Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 14:20 2 203 4

Как се награждава снимка?

  • андрей карлов-
  • снимка-
  • убийство-
  • посланик
Как се награждава снимка? - 1
Снимка: АП/БТА

Председателят на журито World Press Photo Стюарт Франклин заяви, че е гласувал против снимката с убийството на руския посланик Андрей Карлов в Турция да бъде наградена.

Смятам, че това беше ужасна идея. Аз смятам, че ние днес пресякохме моралните и етични граници. В света на журналистиката винаги трябва да има баланс между цензурата и моралните аспекти при показването на хора.

Не трябваше да награждаваме снимката, която показваше убийството на посланика пред журналисти. Това смята Стюарт Франклин.

Снимка, която показва как генералът от Южен Виетнам Нгуен Нгок екзекутира осъден за мародерство, има неочакван ефект върху хода на войната.

Как се награждава снимка?

Общественото мнение се обръща срещу намесата на САЩ в конфликта. Снимката, дело на Еди Адамс, се превръща в една от най-незаличимите изображения на войната във Виетнам и дори му носи наградата „Пулицър“.

По различна е съдбата на фотографа Кевин Картър. Той се самоубива три месеца след като неговата снимка е публикувана във в. „Ню Йорк таймс“.

Как се награждава снимка?

В наши дни се цени сензацията, но все пак журналистите не трябва да пресичат моралните граници.

Товарът е тежък, както и кръстът към Голгота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЪРП

    2 1 Отговор
    С НАГРАЖДАВАНЕТО НА ТАЗИ СНИМКА ПО ТОЗИ НАЧИН ЧОВЕКОМРАЗЦИТЕ ОТТАТЪК ГОЛЯМАТА ЛОКВА, ПРИЗОВАВАТ-ПРОПАГАНДИРАТ ДА СЕ ИЗВЪРШВАТ ДРУГИ ПОДОБНИ УБИЙСТВА .........С ПОДТЕКТ, ЧЕ ТОВА СЕ ЦЕНИ ОТ ТЯХ!!!!!!!!

    ТОВА Е ГНУСНА, ЦИНИЧНА И НЕДОПУСТИМА СМЪРТОНОСНА ПРОПАГАНДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 Хасан

    2 0 Отговор
    Аз съм също против това да се награждават такива снимки.. Това не е човешко, прави се реклама на тероризма.. И убития преди всичко е баща за някой,съпруг,дядо,брат,син!!! Ама нали е руснак.. На Запада не придирят
  • 4 mediator37

    2 0 Отговор
    Още като стана убийството и изгледах видеото писах, че такова пропагандно шоу и Гьобелс не може да режисира.
    Пропагандата на неоосманизма продължава с пълна сила. След световната награда на снимката ще следват филми, стихотворения, романи, картини, барелефи, песни, легенди за живота на убиеца, на негово име ще бъдат кръстени след време улици и училища в Турция.