Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Февруари, 2017 12:21 6 347 55

Русия: Няма да върнем Крим на Украйна

  • русия-
  • крим-
  • украйна-
  • мария захарова-
  • територия

Кремъл отговори на изявление от Белия дом

Русия: Няма да върнем Крим на Украйна - 1
Снимка: БТА/ AP

Крим е руска територия, а Русия не връща своите територии. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Думите й идват в отговор на изявление от Белия дом, в което казва, че президентът Доналд Тръмп очаква да върне на украинците контрола над полуострова.

Още новини от Украйна

Вчера говорителят на Белия дом Шон Спайсър заяви: „ Президентът Тръмп беше ясен, че очаква руското правителство да намали насилието в Украйна и да върне Крим. Същевременно той очаква и иска да се разбере с Русия“.

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия няма да обсъжда връщането на Крим с чужди държави, включително и САЩ.

Крим беше анексиран през 2014 година, което предизвика голямо напрежение между западните страни и Москва. ЕС наложи санкции срещу Русия и обяви, че анексирането на Крим и проведеният референдум са били незаконни.

Заради анексирането на Крим и конфликта в Източна Украйна отношенията между Запада и Русия достигнаха най-ниска точка от края на Студената война насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    14 18 Отговор
    Ок , а САЩ няма да върне на Русия Аляска !

    Коментиран от #2, #21

  • 2 Реалист

    17 25 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Хахахахахахахаха - как е кашик? Нали се радвахте че сте прецакали Хилари. А то се оказа че от торбата с п...те сте хванали х.я. Да ви е честит!

    Коментиран от #29

  • 3 Кирлива Ушанка

    13 40 Отговор
    Кой друг освен умопомрачен може да продаде територия колкото десет българии за пари.... Те Кирливите Ушанки откриват и Антарктида и са можели и нея да я впишат като своя територия, сега ако имаха акъл щяха да са най-голямата империя на четири континента, ама са си просто Кирливи Ушанки!
  • 4 руска тенджера

    14 16 Отговор
    То, че няма да върнат, то ясно ама барем да намалят напрежението.
    Едни мужици и ний имаме новопоявили се в България.ХМ тука 250 000хиляди по морето и към Софията, след някой друга година да не почнем така, като братя и на наша територия да се счепкаме нещо...Приднестровието и то същата работа в Молдова....
    Бе остави да не дава Господ таквизи и братя
    Само питам, де

    Коментиран от #6, #16

  • 5 Мнение на РФ

    36 12 Отговор
    С Крим въпроса е приключил-точка....А за Аляска ще и дойде времето...

    Коментиран от #11

  • 6 да го кажем направо

    26 10 Отговор

    До коментар #4 от "руска тенджера":

    Ххаахааха--това ли новата опорна точка от Козяк......Еми да ти кажа едно-по добре муждици,,,,,отколкото тия чалми които ни ги вкара Е.С.....
  • 7 Гоат

    44 8 Отговор
    Руските мужици са по добра алтернатива пред пристигащите афганци, сирийци, кюрди, африканци и най вече ТУРЦИ, ако ще да съжителстваме с някого, то по добре да е със славяни!
  • 8 Не си мъчете мозъците

    31 6 Отговор
    Путин и Тръмп ще се договорят, което не става с пари, става с много пари! А и двамата са играчи, гледайте само нас да не спазарят и то с братска Турция, че тогава да видим НАТО дали ще ни спаси! Мислите ли?
  • 9 Киев

    12 47 Отговор
    Крим е Украински!

    Коментиран от #30, #36

  • 10 хахах

    21 7 Отговор
    Освен соросоидите, някой друг надева ли се?
  • 11 кроко

    12 19 Отговор

    До коментар #5 от "Мнение на РФ":

    Ще я гледате Аляска вие само през крив макарон ! Бягай от тука голубой !
  • 12 начо

    11 34 Отговор
    крим кубан и воронеж ще влезнат в състава на украйна.московията ще се върне в границите от 17-ти век
  • 13 Киев

    11 34 Отговор
    Настоявам от най-високо ново Русия да вьрне Крим на Украйна!Там живеят само Украинци абсолютно сам категоричен и даже сьм очевидец и свидетел на това че в Крим има само Украинци!Путин веднага вьрни Крим на Украйна преди да се изчерпи и прелее тьрпението на могьщата Украинска Армия!Крим е Украински!

    Коментиран от #23

  • 14 Ник

    37 9 Отговор
    Повече от ясно е че Руснаците няма да върнат Крим!
    Защо?
    - Едната врата на Черно Море е Босфора, а втората е Керченският Пролив. Който държи Крим държи и пролива.
    Няма как да позволят и двете врати да се държат от чужди държави и това е повече от ясно! Това е стратегическо място за търговския и най вече за военния флот на Русия в Черно Море.
    Да не говорим, че основната им военна база е на самият Крим - в Севастопол.
    Как мислите да ли ще го дадат доброволно? - Отговорът е не! Само с бой могат да го дадат.
    Ако Американците не бяха направили преврата в Украйна нещата щяха да се разминат и рано или късно Руснаците щяха да се изнесат от там. Само че Янките ги предизвикаха... - А Руснаците много обичат да ги предизвикват.
    В крайна сметка попарата я сърбат Украинците за нещастие.
  • 15 Киев

    9 38 Отговор
    Само Украйна е способна да спре Руската машина!
  • 16 Кирлива Ушанка

    3 14 Отговор

    До коментар #4 от "руска тенджера":

    Те бягат и силно се надяват, че никога пак няма да се върнат там! Вземат ли бг гражданство имат и за цяла Европа! Чаткаш ли?
  • 17 Киев Да подкрепим

    8 32 Отговор
    Само Порошенко и Украйна!
  • 18 Порошенко

    8 32 Отговор
    Само Украйна и Америка!

    Коментиран от #25, #55

  • 19 681 БЪЛГАРИЯ

    22 12 Отговор
    До Киев . Крим Беше Украински ! Сега вече ПАК си е руски разбрали хахляк убиташки , гандон украински ! Вие украинците за нищо не ставате трябва да ви наложат ембарго във България !
  • 20 Крилья Советов

    18 8 Отговор
    Имаше един бивш съветски командващ флота, който наскоро разказа как Русия замалко да загуби Черноморския си флот. Абе, мътна история, всеки краде и мъкне от разпадналия се Съветски съюз и така и унраинците решават, че е време да поемат контрола върху Севастополь и могъщия флот там. В същото време, на всички е ясно, че Украйна не може икономически да поддържа такъв флот. Буквално в последната секунда Черноморският флот остава руски.

    Сега, аз се съгласявам с доводите на противниците на проведения референдум в Крым, че референдумът не е много както трябва. Обаче мнозинството от населението е руско и против биха могли да гласуват само 2% от населението - татари и 3% от населението - украинци. Останалите си предпочитат Русия, а имайте предвид, че пенсиите в РФ са 4 по-големи, заплатите са няколко пъти по-големи, така че протестиращи срещу присъединяването към Русия практически нямаше. На тази база не ми е ясно как Русия ще върне нещо, което от триста години ѝ принадлежи, при това с население, което приветства аншлуса. Някой ще попита ли руснаците там дали искат назад към ЮСрайна?
  • 21 Kcaniba

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Русия е дала на 2 пъти Крим на УСраина, без да пита жителите на Крим !!!! (Передача Крымской области из состава РСФСР в состав УССР (также известна как «передача Крыма Украине») была осуществлена на основании указа Президиума Верховного Совета СССР от 19 февраля 1954 года)
    Комуняките го правят в рамките на една и съща държава - СССР!!!!
    После втори път, пиянката Елцин втори път го подарява на УСраина, без да се допитат жителите на региона!!!
    (19 июня 1991 года, по результатам референдума, область была преобразована в Крымскую АССР.
    19 ноября 1990 года, ещё до распада СССР, но уже после принятия союзными республиками деклараций о государственном суверенитете, между РСФСР и УССР был заключён договор сроком на 10 лет, в соответствии с которым стороны обязались уважать границы между союзными республиками, существовавшие на момент подписания договора. Данный договор прекратил действие с вступлением в силу Договора о дружбе и партнёрстве от 1997 года)
    2014 годиа, във връзка с държавният преврат в УСраина, и започващата се Гражданска война, жителите на Крим провеждат референдум за излизане на Кримска Автономна Република от съставът на УСраина!!
    На кого все още нещо не му е ясно!!!?????
  • 22 Китай диша във врата им

    12 14 Отговор
    Най-големият проблем на Кремъл не е толкова неговия ненаситно-агресивен апетит да заграбва и си присвоява земите на съседни народи, а неговата вековно-пословична неспособност да създаде прилични човешки условия за живот на който и да е от тях !

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Kcaniba

    13 5 Отговор

    До коментар #22 от "Китай диша във врата им":

    най големият проблем, на такива като теб не отсътствие на знания или конструктивна мисъл..
    а робството!!!
    Не османското владичество, не комунистически ГУЛАГ, не визнтийското нашествие!!
    Робстово ти
  • 25 Kcaniba

    10 5 Отговор

    До коментар #18 от "Порошенко":

    Само Америка в Украина!!
    Вазелин??? ;) )))))))))))))
  • 26 Morgoth

    15 6 Отговор
    Изхода към момента е само един - Крим си остава руски, Путин помага за потушаване на напрежението в другите точки по границата, а запада отменя санкциите. Като бонус може да се направи още един референдум в Крим, този път с правила и наблюдатели от Европа - там са руснаци, така че резултата ще е същия, но вече по-легитимен.

    Коментиран от #28

  • 27 незнайко

    13 7 Отговор
    Какъв език се говори в Украйна-украински. Като искат да са дупедавци на САЩ да продължават в същия дух. Тази новоизлюпена от 27 години държава, не знае какво иска ! Същото се отнася и за Естония, Латвия, Литва и Беларус. Какво щяха да постигнат самостоятелно след 1944 година ? Това което става в момента !

    Коментиран от #32

  • 28 Kcaniba

    15 8 Отговор

    До коментар #26 от "Morgoth":

    Крим си е руски, по самоопределяне и волеизевлвние на жителите на Крим,по най демократичен начин - референдум!!!
    Останалите, исторически и етнически "неУкраински" региони в т.нар украина, а те са близо половината, могат да бъдат върнати само чрез няколко много крайни и изначално съобщени на превратаджиите от Киев инструмента - децентрализация, федерализацията и денацинацията(това бе приложено на нацистката германия след 1945 г).
    Другият, по мрачен и по реалистичен сценарий - Гражданската война в УСраина се засилва, вече се цепят и западенците, и унгарците и полските земи, и УСраина остава споловин Киев и 7 хутора от времето на Богдан Хмелницки, когато се е наричала Малоросия!!!

    Коментиран от #37

  • 29 шруум гъбков

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    ти и тука ли тролиш бе реалиста, аз си мислех че ти плащат само в дневник.... или почна втора работа
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Истина

    14 3 Отговор
    Ясно е и на слепците ,че Русия няма да върне Крим, както и Косово на Сърбия!Всичко това е проформа да изкопчат отстъпки в други области като Сирия, въоръженията и др. Въпрос на преговори само тъпия електорат си говори каквото му хрумне!Китай им диша във врата на американците и те нямат верни ходове освен да си подсигурят гърба при един конфликт с Китай!Щатите вече не са това, което бяха!Светът се променя и ако лежат на стара слава ,ще изядат дървото!
  • 32 Крилья Советов

    12 3 Отговор

    До коментар #27 от "незнайко":

    Не си прав. Интелигентните и образовани хора в ЮСрайна са предимно рускоговорящи. Дължи се на образованието в университетите тогава, а те бяха проводници на руската култура и мисъл. Говорещите украински език са предимно от Западна ЮСрайна, която исторически е полонизирана. Поляците все по-често поставят въпроса за "историческото си наследство" в Украйна, впрочем дори и при яснотата, че са се мъчили да колонизират тези земи и асимилират местното население.

    Украйна отдавна се мъчи да "украинизира" своята територия и провинции, обаче големият проблем е наличието на толкова етнически руснаци в промишления Изток - как ще накараш руския човек да се промени и започне да плещи "собачая мова". Всъщност, Украйна е пред разпад и засега я спасява само това, че пуснаха безвизово пътуване в Европа за украинците и така укротиха поривите за отцепване на украинския Изток.
  • 33 maradona

    8 7 Отговор
    Понеже съм българин и не ми дреме нито за украинци, нито за руснаци, американци, индийци ит.н. се опитвам да гледам безпристрастно на събитията. Та значи се питам, как така в цивилизовано време някой ще подарява парче земя заедно с хората, които живеят на нея все едно са безгласни роби (и то два пъти, както казва единия от коментиращите по-горе) и после ще твърди, че го е грижа за тези хора, че те са "наши" и т.н.? Според мен Русия не дава 5 пари за хората а се интересува само от земята, като стратегическа точка. От друга страна, самите жители на Крим не си ли задават и те същия въпрос - аджеба, като сме "родные", що ни !!!подариха!!! два пъти?. И понеже съм сигурен, че референдума им си е бил редовен а не манипулиран просто се чудя, как можеш да се натискаш обратно към народ, който се е отнесъл с теб като с нищожество и животно. Разбирам желанието им да се махнат от Украйна, където е отврат с корупцията и т.н. , но защо не потърсят независимост а непременно трябва да се присъединят към някой и то точно към този, който се е отнесъл така с тях?

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Реалист

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "maradona":

    Много хубав въпрос, но едва ли ще ги оставят самостоятелни. Те даже водата и тока си внасят. Крим е едно равно, голо плато спускащо се стръмно към Черно море в южната си част. Огромно летище. Откъде ресурси за самоиздръжка? Малко туризъм и това е...
  • 36 Kcaniba

    13 9 Отговор

    До коментар #9 от "Киев":

    a Киев е руски!!!
    Киев - мать городов русских!! ;)
  • 37 Гоуст

    9 9 Отговор

    До коментар #28 от "Kcaniba":

    А бе,какви референдуми бе? Ми ако направят референдум в Родопите, какви ще са резултатите? Ще трябва ли Турция да си вземат Родопите по твоята логика?
  • 38 Kcaniba

    11 2 Отговор
    Каквото ти кажат - туй ще правиш!!!
    Нарича се - Десокрация и Евроатлантически цености!!!
    А и Независимост да не забравяме!!!
    Бастун съм за такива посерковци, дето живеят в розовият свят на тв сериалите и батрамбо освободителя!!
    Дядо ти, гат пиеше ракиятя с лош за теб казак, проплемът "Родопи" не е съществувал!!
    От както ги, бастуне мой си независим и браточка с амера, появи се проблемът с евентуалният референдум!!!
    Айде отговори сега защо!)) Бастунче)))
  • 39 До Гоуст

    12 5 Отговор
    Какво ми даваш пример с Родопите бе...В Бьлгария има ли вьоражен преврат? Има ли забрана на майчиният език? Има ли шпиц-команди да бият и палят хора в Родопите? Има ли политици които в парламента да се изказват офицялно че там живеят подчовеци и трябава да бьдат унищожени? Има ли вьоражени националисти и фашисти които да правят атентати с човешки жертви в Родопите?...мога още примери да ти дам-...а това го има в Украйна и е офицялната политика на властта там...ясно ли ти е бе ????...

    Коментиран от #44

  • 40 Кака Пена

    22 3 Отговор
    Що се карате, какините?
    От гледна точка на международното право, две неща са безспорни:
    1. Крим принадлежи на Руската Империя по силата на Кючук-Кайнарджийския мирен договор. Правоприемник на Руската Империя е СССР, правоприемник на СССР е Руската Федерация.
    2. Държава Украйна няма, защото Украйна и до ден днешен няма международно призната граница с Руската Федерация - кой не вярва, да провери на сайта на ООН.
    Пък че някой си решил да прави в Украйна нов Хазарски Каганат и да настанява в Севастопол американския Шести флот - пробвахте, не стана.
    Санкциите са нож с две остриета - Тръмп ще остане неприятно изненадан, като научи, че колесникът на всеки трети Боинг е от руски титан, а двигателите на всяка втора ракета на НАСА са руски. Путин може да спре износа, когато си поиска.

    Коментиран от #42, #43

  • 41 Тошбиян

    13 1 Отговор
    Кви се явяват саш че се месят за всяко нещо по света?една територия открита преди 300 години и изтребили месното население
  • 42 Kcaniba

    10 2 Отговор

    До коментар #40 от "Кака Пена":

    Много добре казано Пенкеле!!!!
    Адмирации!!!!
  • 43 Ависма

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "Кака Пена":

    И не само колесника ,и не само Боинга.
  • 44 стоян георгиев

    3 6 Отговор

    До коментар #39 от "До Гоуст":

    в украина нито е имало въоръжен преврат нито пък е имало забрана за маичин език.в украина руския е в пъти по-застъпен от турския тук.да не говорим че поне двама украински президенти са руснаци.не разпространяваи лъжи!

    Коментиран от #45, #50

  • 45 рускоукраински укроруснак

    8 2 Отговор

    До коментар #44 от "стоян георгиев":

    Хахаха, че там всички са руснаци...или поляци! Какви искаш да са им президентите. В Македония президентите да не са непалци.
  • 46 Кат врабче в джам!

    4 2 Отговор
    Те му казаха че може да пръдне а той ша съ о.ери! Русия му даде време да се ориентира и да пръдне а се о.ра! А сега ела да вземеш Крим обратно да покажеш как става и им го дай! Финад Дак.
  • 47 То и Айзенхауер са напъна

    6 2 Отговор
    За да плаши Русия друсна две големо в Хирошима и Нагасаки ей тъй на да го видят кой е и да плаши Русия. Тест рече да пръдне. Ама Русията имаше същото без да бомби джапанките. Тогава минаха на мерене на хурките в Корея и? И се тая! Доналд Дък!
  • 48 Русия даде време на всеки да се осъзнае

    7 3 Отговор
    Но дали дали те сториха това става ясно и не е нужно вече някой да ни го каже. Нещата опитат на кокал. Радвам се че пуяците от НС, Президентството и МС може да опитат от мазната опашка и поемем нещо съществено от Русия. През цялото време се натискат на Запад а опит знаем как завършва тогава.
  • 49 А да го видим и бясното куче

    3 1 Отговор
    Как ще си ближе своето маркуче. Ще говори с Русия от името на сила. Е бой сегте комендантски ! Три фена ИХУ и после ТИХУ!
  • 50 Трол

    5 2 Отговор

    До коментар #44 от "стоян георгиев":

    Говориш за един и същ език и негова диалекта форма-руски и украински, и ги сравняваш с турски и български. Какво означава израза ти:
    Публикувано във факти.бг: в украина руския е в пъти по-застъпен от турския тук
    Какво искаш да кажеш? Що не сравняваш българския с македонския? Я се родни в любимото ти Ю-туб и намери клипа в който Порошенко в една реч се запъна, обърна се към един свой съдружник и го попита как е на украински портфейл. Намери и клипа, когато ядосаха Яйценюк в парламента им и го изнесоха като манекен за дрехи, на какъв език обърна когато отговаряше развълнуван на журналистите за случката. Ей, козяшко тролче, един чужд език не знаеш пък къФФФ специалист лингвинис се извърши!
  • 51 Карли

    9 0 Отговор
    НЕ СЕ КОСЕТЕ МОМЧЕТА, руснаците плащаха сериозна сума за наема на Севастопол много години. Майдана на САЩ струва над 5 млр.$, като там вкараха над 10,000 човека частна армия на Дик Чейни- бивш вице- президент на САЩ на Буш младши и министър на войната по време на Буш -старши. Между другото ТОЙ и ВОЕННО -ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС командват Щатите, там разни Клинтъновци, Обамовци са само за "ПАРЛАМА"
    Лично Х. Кисинджър писа статия " това е голяма грешка на САЩ, защото след арабските пролети неуспешни, се увеличи още по-вече омразата и на европейците към нас"
    Следващата тайна стъпка на САЩ бе- да се настанят в Крим и до го направят поредната военна база, но руснаците го разбраха и резултата го знаете всички.
    Всички украински военни със семействата си се зачислиха автоматично в руската армия ,като им се признава предишния военен стаж, татарите се кротнаха, защото може пак да поемат към степите зад Кавказ. Украинците спряха потока на стоки от Украйна към Крим и лишиха своите производители на селско и промишлени стоки от реален пазар. Накривиха го на руснаците ,както и ние в лицето на плевнята.
    Каквито и референдуми да има- резултата си го знаем. Хората не са тъпи , те нямат намерение да живеят в новата Хазарска държава на Америка и Израел.
  • 52 СССР

    0 3 Отговор
    Стоп! Говорът Москва! ХАХАХАХАХАХ!!!
  • 53 Иван Шишман

    5 0 Отговор
    Не само крим и Аляска си е Руска
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания