1 265 4

OAE ще колонизират Марс

Емирът на Дубай с амбициозен проект

Снимка: Twitter
Снимка: Twitter
Константин Карагьозов

Обединените арабски емирства искат да колонизират Марс, пише "Таймс ъф Израел". Държавата от Близкия Изток представи своя нов проект - "Марс 2117".

Емирът на Дубай - шейх Мохамед, заедно с вицепрезидентът и министър-председателят на страната, споделиха, че "човешкото кацане на друга планета е мечта от дълги години". Според тях ОАЕ "ще оглавят международните опити по пътя към осъществяването на тази мечта:.

Шейх Мохамед разкри, че проектът предвижда изграждането на малък град, както и колония от постоянни жители на Червената планета.

Първата задача пред проекта е набирането на подходящ екип, който да подготви скиците на града и да измисли начин на осигуряване на нужните ресурси за поддръжката на живот - храна и енергия и т.н.

Обединени Арабски Емирства


Още по темата

 • Магнитно поле помага да колонизираме Марс

  Магнитно поле помага да колонизираме Марс

  Учени от NASA разработват план за превръщането на Марс в по-гостоприемна за човека планета, пише сайтът Мегавселена. Те разиграват компютърен модел, ...
  9.03.2017
  1 133
  8
 • Нови уникални снимки на Марс

  Нови уникални снимки на Марс

  НАСА показа уникални снимки на Марс, позволяващи да се хвърли поглед отблизо върху повърхността на Червената планета. Изображенията са заснети с ...
  25.02.2017
  2 274
  1
 • Кой пръв ще построи град на Марс?

  Кой пръв ще построи град на Марс?

  Илън Мъск не е единственият човек, който иска да построи град на Марс. В космическата надпревара за покоряването на Червената планета се включват и ...
  21.02.2017
  1 447
  7

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тошбиян
  Отговор
  1 05:21  16.02.17
  Най важното и първо нещо е строежа на жямия там с невиждани размери а също и да се доставят поне 1000 ролса за да могат принцовете да не скучаят а да ги блъскат по песъците и камъните на марс
 • Кольо
  Отговор
  2 20:07  18.02.17
  Марс-2117, сто години път с камили. Изчислили са че им трябват сто години да стигнат с камилите до там. Ами през това време Руснаци и Американци къдели ще са стигнали?
 • ЧичиСкручи
  Отговор
  3 09:50  11.04.17
  Срещат се из космоса Марс и Земята: - Какво ново комшийке? - Мани маани... Май съм прихванала некакъв изродски разумен живот от хомо-сапиенсите. - А дреболия, и аз съм го карал. Шест-седем хилядолетия само и отминава... Ще вдигнеш малко температура за кратко, може и повече ако заразата стигне до термоядрена реакция. Ако се лекуваш на стадия на античността, обикновено започва ремисия. За профилактика взимам по един-два астероида на хилядолетие след всеки ледников период и нямам проблеми. - Май ще опитам скоро от последното комшу - то май ще помогне бързо да се оправя!
 • Ориана Фалачи
  Отговор
  4 00:45  16.05.17
  Преискало им се и на Марс да ислямизират.Будали.Ако руснаците ударят Ясриб ще видят те 1ислям

Напиши коментар:


Публикувай