873 0

Ключова конференция в Мюнхен

Румен Радев ще участва в нея

Ключова конференция в Мюнхен
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Водещи световни лидери и дипломати ще имат първи шанс да разговарят с хора от администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Virginian Post.

Конференцията по сигурността в Мюнхен ще се проведе на фона на опасенията от измяна на американската политика към Русия и НАТО. Американската делегация се оглавява от вицепрезидента Майк Пенс, министъра на отбраната Джеймс Матис и министъра на вътрешната сигурност Джон Кели.

Ежегодната конференция дава възможност за срещи и дискусии между партньори и съюзници. На нея ще присъстват още германският канцлер Ангела Меркел, генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, председателят на Европейския съвет Доналд Туск и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг,

Представител от българската страна ще е президентът Румен Радев.

Сред присъстващите ще има 30 държавни глави и 80 министри на външните работи и отбраната.

Срещата се състои, докато Доналд Тръмп настоява страните от Европа да участват по-усилено във финансирането на НАТО. Все пак Джеймс Матис увери своите партньори, чрез президентът държи на НАТО. Основни теми на срещата ще са още политиката на Русия, ядреното споразумение с Иран и спазването на човешките права. Ще се обсъждат и ракетните тестове на Северна Корея.

Германия

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай