Last news in Fakti

19 Февруари, 2017 14:19 1 346 4

Сенатор предупреди Тръмп: Не ставай диктатор!

  • доналд тръмп-
  • сенатор-
  • джон маккейн-
  • сащ-
  • диктатор-
  • медии-
  • свобода

Всяка демокрация се нуждае от свободни медии

Сенатор предупреди Тръмп: Не ставай диктатор! - 1
Снимка: БТА/ AP

Американски сенатор заяви, че отношението на президента Доналд Тръмп към медиите не е правилно и „по този начин стартират диктаторите“.

В интервю за Ен Би Си Джон Маккейн заяви, че свободата на словото е от ключово значение за всяка една демокрация.

„Мразя медиите. Но фактът е, че се нуждаем от вас. Нуждаем се от свободна преса. Трябва да имаме такава“, заяви сенаторът от Аризона.

„От ключово значение е да имаме свободни медии. Без тях смята, че с времето ще загубим собствената си свобода. По този начин тръгват диктаторите“, каза още Джон Маккейн.

Диктаторите потискат четвъртата власт, посочи сенаторът. „Не казвам, че президентът Тръмп се опитва да бъде диктатор. Просто казвам, че трябва да се учим от историята“, подчерта Маккейн.

По време на предизборната си кампания и след встъпването си в длъжност Доналд Тръмп на няколко пъти отправи критики към медиите и лични нападки към определени журналисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    7 4 Отговор
    един комплекниран , агресивен-воинстващ гей, хейтър и русофоб преди всичко, та дори и да е бил сенатор...
    дава наклон...
  • 2 Балък американски псевдо "МАЙВАРИК"

    6 2 Отговор
    Виетнамците го стиснаха ! После разкриха че е син на високо ранг военен от военната морките сили на САЩ и му предложиха освобождение. До този момент към него се отнасяха благосклонно. Това се вижда и от фотографиите му от времето прекарвано в плен - лежи на нар с ръце под главата препичали се на слънце. Предложеното му помилване той отхвърли като заяви че ще стои там докато не освободят всички пленени. Ако му е било зле би ли се отказал? След 5 години в Щатите се завръща на собствен ход - върви изправен здрав и читав. Постъпва в военна болница за преглед и там му извършват не съществена хирургическа процедура. След което болничните патерици се тъпосва пред Никсън и е обявен като син на голям татко за Майверик - хироу и боевик! А дали е боевик сами съдете. За мен той е ФЕЙК !
  • 3 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    много неприятен за руските тролове и руските политици.навря тръмп в кучи г.з и сега се оказа че бил пленник връзкар.типични руски историики ,как си почивал в плен ,а после ходил с патерици:))!троловете тук си измислят историики адекватни за нивото на разума им!
  • 4 Десислава Димитрова

    2 2 Отговор
    Виетнамската метреса в действие. Вече всички я отсвирват освен моя хубостник.
    Друго си е да диктуваш на неонацисти в усрайна или да финансираш и въоражаваш радикални ислямисти. Това моя ненормалник не го ли разбра? Един ден от козяк ще го ритнат и обвинят в екстремизъм.