Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 09:30 1 946 0

ЕП гласува окончателно СЕТА

  • сета-
  • канада-
  • споразумение

Европейският парламент (ЕП) ще гласува окончателно Споразумението за свободна търговия между Канада и ЕС, известно като CETA. На теория спогодбата трябва да премахне близо 98% от митата между Евросъюза и Канада.

Мярката трябва да доведе до увеличаване на двустранната търговия с около 20%, както и да повиши инвестициите.

Критици на СЕТА обаче смятат, че документът ще доведе до институционален хаос в съюза. Причината - въвеждат се редица нови правила и институции, със спорни механизми на действие.

Споразумението беше договаряно в продължение близо 6 години. С подписването му ще бъдат изпълнени условията за отпадането на визите за Канада за граждани на България и на Румъния от края на тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: