914 1

Чърчил вярвал в извънземни

Откриха непубликувана статия на британския премиер

Чърчил вярвал в извънземни
Снимка: Shutterstock
Росен Стойчев

Учени откриха непубликувана статия на бившия премиер на Великобритания Уинстън Чърчил, съобщи NBC News.

Материалът е бил написан през 1939 г. Той е озаглавен „Сами ли сме във Вселената“. В нея той разсъждава върху възможността за извънземен живот. Оказва се, че някои от идеите му са доста напредничави и вече изследвани от учените. Той предполага и възможността, че планети извън Слънчевата система може да имат вода и дишащи атмосфери. Това откритие е направено чак през 1990 г. Документите са били открити в Националния музей на Чърчил във Фултън. Вероятно материалът е трябвало да бъде публикуван в изданието „ News of the World Sunday“.

В материала Чърчил разсъждава, че е твърде малко вероятно хората да са единствените живи същества по рода си. Според него всички живи същества, които познаваме, имат нужда от вода, а такава има в изобилие в космоса. Той отбелязва, че повечето планети в Слънчевата система са твърде горещи или студени, за да има живот на тях. Той описва Марс и Венера като планети, за които само има евентуална възможност за живот.

„Есето на Чърчил е пример, за това как можем да видим плодовете на технологията и науката като нещо от съществено значение за развитието на обществото.

С оглед на политическата ситуация, настоящите лидери трябва да вземат пример от Чърчил и да си назначат научни съветници“, заявява астрономът Марио Ливио.

Великобритания

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Ник
    Отговор
    1 10:11  16.02.17
    Не ме интересува Чърчил! - Той е известен с омразата към България, така че всякаква информация с него е подигравка със страната ни! Изключително лош подход!

Напиши коментар:


Публикувай