Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 20:32 2 163 14

Тилърсън към Лавров: America first!

  • рекс тилърсън-
  • сергей лавров-
  • сащ-
  • русия-
  • среща-
  • бон-
  • германия-
  • държавен секретар

САЩ ще работят с Русия, ако това е в интерес на американския народ

Тилърсън към Лавров: America first! - 1
Снимка: БТА/ AP

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън се срещна за първи път с външния министър на Русия Сергей Лавров. Дипломатите разговаряха в германския град Бон, където се провежда срещата на върха на Г-20.

Тилърсън заяви, че Вашингтон има готовност да работи с Москва, но няма да е за сметка на американските интереси и ценности, както и тези на техните съюзници.

„САЩ ще обмислят да работят с Русия, когато намерим зони на практическо сътрудничество, което ще е в полза на американския народ“, заяви държавният секретар на САЩ.

Сергей Лавров, от своя страна, изрази надежда отношенията по оста Москва – Вашингтон да се подобрят и да не наподобяват тези при управлението на Барак Обама.

ТАСС съобщи, че на срещата не са били обсъждани санкциите срещу Русия, наложени от ЕС и САЩ след анексирането на Крим и конфликта в Източна Украйна.

Очаква се новият американски президент Доналд Тръмп и руският държавен глава Владимир Путин да се срещнат през следващите месеци. Няма яснота за датата, но вече се проправят пътеките за тази среща.

Рекс Тилърсън, който наскоро встъпи официално в длъжност, се срещна и с турския външен министър Мевлют Чавушоглу, предаде „Дейли Сабах“.

Двамата са обсъдили въпроси от важно значение за двете страни. В дневния ред са били темите за американската подкрепа към сирийските кюрди, както и екстрадирането на проповедника Фетхуллах Гюлен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    7 13 Отговор
    Рекс Тилърсън : САЩ ще сътрудничи сРусия само ако товае в интерес на американския народ.
    Сергей Лавров : Русия ще сътрудничи със САЩ само ако това е в интерес на руските олигарси, като изразява надежда, че проклетите американци ще размразят банковските им сметки и ще възстановят анулираните им американски визи, за да могат олигарсите отново да посещават проклетите американските градове, където са си накупили с парите награбени от народа , скъпи недвижими имоти. Тоест да свалят санкциите които така пречат на обикновенният руски народ.

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Kcaniba

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Аха , а после като им махнат санкциите и като тръгнат руските мутри да си развяват байряците в Ню Йорк и Маями бийч наште русофили ще ни ги сочат с пръст и ще викат, ейгуйна , вижте ги колко са велики руснаците, а вие русофобите все ни разправате че са били фалирали.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кака Пена

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Какиното, ако посочиш руски олигарх, който няма израелски паспорт, кака ще те черпи шише виски.
    Ха да те видим.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 кроко

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Кака Пена":

    Нямаш проблеми како Пено , ей тука намерих един - https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2,_%D0%92%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%82_%D0%AE%D1%81%D1%83%D1%84%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87
  • 7 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Кака Пена":

    Алекперов Вагит Юсуфович , можеш да го провериш в руската википедия.

    Коментиран от #8, #13

  • 8 ссс

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    майка ти не ти ли е казвала да не лъжеш?

    Коментиран от #9

  • 9 кроко

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "ссс":

    Няма лъжа няма измама

    Коментиран от #10

  • 10 Ламбо

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    Те такива специалисти по международни отношения като тебе,постоянно подценяват руснаците и затова все бой ядат.Последно се видя колко струва хамерканската политика в Сирия хахахахаха. Русите си направиха бази и си изпробваха новите оръжия върху чалмите, а хамерканците гледаха отстрани ,като насрано дете майка си.Също да си чувал за стоки за реекспорт?? Така си продават стоките в ембарговите зони. А да си чул че цялата икономика на западна Европа работи благодарение на руския гас. Не да затворят , ами само леко да го притворят кранчето и в Германия ще стане тъмно и тихо хохохохохохохох.

    Не съм фен на рашките, но нека сме обективни и честни.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Ламбо

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ламбо":

    ГАЗ
  • 12 кроко

    3 7 Отговор

    До коментар #10 от "Ламбо":

    Аз не съм специалист по международни отношения но американците им лапназа на руснаците паричките а вие балъците се радвайте че те си изпобвали оръжията в сирия а за базите на американците и техните изпробвания на оръжия ще премълча.
  • 13 Кака Пена

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    Не позна, какиното. Не се лъжи от мюсюлмански или славянски имена. Жокер - търси извън Форбс.

    Коментиран от #14

  • 14 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Кака Пена":

    От кога како Пено, Вагит и Юсуф станаха славянски имена ?
Новини по държави: