480 4

Меркел обеща на НАТО: Ще харчим повече за отбрана

В Уелс през 2014 година Германия подкрепи решението за разходи в размер на 2% от БВП

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че страната възнамерява да увеличи разходите за отбрана – в съответствие с целите на НАТО, съобщи Euronews.

„В Уелс през 2014 година Германия подкрепи решението. Ангажиментът ни не е отпаднал. Възнамеряваме да продължим по този път“, заяви германският канцлер.

Американският президент Доналд Тръмп на няколко пъти призова всички страни-членки на алианса да отделят 2% от брутния си вътрешен продукт за отбрана.

Подобен призив отправи и министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис, който заяви, че Вашингтон ще намали ангажимента си към НАТО, ако това желание не бъде удовлетворено.

Вчера българският министър на отбраната в служебния кабинет Стефан Янев заяви, че „е необходимо провеждането на национален дебат по отношение на разходите за отбрана“.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реалист
  Отговор
  1 16:30  17.02.17
  Браво! Елате си купете калашници от България.
 • стоян георгиев
  Отговор
  2 20:42  17.02.17
  европа трябва да вдигне военния си бюджет за да стане по-малко зависима от сащ в нато и да не се налага да я рекитират разни недоразумения като сегашния американски президент.
 • БУК
  Отговор
  3 00:56  18.02.17
  Послушното зайче изпълнява желанията на своя "вълк"! Нямат никакъв собствен избор от 1945 насам и още дълго ще е така, освен ако пак не обявят война на Русия. Чакат само заповед от америка.
 • незнайко
  Отговор
  4 17:29  19.02.17
  Публикувано във факти.бг: Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че страната възнамерява да увеличи разходите за отбрана – в съответствие с целите на НАТО. КОЙ Я НАПАДА ЗА ДА УВЕЛИЧАВА РАЗХОДИТЕ ЗА ОТБРАНА? Май окончателно доказва, че е марионетка в ръцете на САЩ. Ние дали сме съгласни - никой не ни пита.

Напиши коментар:


Публикувай