти си тотално в джаза!
    Пак да ти повторя, че всяко изречение започва с главна буква!
    - Редно е нали?
    Според теб, кога трябва да му се даде газ? 70 милиона ти се виждат многа, а странно защо 2 млрд. заем за стиропор изглеждат в рамките на нещата ...
    Ти си глупав човек. - Оценките на коментарите ти го показват!
    Делите си място с онзи с коня и още един- двама.
    Но това е друга тема! - Глупости не ми се приказват!

    Второ: - Вземи допусни, че "Авионамс" няма лиценза за ремонт на миговете. Няма и резервни части за турбините. - Какво правим?
    Ще чакам Борисов да дойде и да каже: - Аз с лични усилия говорих с Путин, който хич не искаше ама аз го връзумих" ...

    Трето: - Как мислиш колко от наличните самолети са приземени?
    До 90та година имахме 200 самолета. - Сега колко имаме и колко от тях са в състояние на готовност?
    Смяташ, ли че с 3 самолета можем да пазим въздушното си пространство?
    Мисли преди да говориш простотии.
    Вземи си направи портрети на Плевню и Бай Х, може и на Делян Пеевски защото знаеш те са първи дружки с Боко. - Държавните поръчки вървят с пълна сила (Можеш да го провериш информацията е достъпна)
    Та направи си портрети на тези защото те ще гният в затвора след не дълго време! И започни да се запасяваш със свещи щото политиката на това откровено лайно от Банкя ще проличи много добре от началото на 2020 год. - Ако все пак до тогава имаме държава ...
    Пак да ти напомня: - Виж пом
  • 28 Мършата

    2 2 Отговор
    Кокошарниците да летят на Москва в комплект и самолёт и двигател! Мене не ми тряват тия кокошарници! Ако зависеше от мене, вече да са раздробени на цветни метали! Кво ги фалите бе? Да не са нещо качествено като беемве? Летящи ибрици!
  • 29 гост

    2 0 Отговор
    за нашите управници - "както и да си въртите дупето, все с него ще седнете" :)
  • 30 Реалист

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "БУМ БАМ":

    Хахахахаха - сега ме разсмя наистина. Висок съм над 180 и съм над 100кг - заповядай ако си ми в категорията. И се занимавам със спорт.... Тааааа, кога и къде ще дойдеш??? Интернет герой... Истината в реалния живот АМА ХИЧ няма да ти хареса... Хахахахаха, побойника ми той...
  • 31 Айай

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Кроко, не думай? Чичо Дони Тръмп недвусмисленно намекна, че ако не плащаме по 2% от БВП на НАТО всеки член, охрана няма... И е прав донейде - мисли за интересо на американос данъкоплатос. Но реално, ние сме доста странна ситуация. Граждани на Европейски съюз, а ни третират като ДС рая от НРБ тук местните политици? Уж сме в НАТО, а не може да ни опази нито от политици нито от битови нито дори от кака Могерини да не ни натресе няколко милишона африкански мигранти? Ето, при цялата военна мощ на НАТО не можа да ме защити от банда циганета дето ми окрадоха къщата? Е, НАТО няма да ни пази даром, да знаеш! А парите не стигат поне на нас за да живеем нормално като хора, та камо ли да купуваме самолетоносачи вече. политизците ни са много скъпи, почти никаква полза от тях 98% от тях и като прибавим и безполезните бюрократи на много нива в изобилие, ниските ни доходи краят ни е неизбежен. Защо считаш, че НАТО би пазило такива гламави овце, дето търпят управници да ги крадат и закопават - визирам изминалите 70 години насам? ние себе си не уважаваме, та НАТО ли ще ни уважава? вади черешовата ракия и давай салют! само така ще се опазим ако не от друго, от грипа...
  • 32 Патето Яки

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ще ремонтират единият самолет и ще му купим американски самолетоносач, другите два самолета нямат зимни гуми и им откраднаха чистачките.
  • 33 6666

    1 3 Отговор
    Каквито им са колите, такива са и самолетите на рашаните.Отървахме се от колите , ще махним и самолетите.Не бързайте ,всичко с времето си.Като са майстори в самолетостроенето, какъв процент от гражданската авиация в света експлоатират руски самолети????????
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания