1 129 10

САЩ готвят съюз срещу Иран

Водят се разговори с арабски партньори

САЩ готвят съюз срещу Иран
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

В САЩ водят разговори със свои арабски партньори за съюз срещу Иран, съобщи News.az.

Съюзът ще включва Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. И двете страни имат противоречия с Техеран. В съюза влизат още Египет и Йордания. Страните имат дългогодишни мирни договори с Израел. Очаква се страните в съюза да обменят разузнавателна информация с Израел.

Възможно е и други страни да се присъединят към алианса.

Съюзът ще е подобен на НАТО. Той ще предвижда споразумение, в което атака над една страна ще се разглежда като атака срещу всички.

САЩ ще предоставят разузнавателна подкрепа на съюза, отвъд тази, която предоставиха на саудитската коалиция във войната в Йемен. Израел и САШ няма да участват в съюза. Те обаче ще го подпомагат с разузнавателна информация.

САЩ

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Петър Папазов
  Отговор
  1 10:14  16.02.17
  За САЩ е важно да има война.Как се храни тази военна индустрия?
 • дано не съм прав дано
  Отговор
  2 10:44  16.02.17
  САЩ ще запалят напълно Близкият Изток-а от там ще тръгне и голямата война.Защото нито Китай,нито Русия ще оставят оганя на войната да им гори близко до границите.Лошото е,че ние сме фронтова държава(по думите на шефа на НАТО) и при директен сблъсак м/у САЩ и Русия и ще имаме катастрофални послетствия.Националната доктрина на САЩ се базира само и единствено на тяхното превъзходство и доминация в целият свят,което пък е невъзможно без предизвикване на военни конфликти и преврати.Затова и занапред ще сме свидетели на агресивна намеса по света на американските политически ястреби-осигуряваща им комфортно съществуване в политическият елит на САЩ....но докога ще е така...В света вече има реални сили,които открито се противопоставят на доминацията на САЩ-и това ще донесе проблеми за абсолютно всеки един жител на Земята....
 • ссс
  Отговор
  3 13:43  16.02.17
  що САЩ да не участват нали са много отворени или ги е страх да не гризнат дръвцето айдругите колеги да не мълчат кат мен, стига са пушили отстрани
 • ЪРП
  Отговор
  4 13:58  16.02.17
  "Публикувано във факти.бг: В САЩ водят разговори със свои арабски партньори за съюз срещу Иран" Публикувано във факти.бг: Израел и САШ няма да участват в съюза. Те обаче ще го подпомагат НЕ Е ИСТИНА ПРОСТО!!! АМЕРИКАНЦИТЕ НАСЪСКВАТ САУДИТСКА АРАБИЯ ДА НАПАДНЕ ИРАН.......СЛЕД ,КОЕТО ИРАН ДА ОТВЪРНЕ НА УДЪРА И ВКУПОМ ОЩЕ ИЗРАЕЛ, ЙОРДАНИЯ И ЕГИПЕТ ДА ЗАФОРМЯТ ЕДНА ГЛОБАЛНА ВОЙНА СРЕЩУ ИРАН........., А САЩ ДА ИМ ПРОДАВАТ ЛИ, ПРОДАВАТ ОРЪЖИЯ ЗА ТАЗИ ГЛОБАЛНА ВОЙНА......??????????!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМАМ ДУМИИИ.........;-)).........СВЕТЪТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ВЪРВИ КЪМ СВОЯ КРАЙ..........ТЕЯ ЩЕ Е.*Т М....ТА НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • А деца да наченат пак ли съюзник е нужен
  Отговор
  5 15:15  16.02.17
  Сами могат само да ги забъркат миризливи.
 • Нострадамус
  Отговор
  6 16:51  16.02.17
  Ей тия нема да си седнат на ЗАДНИКА докато не запалят още по голяма война!!! Дано господ ги накаже!!!
 • Kcaniba
  Отговор
  7 18:30  16.02.17
  Конфронтация с Иран и коалиция срещу Иран, ще предизвикат обратна реакция!!! Персите имат също така силни поддръжници в региона и да не забравяме Русия и Китай!!! А САЩ си играят с огъня!!! Ще запалят света тези жидо-масонски гадове!!!

  Коментиран от #8

 • Реалист
  Отговор
  8 16:17  17.02.17

  До коментар #7 от "Kcaniba":

  А стига си плещил глупости. Дрънкаш празна тенджера колкото шум да става. Първо - Иран и Саудитска Арабия са религиозни противници много отдавна Второ - в региона Иран няма нито един съюзник защото е много агресивен към съседите си. Само май хутите в Йемен и Хизбола са с тях. Сети се кой осъществи атентата в Бургас - Хизбола!!! Трето - няма нищо лошо конфликта да е междуарабски. Предпочитам такъв конфликт отколкото да гледам араби изкупуващи на безценица земи в Родопите за джамии 4-то - в конфликта ще вземе участие и Пакистан. Саудитите отдавна използват наемна пакистанска армия. Тяхната и за чеп за каца не става. А това че парите за ИДИЛ идваха от Саудитите и Емиратите също не е тайна. Малък локален конфликт в който местните аги ще си изхарчат парите за оръжие и ще си пооскубят брадите. Може пък и ние да продадем малко калашници. Ако това стане, Сирия ще си остане завинаги разделена. Имам преки впечатления за арабите - не са от хората които бих съжалявал. Амииии той и петрола свършва и остават само камилите...:)

  Коментиран от #10

 • Един
  Отговор
  9 00:37  18.02.17
  Новата бежанска вълна ще залее европа като цунами. Ако има такъв уж местен конфликт. И това ще бъде края на християнска европа.
 • йес мамо
  Отговор
  10 16:54  18.02.17

  До коментар #8 от "Реалист":

  Твоето звучи някак си щастливо? Представи си, че стане война? И Иран и други се сбият? И Россия, Китай и те ще се включат и други...ставас ветовна. А не зная Иран ли е крив или не, но поне според мен навред има криви войнстващи. Ние естественно като горди НАТО-вци, ще бъдем пушечното месо, тогава Плевнята няма да е на първал иния, а тунтуресните полковници дето спаха 28 години и не въоръжиха БА, а лапкаха курортистки парици ще изстрелят теб на фронтовата. Познай колко ще си щастлив дас е озовеш срещу обучена въоръжена до зъби иранска, пакистанска или всякаква друга армия? Аз не бих желал да войвам с никой, а само да се пазим от агрессори, но явно големите ги сърбят топките да правят пари от оръжие и да се воюва, че като нищо ще ни впрегнат и нас. И понеже сме толкова послушни катили на кой каквото каже отвън, нашите "велики градители" като нищо ще ни праснат във войната. А шефовете на корпорациите ще гледат как нулите им набъбват по електронните сметки със скоростта на светкавица ъп... Да желаеш злото на иранците не е голямо постижение. какво са ти сторили е въпроса? Аз не им желая злото, желая злото само на тези, които ни мачкат, а има и много политици сред тях тук. Нито на американо нито на руснаците нито на китайци и други желая злото. Зло желая само на личните ми душмани и тези, които ни мачкат като хора, народ държава. А това са кръгове. Ти няма да си щастлив от тази война там повярвай... Злото започне ли, трудно предсказваш докъде ще стигне...като по

Напиши коментар:


Публикувай