19 Февруари, 2017 15:04, обновена 19 Февруари, 2017 15:19 759 0

Кола-бомба уби 15 души на пазар в Сомалия

  • кола-бомба-
  • сомалия-
  • пазар-
  • атентат-
  • ал шабаб

Най-малко още 10 души са ранени тежко

Кола-бомба уби 15 души на пазар в Сомалия - 1
Снимка: БТА/XINHUA, изображението е илюстративно

Силен взрив на оживен пазар в сомалийската столица Могадишу уби 15 души и рани тежко най-малко още 10, научи "Индипендънт", позовавайки се на местните власти.

От полицията съобщават, че експлозията в квартал Мадина е причинена от кола-бомба. Тя е срутила магазини, както и щандове за различни хранителни продукти.

Никоя групировка не е поела отговорност за атентата все още. Предполага се, че атаката може да е организирана от ислямската екстремистка група "Ал Шабаб". Въпреки че по-големите части на централна и южна Сомалия са под контрол, бойците на "Ал Шабаб" често стоят за подобни нападения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА