Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 11:54 1 307 3

Съветник на Тръмп носи нацистки медал

  • доналд тръмп-
  • медал-
  • себастиан горка

Медалът е свързван с унгарски орден, сътрудничил си с нацистите

Един от водещите съветници на президента на САЩ Доналд Тръмп е бил забелязан да носи отличителните знаци на нацистки сътрудници в Унгария, съобщи The Times of Israel.

Себастиан Горц е бивш главен редактор на Breitbart News . Сега той заместник-асистент на президента. Той беше забелязан да носи униформа на ордена Витези Ренд, който е свързван с близко сътрудничество с нацистите.

Орденът е основан през 1920 г. от Миклош Хорти., който е служил като регент на Унгария до 1944 г. Той е сътрудничил с нацистите през по-голямата част от Втората световна война.

Горка беше забъркан в скандал, след като Белия дом не спомена изрично евреите в телеграмата си за деня за възпоменаване на жертвите от Холокоста.

„Не смятам, че това е спорно. Ние говорим за всички жертви на Холокоста. Просто се търсят начини да се атакува президента. Това е нормално изявление. Не виждам противоречие.“ Горц заяви това по време на интервю с водещия Майкъл Медвед.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    1 0 Отговор
    Ако чичо Дони настъпи евреите по опашката, пак друг ли ще му е виновен? Разгневи ли ги, ще загуби.
  • 2 Кака Пена

    3 0 Отговор
    Какините, не се връзвайте на фейкове от медии на дяда си Сорос!
    Бившият главен редактор на Breitbart News - дето се издава от евреи и се списва от евреи - близък сътрудник на нацистите? И даже се пъчи с медал, та всички да знаят? Не ви ли се види малко невероятно?
    Медалът принадлежи на бащата на Горка и е за участие в Унгарското въстание 1956 г.
  • 3 А нима АЗОВ в Украина не SS ?

    1 0 Отговор
    И МсКейн и Стейт департамента на САЩ са първи дружки с SS. Така бе и Хитлер - първо Ю АР ДЪ БЕСТ а после Я ела тука бе куче сине! А със Садам - Римсфелд му даде ХИМ оръжие после му дадоха Кард бланш - гоу фор ит а после я ела тука бе куче сине. Ами С Египет Обама с прегръдки и целувки и обещания във вярна любов и едва не им хвръкнаха главите на Мубарак и АлСиси. А после Мосмар, Шеварнадзе, Янукович и те така. Всичките ЛА-витамини идват от една страна