19 Февруари, 2017 19:50 1 016 0

Германските социалдемократи водят за първи път от 2006 г.

  • германия-
  • мартин шулц-
  • ангела меркел-
  • социалдемократи-
  • избори-
  • подкрепа

Доверието към Меркел намалява

Германските социалдемократи водят за първи път от 2006 г. - 1
Снимка: БТА/ AP

Германската социалдемократическа партия (SPD) е първа политическа сила, сочи ново допитване до обществените нагласи в страната, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на института „Емнид“.

Това се случва за първи път от 2006 година насам. На второ място е Християндемократическият съюз (CDU) на Ангела Меркел.

Възходът на социалдемократите се дължи и на Мартин Шулц, който наскоро бе номиниран от партията за канцлер. Парламентарните избори ще се проведат през месец септември.

В проучването са участвали 1885 души. 33% биха гласували за SPD, докато 32% биха дали гласа си за партията на настоящия канцлер на Германия.

„Ройтерс“ посочва, че за последните четири седмици Социалдемократическата партия е отбелязала ръст с цели 12 пункта.

Парламентарните избори в Германия са от огромно значение както за политическото й бъдеще, така и за това на Европейския съюз.

Доверието към Меркел спадна през последните месеци заради недоволство от политиката на отворени врати към бежанците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: