16 Февруари, 2017 09:40 1 597 10

САЩ готвят съюз срещу Иран

  • сащ-
  • съюз-
  • иран

Водят се разговори с арабски партньори

САЩ готвят съюз срещу Иран - 1
Снимка: БТА/AP

В САЩ водят разговори със свои арабски партньори за съюз срещу Иран, съобщи News.az.

Съюзът ще включва Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. И двете страни имат противоречия с Техеран. В съюза влизат още Египет и Йордания. Страните имат дългогодишни мирни договори с Израел. Очаква се страните в съюза да обменят разузнавателна информация с Израел.

Възможно е и други страни да се присъединят към алианса.

Съюзът ще е подобен на НАТО. Той ще предвижда споразумение, в което атака над една страна ще се разглежда като атака срещу всички.

САЩ ще предоставят разузнавателна подкрепа на съюза, отвъд тази, която предоставиха на саудитската коалиция във войната в Йемен. Израел и САШ няма да участват в съюза. Те обаче ще го подпомагат с разузнавателна информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Папазов

    22 1 Отговор
    За САЩ е важно да има война.Как се храни тази военна индустрия?
  • 2 дано не съм прав дано

    17 1 Отговор
    САЩ ще запалят напълно Близкият Изток-а от там ще тръгне и голямата война.Защото нито Китай,нито Русия ще оставят оганя на войната да им гори близко до границите.Лошото е,че ние сме фронтова държава(по думите на шефа на НАТО) и при директен сблъсак м/у САЩ и Русия и ще имаме катастрофални послетствия.Националната доктрина на САЩ се базира само и единствено на тяхното превъзходство и доминация в целият свят,което пък е невъзможно без предизвикване на военни конфликти и преврати.Затова и занапред ще сме свидетели на агресивна намеса по света на американските политически ястреби-осигуряваща им комфортно съществуване в политическият елит на САЩ....но докога ще е така...В света вече има реални сили,които открито се противопоставят на доминацията на САЩ-и това ще донесе проблеми за абсолютно всеки един жител на Земята....
  • 3 ссс

    1 2 Отговор
    що САЩ да не участват нали са много отворени или ги е страх да не гризнат дръвцето

    айдругите колеги да не мълчат кат мен, стига са пушили отстрани
  • 4 ЪРП

    5 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: В САЩ водят разговори със свои арабски партньори за съюз срещу Иран"

    Публикувано във факти.бг: Израел и САШ няма да участват в съюза. Те обаче ще го подпомагат

    НЕ Е ИСТИНА ПРОСТО!!!
    АМЕРИКАНЦИТЕ НАСЪСКВАТ САУДИТСКА АРАБИЯ ДА НАПАДНЕ ИРАН.......СЛЕД ,КОЕТО ИРАН ДА ОТВЪРНЕ НА УДЪРА И ВКУПОМ ОЩЕ ИЗРАЕЛ, ЙОРДАНИЯ И ЕГИПЕТ ДА ЗАФОРМЯТ ЕДНА ГЛОБАЛНА ВОЙНА СРЕЩУ ИРАН........., А САЩ ДА ИМ ПРОДАВАТ ЛИ, ПРОДАВАТ ОРЪЖИЯ ЗА ТАЗИ ГЛОБАЛНА ВОЙНА......??????????!!!!!!!!!!!!!!!!

    НЯМАМ ДУМИИИ.........;-)).........СВЕТЪТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ВЪРВИ КЪМ СВОЯ КРАЙ..........ТЕЯ ЩЕ Е.*Т М....ТА НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 А деца да наченат пак ли съюзник е нужен

    2 0 Отговор
    Сами могат само да ги забъркат миризливи.
  • 6 Нострадамус

    3 1 Отговор
    Ей тия нема да си седнат на ЗАДНИКА докато не запалят още по голяма война!!! Дано господ ги накаже!!!
  • 7 Kcaniba

    3 1 Отговор
    Конфронтация с Иран и коалиция срещу Иран, ще предизвикат обратна реакция!!!
    Персите имат също така силни поддръжници в региона и да не забравяме Русия и Китай!!!
    А САЩ си играят с огъня!!! Ще запалят света тези жидо-масонски гадове!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    А стига си плещил глупости. Дрънкаш празна тенджера колкото шум да става.
    Първо - Иран и Саудитска Арабия са религиозни противници много отдавна
    Второ - в региона Иран няма нито един съюзник защото е много агресивен към съседите си. Само май хутите в Йемен и Хизбола са с тях. Сети се кой осъществи атентата в Бургас - Хизбола!!!
    Трето - няма нищо лошо конфликта да е междуарабски. Предпочитам такъв конфликт отколкото да гледам араби изкупуващи на безценица земи в Родопите за джамии
    4-то - в конфликта ще вземе участие и Пакистан. Саудитите отдавна използват наемна пакистанска армия. Тяхната и за чеп за каца не става.
    А това че парите за ИДИЛ идваха от Саудитите и Емиратите също не е тайна.
    Малък локален конфликт в който местните аги ще си изхарчат парите за оръжие и ще си пооскубят брадите. Може пък и ние да продадем малко калашници.
    Ако това стане, Сирия ще си остане завинаги разделена.
    Имам преки впечатления за арабите - не са от хората които бих съжалявал. Амииии той и петрола свършва и остават само камилите...:)

    Коментиран от #10

  • 9 Един

    1 1 Отговор
    Новата бежанска вълна ще залее европа като цунами. Ако има такъв уж местен конфликт. И това ще бъде края на християнска европа.
  • 10 йес мамо

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Твоето звучи някак си щастливо? Представи си, че стане война? И Иран и други се сбият? И Россия, Китай и те ще се включат и други...ставас ветовна. А не зная Иран ли е крив или не, но поне според мен навред има криви войнстващи. Ние естественно като горди НАТО-вци, ще бъдем пушечното месо, тогава Плевнята няма да е на първал иния, а тунтуресните полковници дето спаха 28 години и не въоръжиха БА, а лапкаха курортистки парици ще изстрелят теб на фронтовата. Познай колко ще си щастлив дас е озовеш срещу обучена въоръжена до зъби иранска, пакистанска или всякаква друга армия? Аз не бих желал да войвам с никой, а само да се пазим от агрессори, но явно големите ги сърбят топките да правят пари от оръжие и да се воюва, че като нищо ще ни впрегнат и нас. И понеже сме толкова послушни катили на кой каквото каже отвън, нашите "велики градители" като нищо ще ни праснат във войната. А шефовете на корпорациите ще гледат как нулите им набъбват по електронните сметки със скоростта на светкавица ъп... Да желаеш злото на иранците не е голямо постижение. какво са ти сторили е въпроса? Аз не им желая злото, желая злото само на тези, които ни мачкат, а има и много политици сред тях тук. Нито на американо нито на руснаците нито на китайци и други желая злото. Зло желая само на личните ми душмани и тези, които ни мачкат като хора, народ държава. А това са кръгове. Ти няма да си щастлив от тази война там повярвай... Злото започне ли, трудно предсказваш докъде ще стигне...като по