Last news in Fakti

19 Февруари, 2017 15:02 2 602 6

Тръмп говори за атентат в Швеция, който... не се е случил

  • доналд тръмп-
  • измисли-
  • швеция-
  • атентат-
  • сащ-
  • президент

Думи, които шокираха цяла Швеция

Тръмп говори за атентат в Швеция, който... не се е случил - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп, който често обвинява медиите в измислянето на фалшиви новини, си измисли... атентат!

Държавният глава на САЩ заяви по време на реч във Флорида, че „миналата нощ е извършен терористичен атентат в Швеция“. Това не отговаря на истината.

„Когато видите какво се случи в Германия, когато видите какво се случи миналата нощ в Швеция – Швеция! Кой би повярвал? Швеция! Те имат проблеми, каквито не са мислели“, заяви държавният глава.

След речта последва мигновена реакция от страната на журналисти и потребители в социалните мрежи, които потвърдиха, че такава атака не е имало в скандинавската страна.

Изявлението на Доналд Тръмп накара бившия министър-председател на Швеция Карл Билд да напише в профила си в Туитър: „Швеция? Терористична атака? Какво пуши този човек?“.

Много потребители в социалните мрежи използваха случая, за да се подиграят на Тръмп. Други пък бяха възмутени как е възможно американският президент да разпространява фалшива информация, особено по отношение на тероризма.

Журналисти в Швеция потвърдиха, че терористична атака не е имало и изявлението на Тръмп не отговаря на истината. Думите на американския президент трябваше да послужат като доказателство, че има връзка между терористичните атентат и приема на бежанци.

Шведският журналист Андерс Окселстрьом заяви пред Си Ен Ен: „Като много хора тук, в Швеция, бях много объркан. Ние наистина не знаем какво е имал предвид“. Той дори добави, че в страната му не е имало дори ситуация, с която Тръмп може да се обърка – нито нападение, нито нещо извънредно, нито каквото и да е...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    11 8 Отговор
    Да се подиграват на Тръмп?! Как да не е имало атентат?! Швеция прие 1000000 подчовеци при 10 млн. население... И на малко дете е ясно какво ще се случи с тази държава в обозримото бъдеще. Вече е факт емиграцията на шведи вътре в държавата от малки населени места, където вече не се живее заради подчовеците. Скоро и извън държавата... БВП-то започва да се разклаща по същата причина. Така че атентатът е извършен и е по-страшен от всички атентати на света, въпреки че в него не са гърмяли бомби.
  • 2 мето

    1 2 Отговор
    ти какъв си бе човек ли си
  • 3 Дженев

    7 1 Отговор
    Човека може би говори в бъдеще време и вероятно ще излезе прав ........ знае ли човек?
  • 4 Хасо

    3 0 Отговор
    Образец на фалшива новина! Тръмп не е произнасял думата "тероризъм", тя е измислена от Си Ен Ен, Ню Йорк Таймс и т.н., които вдигнаха врявата. А това, което се е случило в Швеция и за което говори Тръмп, е хубавият бой, който стотина шведи са хвърлили на "бежанците" в лагера край Готенбург, от които е пропищяла цялата околност. Разбира се, за тоя бой няма и думичка в либералните медии на дяда ви Сорос.
  • 5 неутрален

    3 0 Отговор
    Тръмп не говореше за атентат, а за прекаления брой бежанци, които са в Швеция и посочи, че това я очаква и Америка, но на някого му изнася да се изопачават нещата. Той не спомена думата"атентат".
  • 6 Ritchie

    0 0 Отговор
    http://www.dagbladet.no/nyheter/opptoyer-i-stockholm-politiet-skjot-for-a-treffe--nbspdet-ser-ut-som-en-krigssone-her/67274529