Last news in Fakti

18 Февруари, 2017 18:34 1 861 2

Биотероризмът може да убие милиони

  • бил гейтс-
  • мюнхенска конференция-
  • биотероризъм-
  • предупреждение-
  • терористи-
  • сигурност-
  • мюнхен

Бил Гейтс отправи предупреждение по време на Мюнхенската конференция

Биотероризмът може да убие милиони - 1
Снимка: БТА/ AP

Смразяващо предупреждение отправи основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс на Мюнхенската конференция по сигурността. Американецът заяви, че десетки милиони хора могат да бъдат убити от биотероризъм.

„Ние игнорираме връзката между нашата здравна сигурност и международната сигурност“, заяви Бил Гейтс, цитиран от „Гардиън“.

„Следващата епидемия може да се роди на компютърния екран на терорист, който е решил да направи смъртоносен щам, например“, заяви Гейтс, който всяка година дава огромни суми за благотворителност и подобряването на здравето на милиони по света.

Според специалисти по сигурността заплахата от биотероризъм се е увеличила значително през последните години. Една от причините е промяната в молекулярната биология.

„Трудно е да си представим катастрофа от подобни размери, но това се е случило не много отдавна. През 1918 година смъртоносен щам на грип убива между 50 и 100 милиона души“, заяви Бил Гейтс в баварската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vania Todorova

    9 6 Отговор
    ЕДИН ОТ УМНИТЕ МЪЖЕ НА ПЛАНЕТАТА ! ДАРИЛ НАД 15 МИЛИАРДА В ПОМОЩ НА БЕДНИТЕ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ И СЪЗДАВАНЕ НА ПОМИНЪК ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ ЧРЕЗ УСЕДНАЛОСТ НА ХОРАТА - НЕ ЧРЕЗ ЕМИГРАЦИЯ !
    АДМИРАЦИИ ЗА НЕГО И СЪПРУГАТА МУ МЕЛИНДА ГЕЙТС !
  • 2 qqqqq

    4 0 Отговор
    То това си е планирано да стане. Светът е пренаселен, който е запознат знае че и Бил Гейтс е превърженик на евгениката.
Новини по държави: