2 105 6

Тръмп говори за атентат в Швеция, който... не се е случил

Думи, които шокираха цяла Швеция

Тръмп говори за атентат в Швеция, който... не се е случил
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Американският президент Доналд Тръмп, който често обвинява медиите в измислянето на фалшиви новини, си измисли... атентат!

Държавният глава на САЩ заяви по време на реч във Флорида, че „миналата нощ е извършен терористичен атентат в Швеция“. Това не отговаря на истината.

„Когато видите какво се случи в Германия, когато видите какво се случи миналата нощ в Швеция – Швеция! Кой би повярвал? Швеция! Те имат проблеми, каквито не са мислели“, заяви държавният глава.

След речта последва мигновена реакция от страната на журналисти и потребители в социалните мрежи, които потвърдиха, че такава атака не е имало в скандинавската страна.

Изявлението на Доналд Тръмп накара бившия министър-председател на Швеция Карл Билд да напише в профила си в Туитър: „Швеция? Терористична атака? Какво пуши този човек?“.

Много потребители в социалните мрежи използваха случая, за да се подиграят на Тръмп. Други пък бяха възмутени как е възможно американският президент да разпространява фалшива информация, особено по отношение на тероризма.

Журналисти в Швеция потвърдиха, че терористична атака не е имало и изявлението на Тръмп не отговаря на истината. Думите на американския президент трябваше да послужат като доказателство, че има връзка между терористичните атентат и приема на бежанци.

Шведският журналист Андерс Окселстрьом заяви пред Си Ен Ен: „Като много хора тук, в Швеция, бях много объркан. Ние наистина не знаем какво е имал предвид“. Той дори добави, че в страната му не е имало дори ситуация, с която Тръмп може да се обърка – нито нападение, нито нещо извънредно, нито каквото и да е...

САЩ


Още по темата

 • Николич се отказва от втори мандат

  Николич се отказва от втори мандат

  Сръбският президент Томислав Николич обяви, че не възнамерява да се кандидатира за втори мандат, съобщи Balkan Insight. Решението беше обявено ...
  21.02.2017
  443
  0
 • Истинска война в Стокхолм

  Истинска война в Стокхолм

  Безредици избухнаха през тази нощ в шведския град Стокхолм, съобщи в-к "Aftonbladet". Безредиците бяха причинени от разгневени млади ...
  21.02.2017
  4 126
  19
 • Тръмп обясни за Швеция

  Тръмп обясни за Швеция

  „Вижте какво стана в Германия. Вижте какво стана в Швеция. Кой би могъл да повярва? Вижте какво се случи в Париж.“, заяви Тръмп по време ...
  20.02.2017
  1 417
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Plovdiv
  Отговор
  1 16:51  19.02.17
  Да се подиграват на Тръмп?! Как да не е имало атентат?! Швеция прие 1000000 подчовеци при 10 млн. население... И на малко дете е ясно какво ще се случи с тази държава в обозримото бъдеще. Вече е факт емиграцията на шведи вътре в държавата от малки населени места, където вече не се живее заради подчовеците. Скоро и извън държавата... БВП-то започва да се разклаща по същата причина. Така че атентатът е извършен и е по-страшен от всички атентати на света, въпреки че в него не са гърмяли бомби.
 • мето
  Отговор
  2 22:44  19.02.17
  ти какъв си бе човек ли си
 • Дженев
  Отговор
  3 23:32  19.02.17
  Човека може би говори в бъдеще време и вероятно ще излезе прав ........ знае ли човек?
 • Хасо
  Отговор
  4 08:02  20.02.17
  Образец на фалшива новина! Тръмп не е произнасял думата "тероризъм", тя е измислена от Си Ен Ен, Ню Йорк Таймс и т.н., които вдигнаха врявата. А това, което се е случило в Швеция и за което говори Тръмп, е хубавият бой, който стотина шведи са хвърлили на "бежанците" в лагера край Готенбург, от които е пропищяла цялата околност. Разбира се, за тоя бой няма и думичка в либералните медии на дяда ви Сорос.
 • неутрален
  Отговор
  5 21:16  20.02.17
  Тръмп не говореше за атентат, а за прекаления брой бежанци, които са в Швеция и посочи, че това я очаква и Америка, но на някого му изнася да се изопачават нещата. Той не спомена думата"атентат".
 • Ritchie
  Отговор
  6 16:36  21.02.17
  http://www.dagbladet.no/nyheter/opptoyer-i-stockholm-politiet-skjot-for-a-treffe--nbspdet-ser-ut-som-en-krigssone-her/67274529

Напиши коментар:


Публикувай