17 Февруари, 2017 17:45, обновена 17 Февруари, 2017 18:27 1 017 2

Ислямска държава уби 17 афганистански войници

  • ислямска държава-
  • афганистан-
  • войници-
  • атаки

Самата групировка е дала 21 жертви по време на атаките

Ислямска държава уби 17 афганистански войници - 1
Снимка: БТА/XINHUA

Военната полиция на Ислямска държава уби 17 афганистански войници, предават властите в страната, цитирани от "Белфаст Телеграф".

Самата терористична групировка е дала 21 жертви при атаката в района Де Бала, заяви генерал Дулат Уазири, говорител на министерството на отбраната на Афганистан.

Талибани са атакували още няколко поста на афганистанските сили в източната провинция Кунар, убивайки петима полицаи.

Губернаторът Уаедула Калимзай споделя, че нападенията са продължили около два часа и са били координирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айай

    6 1 Отговор
    А, Марк Цукърбърг предлага човечеството да се обедини и сплоти? Някак си не мога да си представя да се сплотя с мятащ към мен бомби или стрелящ талибан. не ми побира ума какво сплотено ще си говорим с такъв? той ще стреля и мята бомби, а аз ще тичам като заек и ще цувам. Това ако е сплотеност, ряпа да яде! Да почтенните, мвиролюбиви хора по света можем се сплоти. Нали във Фейса сме като голямо семейство? Ала как да се сплогиш с ядосан озъбен джихадист дето рева срещу тебл и стреля на поразия? Това едва ли и Ванга знае отговора?

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Айай":

    Питай деси-стоян-ТО, той е фен на сплотяванеията и голям капацитет на тема Афганистан, така че само той ще може да каже как да стане работата!
Новини по държави: